לא מתחרט

גרבוז: מגיע לי פרס ישראל על נאום הקמעות

יאיר גרבוז, מי שנשא נאום בעצרת שמאל שזכה לכינוי "נאום מנשקי הקמעות" שזכה לגינויים מכל הקשת הפוליטית. שש שנים אחרי, גרבוז לא מתחרט על אף מילה מהנאום (ברנז'ה)

גרבוז (צילום: Moshe Shai/FLASH90)

לפני כשש שנים, במהלך מערכת בחירות 2015, נאם האומן יאיר גרבוז בכנס שמאל נאום שנחרט בזעזוע בשל תוכן נאומו. בנאום, אמר גרבוז כי "אמרו לנו הגזענים המאיימים והמקללים הם רק קומץ. המושחתים והנהנתנים הם רק קומץ. מחריבי הדמוקרטיה קומץ. מנשקי הקמעות, עובדי האלילים והמשתחווים ומשתטחים על קברי קדושים, רק קומץ".

הנאום זעזע את המדינה, כשאנשי ציבור מכל הקשת הפוליטית גינו את נאומו שהצטייר כגזעני ואנטי דתי. ראש הממשלה באותה תקופה, בנימין נתניהו אמר: "אני שמעתי מישהו אתמול מדבר על מנשקי המזוזות באיזה בוז. ממתי זה פשע לנשק מזוזה? אנחנו יודעים מאין באנו, אנחנו יודעים לאיזה ארץ חזרנו, על מה אנחנו שומרים, ואנחנו יודעים על המסורת והמורשת שלנו – שהם גם העתיד שלנו".

השבוע התראיין גרבוז בריאיון ל'כאן 11' ואמר כי הוא לא חושב שהוא צריך להתנצל ל התבטאות כזו או אחרת מנאומו, וכי לדעתו מגיע לו פרס ישראל על נאומו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
עוד גרוטאה חילונית שמנסים להפיח בה נשמת חיים. רשעים בחייהם מתים.
ללא שם
21
מגיע לו 'פרס ישמעאל'
דודוי
20
אלף יריקות לפרצוף מגיע לך זה מה שמגיע לך חתיכת מטומטם שאפילו לא מתבייש לפתוח את הפה ולבלבל כל כל הרבה שטויות וזבל
ללא שם
אני חושבת שלא צריך לזלזל באמונות של אף אדם אם הוא יהודי או נוצרי או מוסלמי איש באמונתו יחיה
בר נור איריס
19
כמו שאתה חושב שאתה מצאצאי הקופים
ללא שם
18
איש טפש מאודדדדדדדד
כהן
17
עכשיו שהחבר'ה שלו בשלטון אפשר לראיין אותו ולתת לו במה, מבלי לחשוש שזה יפגע בסיכויי הבחירות של השמאל...
ש.
16
הערב רב "במיטבו", כמה שיטנה ושנאת חינם יש במוחם ליהודים ,ואהבת חינם לערבים
עלמא דשיקרא
15
ברוגז. גר-בוז .זב זרע לבטלה אתה
זרע לבטלה אתה
14
אפילו לקבורת ישראל אתה לא ראוי
דוד
13
מה הוא עוד חי איזה בעסה חשבתי שהוא מת
משה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעיתונות ומדיה: