

ועדת חוקה דנה הבוקר בהצעת חוק של חברי הכנסת רונית תירוש וכרמל שאמה הכהן לחייב תקופת צינון לפרק זמן של חצי שנה או שנה בהתאמה, לאנשי תקשורת. עפ"י הגדרות החוק המוצע, איש תקשורת, הינו בעל תעודת עיתונאי המכהן כמנחה או מגיש בכלי תקשורת המשודר או מופץ בכל הארץ או שהוא פרשן או כתב בתחום הפוליטי-פרלמנטארי באופן שוטף.
ח"כ רונית תירוש אמרה: "הצעתה נובעת מכך שבניגוד לכל אזרח, יש לאנשי התקשורת כלי עבודה ועוצמה לעצב דעת קהל, והם יכולים לנצל אותו לטובתם. הדוגמא לכך היא ח"כ יחימוביץ ששידרה תוכנית רדיו והגישה תוכנית טלוויזיה ומהיום למחר, הצטרפה לפוליטיקה.
"סברתי שהנושא לא ראוי לחקיקה ולכן כינסתי אנשי תקשורת בראשות מנכ"ל רשות השידור מר מרדכי שקלאר והם ביקשו שאמתין חצי שנה ע"מ לטפל בנושא בתקנון האתיקה של מועצת העיתונות. המתנתי מעל שנה ולצערי לא נעשה דבר. אין לי שום עניין להעביר את הנושא בחקיקה. אם חובת הצינון תעבור בתקנון האתיקה, או בכל אמצעי מחייב אחר, שיחול על כלל העיתונאים, לא יהיה מקום לחוק" אמרה תירוש.
ח"כ כרמל שאמה הכהן אמר: "תקופת הצינון צריכה להיות למשך שנה לפני הבחירות. כל החלטה של תקנון האתיקה או מועצת העיתונות אינה מחייבת, כיון שעיתונאי שיחפוץ בכך, יוכל לצפצף על ההחלטה ולהתמודד. אנחנו צריכים למנוע ערבוב של תקשורת ופוליטיקה, בדומה למגבלות החלות על אנשי צבא, שאסור להם להיות מעורבים בפוליטיקה . לדעתו, רמטכ"ל משפיע לא פחות מעיתונאי, ואם רמטכ"ל חייב בתקופת צינון, צריך לחייב אף עיתונאי בצינון".
יו"ר הועדה ח"כ דוד רותם ציין כי ישנה החלטה של מועצת הרשות השנייה על תקופת צינון של חצי שנה. רותם אמר כי לדעתו, הצעת החוק, מונעת מכל אנשי התקשורת להתמודד לכנסת. כיון שהחוק מחייב עריכת בחירות תוך 5 חודשים מיום שהתקבל החוק לפיזור הכנסת. והצעת החוק קובעת צינון של שישה חודשים".
רותם שאל "מה דינו של עורך סקרים? או של כותב מאמרי דעה ללא תעודת עיתונאי? אם ג´סטין ביבר יודיע שהחליט לעשות עליה ולהתמודד בבחירות, תהיה לו השפעה יותר מכל עיתונאי. אם כך, נרחיב את הצינון לכל התחומים". רותם הציע למציעי החוק שישבו למו"מ עם ועדת העורכים ומועצת העיתונות ושם יקבעו כללים. במקום לשנות חוק יסוד.
גם חברי הכנסת דניאל בן סימון וניצן הורוביץ התנגדו לחוק בטענה לחוסר שוויון בין עיתונאים לבכירים אחרים בעלי השפעה בחברה או בכלכלה שלא יחויבו בתקופת צינון. לדעתם ראוי לאפשר לעיתונאים מוכשרים להיכנס לפוליטיקה ללא מגבלות.
ח"כ אורי מקלב הציע פשרה לפיה, תקופת הצינון תחול חודש ימים לאחר שהוכרזו הבחירות. ע"מ לאפשר לעיתונאי לכלכל את צעדיו תוך פרק זמן סביר.
מנכ"ל רשות השידור ויו"ר ועדת העורכים מר מרדכי שקלאר התנגד לכל צינון לרבות הצינון החל על עובדי מדינה וראשי מערכת הביטחון.
ועדת העורכים התנגדה לחוק, כיון שלא נכון להכניס את הנושא לחוק. "מאוד קשה לעשות אבחנה בין סוגי כלי התקשורת השונים. יש מגיש ברדיו אזורי או תחקירן בתוכנית תחקירים שיש להם השפעה גדולה יותר ממגיש חדשות בטלוויזיה", אמר שקלאר.