האזינו | כיכר FM

מארגן המחאה תוקף: ״הרב סלים לא ממשיך דרכו של מרן הרב עובדיה״

הרב רפאל אלבז, ממארגני המחאה נגד חוק הגיוס, מטיח האשמות קשות | טוען לניתוק מוחלט מהשטח, וטוען כי הרב סלים לא ממשיך דרכו של מרן הרב עובדיה יוסף | ״הציבור הספרדי התעורר, הוא לא ייתן שימכרו אותו בשביל בוחרים בפריפריה (כיכר FM)

יו"ר ש"ס אריה דרעי (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

על רקע המחאה ההמונית בירושלים, עלה לשידור בתוכנית ״כיכר FM״ הרב רפאל אלבז, ממארגני ההפגנה, ופרש כתב אישום חריף נגד הנהגת תנועת ש״ס ובראשה . דבריו נאמרו בטון מתפרץ, רצוף האשמות, וזעם עמוק כלפי מה שהגדיר כהרס מכוון של עולם התורה הספרדי.

״יש כאן רבבות, מכל העדות, מכל החוגים״, אמר אלבז. ״אבל מי שמוביל את המחאה הזאת זה הציבור הספרדי האמיתי, תלמידי מרן הרב עובדיה יוסף, אלה שלא מוכנים שימכרו אותם״.

לדבריו, הניסיון להציג רבנים מסוימים כממשיכי דרכו של מרן הוא עיוות מכוון. ״להגיד שהרב סלים הוא ממשיך דרכו של מרן בהנהגה הספרדית – זו טעות גמורה, זה ביזיון למרן״, טען. מנגד, הדגיש כי הרב יצחק יוסף הוא ממשיך דרכו האמיתי, גם אם תמיכתו אינה נאמרת בפומבי. ״התלמידים שלו כאן באלפים וברבבות. מי שמכיר את השטח יודע מה דעתו״.

עיקר חיציו הופנו כלפי יו״ר ש״ס. ״אריה דרעי מנותק מהשטח״, אמר. ״הוא חושב שהציבור נמצא אצל כמה רבנים ויועצים, אבל הציבור לא שם. הציבור עם מרן, עם הרב יצחק, עם עולם התורה״.

במהלך הראיון האשים אלבז בפירוק מכוון של המורשת הספרדית. ״אל תפרק את הבית שמרן בנה כל החיים״, קרא. ״בשביל כמה בוחרים בפריפריה, בשביל תקציבים ומשרות בירושלים, אתה הורס את עולם הישיבות ומוכר את הציבור הספרדי״.

אלבז טען כי שיתוף הפעולה עם רבנים וגורמים שלדבריו מחקו את מרן לאורך השנים הוא חציית קו אדום. ״אתה אמור לייצג את מרן, לא להתחנף לרבנים שנלחמו בו וניסו למחוק אותו״.

לצד המאבק הפוליטי, הדגיש אלבז כי המחאה נועדה לשדר מסר לבחורי ישיבות ולצעירים מהפריפריה. ״באנו לתת גב לבחורים שמרגישים נטושים, לבחורים שנזרקו מהמסגרות, שלא סופרים אותם״. לדבריו, בניגוד לטענות על שימוש ציני בנערים מתמודדים, המחאה באה להצהיר שהם לא לבד. ״נגמר הזמן. הציבור הספרדי לא ישתוק יותר״.

הראיון גלש לעימות חריף עם המראיין סביב שאלת האלימות, התמיכה הרבנית והפער בין הנהגה לשטח, אך אלבז חזר שוב ושוב לאותו מסר מרכזי: ״השטח בוער. הציבור התעורר. אי אפשר יותר למכור אותנו בשקט״.

בדבריו האחרונים בשידור סיכם אלבז את רוח המחאה: ״עשינו את הכנס הזה כדי לתת גב לציבור הספרדי שהוזנח. המנהיגים האמיתיים לא נטשו אותו – והמאבק הזה רק התחיל״.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (71%)

לא (29%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
צודק מאוד ממשיך הדרך היחיד הוא מרן הרב יצחק יוסף שליט"א!!!!!!! ויש מקורות רבים שהוא תמך בעצרת
מנחם
נכון צודק חברי הכנסת מנותקים הם ודרעי בראשם העיקר גובים ומכניסים את כל הרבנים המשוכנזים צריך לחפש רבנים ספרדים שצמודים לפסיקת הרב עובדיה ולהקים מפלגה אחרת בלי דרעי
שלמה
17
שלא יתממם האיש הנ"ל המלחמה בתוככם זה על כסף זה נבלה וזה טריפה, מי שמקלל חיילים שישרפו ושהם יותר גרועים מהיטלר הוא המנוול הגדול, רק שכח שהיטלר הרג מליונים וחיילנו הקדושים נהרגים ונפצעים בשביל הליצן הזה והמשטמטים הפרזיטית שלו
הרב הגאון דוד ראש הכולל
מצידי שתלך לעזזאל כל ההפגנה יחד עם מארגנה ראינו מה נהיה מי שמדבר דרעי דרעי ,ומשתכנזים טועה מה רע לאחד את ישראל?
א.ש
16
הרב מאיה והרב סאלים ממשיכי הדרך חד משמעית
שימי
הרב סלים????? עד שמונה לחבר מועצת כנציג ראשי הישיבות, סדר יומו היה בעיקר עול החזקת הישיבה ובכלל כל בוגר מאור התורה יודע שחתנו יעקב מוביל את ההחלטות
צורי
15
תתנו לממשלת לפיד בנט לשלוט ככה יסגרו את הישיבות לגמרי מה הועילו חכמים בתקנתם
אין בעיה
בזכות לפיד יש פטור מגיוס לידיעך לפני כן היו אברכים צריכים ללכת כל שנה ללשכה לחתום עם טופס של וועד הרבנים וכו וכו היום בזכותו הם ממשיכים בכולל מה שבטוח שבזכות החכים החרדים היום אין כלום כלום וכלום רק רמיסה מוחלטת של הציבור וסידור משרות למקורבים בין כך ובין כך הרי בית המשפט העליון אומר בכל סוגיא את ה
ימא
14
מה זה קשור לדרעי הבטיחו משהו ולא קיימו הרי יש גדולים שמובילים שמחליטים.אז איפה הם הם לא דואגים לחרדים שעד עכשיו בחרו בהם ואפילו התפללו שהם יקבלו רוב קולות. הרי החרדים לא מתאימים להיות בצבא הרי יש מתנדבים בבתי חולים בהצלה זקא ועוד
המנהיגים נרדמו בשמירה
אריה מוכר לרבנים לוקשים
...............
13
כל הזמן רק אריה דרעי אשם….. די צריך לברר מי שולח ומי מממן את האנשים האלו מישהו נותן להם הרבה כסף …כנראה כדי שיתעסקו בזה כל היום ויארגנו מחאות ומודעות חייב לבדוק מי שולח את כל האנשים האלו להשמיץ
מאוד מוזר וצריך לברר
מוחה!!! הרב צדקה לא חשוד כמי שמקבל כסף
יהודה
12
מי שגלם ויצר את הסכנה לעולם התורה זה אותו אדם שדואג לכסאות
לא רוצה בקמפין הבחירות סכנה
11
ברכת חזק וברוך לגאון הגדול הרב רפאל אלבז מקים עולה של הפגנה ימשיך לעשות הפגנות עוד כהנה וכהנה
יצחק
הרב אלבז והרב צדקה והרב בצרי אתמול היו ממש קול ה' חוצב להבות אש
משה
10
נכון דרעי הראש דרעי אשם
אבי
9
דרעי תחזור כבר בתשובה! אל תאמלל בידיים את נפשך! די לרדיפת בצע, כבוד ובצע...
אהרן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בכיכר FM: