"רציתי להיות עם החבר הכי קרוב שלי" 

ירדן ביבס: זה מה שסינוואר הבטיח לי במנהרה ולא קיים 

ירדן ביבס ששיכל את בני משפחתו בשבי חמאס, משתף לאחר שחרורו על הפגישה עם סינוואר במנהרה, הבקשה שביקש ממנו וההבטחה שלא קוימה (חדשות, בארץ)  

ירדן ביבס (צילום: עמוד האינסטגרם "זוכרים את ביבס")

שורד השבי ירדן ביבס שנחטף בידי ואיבד את משפחתו שירי והילדים שנרצחו בשבי, סיפר לחדשות 12 על מקצת מהימים האפלים בהם סבל והגעגועים לחברו הקרוב, דוד קוניו, שנותר בשבי חמאס בעזה.

השניים צעדו יחד לאורך שנים ארוכות, החל מכיתה א', וגם בשבי היו זה לצד זה לתקופה קצרה.

ירדן ביבס ביקש מהמחבלים לעבור ולהיות בשבי עם דוד, ביום בו הודיעו לו על מותם של שירי אשתו וילדיהם אריאל וכפיר.

"רציתי להיות עם החבר הכי קרוב שלי. בהתחלה פחדתי לבקש לעבור. לא ידעתי איפה הוא נמצא, עם אנשים יותר טובים, פחות טובים, אני הרי מכיר את אלה שאני איתם, אז אולי היה נכון להישאר איתם. נורא פחדתי לעזוב, אבל אחרי הסרטון אני הבנתי שאני חייב להיות ליד דוד. ישנו מזרן ליד מזרון"

הזמן המשותף שלהם בשבי היה קצר. "הייתי עם דוד, נראה לי, משהו כמו שבועיים, אולי שלושה, ואז הפרידו אותנו - למרות שביקשתי מסינוואר. הוא שאל אותי, 'מה אני יכול לעשות כדי לעזור לך?' אמרתי לו, 'אני רוצה שתאשר לי להישאר עם דוד'".

ירדן משתף כי לאחר שהמחבלים צילמו אותו ובישרו לו על מותם של שירי והבנים, הוא ביקש מהמחבלים רק דבר אחד, את דוד. כשסינוואר הגיע למנהרה ביקש גם ממנו שלא יפרידו ביניהם. "אמרתי לו, 'זה החבר הכי טוב שלי, אני רוצה להישאר איתו'", אמר ירדן. "הוא אמר, 'אין בעיה, אתה נשאר איתו'".

למרות ההבטחה מסינוואר, ירדן ודוד הופרדו. "הוא לא הבין למה הפרידו אותנו, אני לא הבנתי גם למה". כאמור כך דווח בכתבה הנרחבת בחדשות 12.

על השגרה בחיים במנהרה אמר ביבס "אי אפשר באמת להשתקם. בגלל שגם הייתי בפנים, הייתי באותן מנהרות שהוא ישן בהן, באותם מזרונים שהוא ישן בהם. זה להרגיש רע שיש לי מיטה גדולה לישון עליה, זה להרגיש רע שיש לי מים חמים להתקלח, וזה להרגיש רע שיש לי שלוש ארוחות ביום. לחבר הכי טוב שלך אין בחירה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (93%)

לא (7%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מצמרר ברמות!!!!!!!!!!!! והנאצים מהשמאל הקיצוני עוד מרחמים על הטרוריסטים האלו העיקר! רק שיבינו כבר מול מי אנחנו עומדים!
אנדר וויגין
1
הסינוור הזה ממש לא בנאדם, לא הייתי מאמין שהוא מסוגל לעשות דבר כזה...
יעקב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבארץ:

הופעלו על ידי האיראנים

פרשת הריגול: זה מה שעשו החשודים מחוץ לבית שר הביטחון 

החשודים שנעצרו בחשד לריגול אחרי שר הביטחון, הגיעו בתחילה לאזור ביתו עם ציוד צילום, אך לא התקינו את המצלמות, ורק בפעם הנוספות - חזרו החשודים לעבר הבית ואספו את הציוד | החשודים שנעצרו בפרשה הם רועי מזרחי ואלמוג אטיאס, החשודים בריגול עבור איראן (חדשות)

קובי רוזן|

"אין מקום להכביד על הציבור"

מסתמן: מחירי הארנונה לא יעלו מעבר לעדכון המדד השנתי

ברקע עליית מחירי הארנונה לתושב, משרד הפנים צפוי לפרסם את שיעור העדכון השנתי בארנונה לשנת 2026 | על פי החלטת שר הפנים לא תתאפשר העלאות חריגות במחירי הארנונה, למעט רשויות שנמצאות בתוכניות התייעלות והבראה" (בארץ)

קובי רוזן|

טרור בתשלום

בג"ץ ידון בעתירה נגד החוק לביטול קצבאות למחבלים

בג"ץ קיבל את עתירת ארגון עדאלה נגד החוק לביטול קצבאות למחבלים, והורה לקיים דיון בהרכב מורחב  | 80 הורים שכולים ובני משפחות חטופים ביקשו להצטרף לדיון – אך טרם נענו (חדשות משפט)

כיכר השבת||
2
ש

נורא ואיום

בתוך ה'שלושים' היתום הצעיר חוגג בר מצווה מרגשת

מחזה מכמיר לב נצפה בבית העלמין 'סגולה': הזמנה חגיגית לשמחת בר המצווה של היתום הצעיר, הונחה על תלולית העפר המתגבהת מעל קברו הטרי של האב המנוח * "פגשנו מקרים שילד שם הזמנה על מצבת קברו של אביו – אבל פה עדיין אין מצבה והוא כבר צריך לחגוג בר מצוה..." (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

הרגעים המטלטלים

"תדרוש גאולה", זעקה האלמנה הצעירה בהספד קורע לב

הלווייתו של הלוחם יוסף יהודה חיראק ז"ל, שנפל אתמול ברצועת עזה מירי כוחותנו, שבועות אחרי שהקים את ביתו, התקיימה היום בהר הרצל, בהשתתפות שרי ממשלה וקהל רב | רעייתו ספדה לו: "תדרוש גאולה, אנו לא יכולים יותר" (בארץ)

חזקי שטרן||
1

"בעיצומה של החקירה"

"3 מיליארד שקל נעלמים": כך נראה המאבק בנהגי הדרייברים

רשות המסים בדיון בכנסת: "הגענו למחוללים כולל למי שהמציא את התוכנה" | משרד התחבורה: "נלחמים בתופעה בכל האמצעים" | המשטרה: "נרשמו 177 דוחות ב-4 שנים | היו"ר ביטן: "לשקול להכניס את אובר ולפצות את נהגי המוניות" (בארץ)

נחמן שטרנהרץ||
1

עונה ליאיר גולן

אביה של התינוקת שנרצחה בתגובה מצמררת: "האמת מאחורי"

התגובות לדבריו של יאיר גולן מוקדם יותר היום על המלחמה בעזה אינן פוסקות. אביה של התינוקת שנרצחה באכזריות בפתח ביתה בפיגוע טרור לפני 23 שנה כתב: "מזמין לשיעור היסטורי קצר" (אנשים)

דניאל הרץ||
1
ש

תשלחו לי שמות!!

פיקוח נפש של ממש: קריאת חירום מהרבנית קולדצקי

לראשונה בחייה, הרבנית לאה קולדצקי תחי', בתו של מרן שר התורה רבי חיים קניבסקי זצוק"ל, יוצאת בהבטחה נדירה ודחופה שלא נראתה כמותה – מקרה חירום של הכנסת כלה (צדקה)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

איש העסקים החרדי: "חובה לחקור אובייקטיבית את הטבח"

בסיור ב"תצפית טראמפ" ב"מרכז גוטניק" ביישוב פדואל, אמר איש העסקים החרדי האוסטרלי לראש מועצת השומרון יוסי דגן ולפוליטיקאים נוספים, כי עכשיו הוא "הזמן המושלם לקידום הריבונות ביו"ש - אסור להחמיץ שוב את ההזדמנות עם הממשל האמריקאי" (בארץ)

יוסי נכטיגל|

במעמד קורע לב | צפו

וָאֶרְאֵךְ מִתְבּוֹסֶסֶת בְּדָמָיִךְ | זה השם שניתן לבן שנולד לצאלה גז הי"ד

בשבוע שעבר נרצחה באכזריות סמוך ליישוב ברוכין, צאלה גז הי"ד, כשהייתה בדרכה לחדר לידה, בחסדי שמיים הרופאים הצליחו להציל את הרך הנולד, והיום האב קרא לו שם - בלי שנערך לרך הנולד ברית מילה | תיעוד קורע לב (חדשות בארץ)

קובי אטינגר||
14

"רצחו אותה בדם קר"

בעלה של צאלה גז: "אשה לא צריכה לפחד שירו בה - בדרך ללידה" 

בני משפחתה של צאלה גז הי"ד הגיעו היום לשבת שבעה, בסמוך למקום הפיגוע ליד היישוב ברוכין | חננאל בעלה של צאלה אמר במקום: "רה"מ תפעל שדבר כזה לא יקרה שוב" | כשהוא צועק בכאב: "אשה בהריון לא צריכה לפחד שירו בה בדרך לחדר לידה" (חדשות)

קובי אטינגר||
2
ש

הגרלת ביניים

זכויות רבות וזכיות שוות: התעניינות שיא בהגרלת יד לאחים על ס"ת 

ביד לאחים נלחמים את המלחמה הרוחנית של עם ישראל, יום – יום, שעה שעה | זו ההזדמנות שלכם לסייע בפדיון שבויים ולכתוב ספר תורה מהודר על שמכם | מיוחד: "הגרלת ביניים" על 100,000 ש"ח במזומן ועל פרסים שווים נוספים למצטרפים כעת להגרלת יד לאחים על ספר התורה: כל הפרטים על ההגרלה הגדולה (חרדים)

אסף מגידו|מקודם