פסק דין אמיץ

זה מה שקרה כשהחתן הסתיר בעיות נפשיות לפני ה'ווארט'

הבעל אושפז כמה פעמים על רקע פסיכיאטרי ומשפחת האישה ביקשה לדון על 'מקח טעות' | זוהי הפסיקה המפתיעה של בית הדין הרבני (משפט)

ארי טננבוים | כיכר השבת |
טוען שלא היה מה להסתיר וממילא מודה במצבו (צילום: שאטרסטוק)

מה קורה כאשר אחד בני הזוג מסתיר מהצד השני שיש לו אתגרים נפשיים איתם הוא מתמודד? חוץ מעוגמת הנפש הגדולה, יש כאן שאלה גדולה על הנישואין לכתחילה. כזהו הסיפור שהגיע למשרדן של עורכת הדין טלי אלמן ועורכת הדין מעיין סולומונס.

למשרד הגיעה אישה אשר הייתה פרודה מבעלה. האישה שיתפה שאצל בעלה התפרצה מחלת נפש בצורה קשה ביותר, וזאת לאחר שלצדדים נולדו ילדים, אשר כולם קטינים. הבעל היה במספר אשפוזים פסיכיאטרים, לאחריהם הבינה האישה שלא תהיה החלמה ממחלתו.

בזמן החקירות שקיימו עו"ד טלי אלמן ועו"ד מעיין סולומונס, הוכיחו עורכות הדין שניצני המחלה החלו אצל הבעל עוד כשהיה תלמיד בישיבה, ושהוריו ידעו על כך והסתירו זאת מהורי הכלה.

בעת השידוך, הכל הוסתר ממשפחת הכלה, והבעל הוצג כתלמיד חכם, מתמיד ומוצלח, ועל דעת כך התחייבו הורי הכלה לממן את מרבית עלות הדירה.

בפסק דין אמיץ, ארוך ומנומק שניתן לאחרונה בבית הדין הרבני, לאחר שהן הבעל והן הוריו נחקרו על ידי עורכת הדין טלי אלמן ועורכת הדין מעיין סולומונס, קבעו הדיינים שהאישה תקבל את מלוא הכספים שהשקיעו הוריה, שכן ההסתרה מהווה 'מקח טעות'.

בין היתר נמקו הרבנים כלהלן: "ודאי שלפני החתונה הוסתר מהורי האישה מידע על מצבו הנפשי המדויק של האיש. שהרי האיש טוען שלא היה מה להסתיר וממילא מודה בכך שלא גילו למשפחת האישה דבר על מצבו הנפשי המדויק, אם לא היה כלום ודאי שלא סיפרו כלום. אך התברר שהיו ניצנים ותסמינים למחלת הנפש.

"גם אם האיש קיבל היתר להסתיר דברים, בפועל הוסתרו דברים ואין משמעות לשאלת ההיתר להסתיר דברים, אלא לעובדה שהוסתרו דברים. כאמור הוכח שהיו תסמינים מוקדמים, עליהם לא ידעו הורי האישה".

עוד מוסיפים הדיינים: "הורי האישה נתנו חלק בדירה לחתן על דעת כך שהחתן הינו בריא לגמרי בנפשו. מאחר והיו תסמינים מוקדמים היכולים להצביע על התפרצות אפשרית של מחלת נפש קשה, הרי שמשעה שאכן התפרצה המחלה הקשה יש לקבוע שהיה כאן מקח טעות".

דיין נוסף אף קבע בין דבריו ש'עליהם הייתה החובה לגלות זאת בזמן תחילת השידוך'.

בהתאם לכך קבע בית הדין, במסגרת פסק הדין פורץ הדרך, שהדירה תחולק בהתאם לאחוזי ההשקעה של כל אחד מההורים בדירה, ולא באופן שווה כפי שנרשמה בזמן רכישתה.

עורכת הדין טלי אלמן אומרת ל'כיכר השבת' על הסיפור הנדיר: "שימו לב שלא לעצום עיניים מהחובה ההלכתית והמוסרית לגלות בתקופת השידוכים את הבעיות האמיתיות מהן סובל המועמד, שאם לא כן, המועמד עצמו ייפגע בראש ובראשונה, שכן כל רווח שיצבור לעת עתה יעמוד לו לרועץ לאחר מכן, זאת בנוסף לפגיעה החמורה באישה או הבעל המיועדים".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר