חלות לכבוד שבת

אין כמו ריח החלות הנמצא בבית ביום שישי. חלות מכל מיני סוגים, צורות וגדלים שונים, הכל הולך טוב עם הדגים או המאכלים השונים שהכנו לכבוד השבת. מה צריך יותר מזה? מתכון קל להכנה. בתיאבון ושבת שלום.

המצרכים הנדרשים:

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים (או קוביית שמרית)
3/4 כוס סוכר
כפית גדושה מלח
חצי כוס שמן
2 כוסות מים פושרים

ביצה טרופה ושומשום

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים במיקסר (אפשר גם ידני) עד שהבצק נהיה אחיד.

לכסות את הקערה ולתת לבצק לתפוח כחצי שעה.

ליצור צורות של חלות מהבצק ולהניח בתבנית ולכסות לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.

להבריש את החלות עם ביצה ושומשום.

לאפות בתנור 180 מעלות כרבע שעה .

בתיאבון!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד באוכל:

ש

ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם
ש

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1
ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

אופים עם הילדים

||
4

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2