כיכר השבת

דרעי משיב ללפיד, בפייסבוק

ח"כ אריה דרעי, משיב לפוסט של יאיר לפיד לפיו המפלגות החרדיות מכפישות אותו כשהן טוענות שהוא זומם לפגוע בעולם התורה. דרעי: "יפה שאתה רוצה לחנך את החרדים" (פוליטי)

|
4
| כיכר השבת |
לפיד ודרעי, לוחצים ידיים (צילום: פלאש 90)

מנהיג ש"ס ח"כ אריה דרעי מגיב ליו"ר 'יש עתיד' יאיר לפיד על דבריו מוקדם יותר בהם אמר כי הוא אינו נגד עולם התורה.

בתגובה אותה בחר אריה דרעי לפרסם דווקא בעמוד הפייסבוק של יאיר לפיד, לא פחות. הוא כתב: "יאיר יקירי, פגשתי אותך אתמול בכנסת, לחצנו ידיים, אני מניח ששמת לב שמלבד 19 חברי הכנסת של תנועת יש עתיד נבחרו עוד 101 חברים, שלא בהכרח מסכימים עם השקפת העולם שלך".

"זה נחמד שאתה חושב איך לחנך את הציבור החרדי, מה עליו ללמוד בבתי הספר שלו וגם טורח ללמד אותו את ההיסטוריה של עם ישראל".

"רבים וטובים מהציבור החרדי עמלים לפרנסתם, ברשת החינוך של שס לומדים מתמטיקה ואנגלית ואת כל מקצועות הליבה, אלפי סטודנטים חרדים ממלאים את ספסלי האקדמיה, ותתפלא לשמוע גם מצליחים למרות שחלקם לא למדו לימודי ליבה, חדשות לבקרים נפתחים בצה״ל מסלולי גיוס ייעודיים לחרדים, בשירות האזרחי משוועים לתקנים חדשים עבור בני ישיבות חרדים אשר מעוניינים גם הם לתרום את חלקם".

"אילו היית רוצה באמת לפתור את בעיית השוויון בנטל כפי שאתה מצהיר, לא היית מציג תוכנית לגיוס בכפייה כתוכנית יחידה שאין עליה ערעור ופקפוק".

"פתרון לבעיות מהסוג הזה צריך לבוא בהסכמה רחבה, בלב פתוח ובנפש חפצה. עד כה לא ראיתי שבכוונתך ללכת לשיחות אמיתיות וכנות בנושא, אבל עדיין לא מאוחר" סיכם דרעי את הפוסט.

לפיד: לא זומם לפגוע בעולם התורה

מוקדם יותר כתב לפיד: "המפלגות החרדיות מפיצות במרץ את השמועה שאני זומם לפגוע בעולם התורה. אין שטות גדולה מזו. כל חיי אני קורא ולומד תנ"ך, בעיני לימוד התורה הוא חלק מהקיום הישראלי, בין חברי הכנסת של "יש עתיד" יש שני רבנים.

"העובדה שיש אנשים המקדישים ללימוד התורה את רוב חייהם ראויה לכל שבח, ואני אפילו חושב שצריך להכניס את התלמוד כחלק מהחינוך הממלכתי בבתי הספר החילונים.

"אלא שלימוד התורה אינו יכול להפוך לתירוץ לזה שילדים בני 8 לא לומדים מתמטיקה ואנגלית, בני 18 אינם משרתים את מולדתם ובני 28 אינם עובדים לפרנסתם.

"דוד המלך היה לוחם קרבי, הרמב"ם למד לימודי חול, הרמב"ן ורש"י עבדו – האם המפלגות החרדיות טוענות גם לגביהם שהם "פוגעים בעולם התורה"?

"לכל אחד יש זכות ללמוד, אבל הלימוד לא יכול להיות תירוץ לכך שאדם אינו ממלא החובות הבסיסיות ביותר שלו למדינתו, משפחתו ולחברה בה הוא חי.

"וחוץ מזה, "שבעים פנים לתורה", אז אל תאמינו לאף אחד שטוען בפניכם שהוא הנציג הבלעדי של אלוהי ישראל"..

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות