בראנץ' מפנק: מוזלי עם גרנולה ביתית

השעה הזו, שהיא מאוחרת מדי לארוחת בוקר ומוקדמת לצהריים, היא הזמן למוזלי מפנק

מרכיבים(3 מנות):
  • לגרנולה ביתית:
  • 400 גר' שיבולת שועל
  • 1 כוס אגוזי פקאן
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת
  • 1/2 כוס קוקוס
  • קורט מלח
  • 100 גר' חמאה
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כוס דבש או סילאן
  • להרכבת המוזלי
  • פירות חתוכים (לפי העונה): תפוח, תותים, נקטרינה, אפרסק, גרגירי רימון ועוד כרצונכם
  • 3 גביעי יוגורט
  • 1/2 כוס דבש או סילאן לכל סועד

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, האגוזים, השקדים, גרעיני החמנייה והדלעת, הקוקוס והמלח.

2. ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הדבש או הסילאן ומבשלים תוך ערבוב 3-4 דקות.

3. שופכים את תערובת החמאה על תערובת שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות.

5. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במרכז התנור 10 דקות.

6. מערבבים את התערובת בזהירות בעזרת כף עץ, משטחים שוב ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

7. כשהגרנולה מגיעה לטמפרטורת החדר (ולא לפני) מפוררים אותה בעזרת הידיים. מוסיפים את הצימוקים, מערבבים ומאחסנים בצנצנת אטומה. הכמות מספיקה לצנצנת גרנולה גדולה.

מרכיבים את המוזלי:

מרוקנים גביע יוגורט לקערה או כוס גדולה. מפזרים כמות יפה מהגרנולה ומסדרים את הפירות. זולפים דבש או סילאן. מקשטים בעוד קצת קוקוס.

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד באוכל:

הטעם של החופש!

||
2
ש

חובה במטבח

ציקי גל|מקודם
ש

אהוב ומוכר

ציקי גל|מקודם
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

המתכון לאושר

||
1

נגמרו התירוצים

||
1

בינה פוגשת תאבון!

||
1
ש

סוד הקסם

כיכר בשיתוף ג'ליאת|מקודם

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

בקלות ובכיף

||
3
ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

פרי הקיץ

||
3

בריא וטעים

||
1

אופים עם הילדים

||
4

לכבוד ט"ו בשבט

||
1

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2

שוחרי בריאות

||
1

לאפות בכיף!

||
1