צפו: הנאום הראשון בכנסת ה-19

לפיד: "10% לא יאיימו על 90%"

ח"כ יאיר לפיד, בחר לנצל את נאומו הראשון בכנסת בכדי לתקוף את הציבור החרדי: "נשים נשלוחות לאחורי האוטובוס בירושלים". לפיד תקף את המאיימים במלחמת אחים ואמר: "10% לא יכול לאיים במלחמת אחים על 90%". עוד הציע לפיד: לימודי אנגלית לחרדים ולימודי גמרא לתלמידים חילונים (פוליטי)

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד, הגיע היום לכנסת לשאת את נאומו הראשון בכנסת ישראל.ובחר לתקוף את הציבור החרדי בטענה ש "נשים נשלחות לאחורי האוטובוס בירושלים".

את נאומו פתח לפיד בהתייחסו להצהרה אותה נשא בשבוע שעבר "מתחייב אני": "אני עומד כאן היום ביראת כבוד אל מול המשימה הניצבת לפנינו, לפני כמה ימים פה במליאה אמרתי "מתחייב אני" ואני מתייחס להתחייבות הזו כאל משימת חיים, דווקא מפני שהיא נאמרת בימים לא פשוטים למדינת ישראל".

"אנחנו בעיצומו של משבר, וככל שנקדים להכיר במשבר הזה כך יקדים התיקון. זהו משבר כלכלי אבל לא רק. משבר חברתי אבל לא רק. משבר פוליטי אבל אלא רק. כי לפני הכול הדבר שנשבר, הדבר שמוטל לפנינו מפרוק לפרסיסים הוא יכולתה של המדינה לפעול כריבון אל מול הקבוצות שלמרכיבות אותה".

"מדינת הריבון היא שלם המורכב מסך חלקיה. אנחנו אנשים שונים זה מזה, חרדים, דתיים וחילונים, יהודים מוסלמים ונוצרים, גברים ונשים, עשירים ועניים, עולים וותיקים, ויש יופי רב בפסיפס הצבעוני והמורכב הזה, יש בו עוצמה אינטלקטואלית".

"לא היייתי רוצה לחיות במדינה שבה כולם יצאו מאותו פס ייצור. במקום מה שמאחד בינינו זה מפריד בינינו. הם הפכו לסיבה לשיתוק משילותי ולחוסר-אונים פוליטי".

בהמשך נאומו אמר לפיד: "נשים נשלחות לאחורי האוטובוס בירושלים והמדינה כבר אינה יודעת לומר, "אם זה יימשך, מחר לא יהיה פה אוטובוס, מפני שיש לי כללים ויש לי חוקים, והם חלים על כולם."

עוד האשים: "תקציבי הדיור, החינוך, הרווחה ואפילו הבריאות אינם נקבעים לפי טובת הציבור, אלא לפי מפתח מפלגתי או קואליציוני, בממשלה יש לפחות תריסר משרדים ושרים שאין בהם שום צורך, וכולנו מעמידים פנים שאלה חוקי המשחק ואין ברירה אלא להכנע להם".

לא רק הציבור החרדי הוזכר בנאומו של לפיד, גם אנשי הימין הקיצוני: "פורעי חוק בשומרון חודרים לבסיסי צה"ל ומשליכים אבנים על חיילים וקצינים, סמח"ט חטיבת אפרים נפגע מאבן בראשו, וכל מה שהמדינה יודעת לעשות הוא להיות מזועזעת ולגנות את המתפרעים בשפה רפה".

"אנחנו צריכים לשמור מכל משמר על מה שמאחד בינינו. איחוד כזה לא יכול להתקיים אם לא מכירים בעיקרון הבסיסי של הדמוקרטיה וזכותה של המדינה לפעול על פי החלטת הרוב" אמר לפיד בנאומו.

יאיר לפיד התייחס להצהרתם של גורמים במפלגות החרדיות לפיהם תחל מלחמת אחים במידה ובחורי הישיבות יגוייסו לצה"ל: "אסור לנו להתעלם מהדיון של השוויון בנטל" אמר לפיד שהתחייב: "לא תהיה פה מלחמת אחים. 10% מהאוכלוסיה לא יכול לאיים במלחמת אחים על 90% האחרים. חברה מתוקנת לא יכולה להתנהל מאיומים ואם הבית הזה ינוהל באיומים זה ירוקן מתוכן את כל הדיונים בדמוקרטיה".

"לא באנו ליצור קרע אלא לאחות את הקרע הקיים. הקרע כבר שם - אנו נקרעים זה מזה בבית הספר, בצבא, בשוק העבודה. הגיע הזמן להודות שיש פצע פעור בלבה של החברה הישראלית, והגיע הזמן להחלים".

עוד אמר לפיד: "האם זה מוגזם לדמיין מדינה שבה כל ילד חרדי יודע אנגלית וכל ילד חילוני יודע איך נראה דף גמרא? האם מוגזם לדמיין מדינה שמובילה את העולם, שזוכרת שתקפידה לעזור ליתום ולאלמנה ולגר הבא בשעריה?... אני מאמין בכל לבי שלא. אני מאמין במדינת ישראל וביכולת שלנו ליצור פה חברת מופת".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
נעתרות נשיקות שונא ????????????????????????
אלי הגרוזיני
19
שקר!!!!!!!!11 אני גרה בירושלים ואף אחד לא מושיב אותי באוטובוס מאחורה!!
ירושלמית
18
בכל מילה
ג'ון דו
17
קבלו את לפיד הבעיה שאנחנו אוהבים לבכות אחרי לא לפני
איציק
16
ומעיר אותכם בבוקר ונותן לכם אוויר לנשימה גם המכבים זילזלו בעשר אחוז אבל בסוף ניצחנו ובגדול
123
15
תתעוררו יהודים ׳הרבנים שבדור עתידים להרחיק את עם ישראל מהגאולה השלמה׳ (הבעש״ט )
אליהו
14
יאיר אמר דברים חזקים ואמיתיים הלוואי שילך עם דבריו עד הסוף שלא יתפשר על כלום והלוואי שיצליח ואני מקווה שלא תסננו את התגובה שלי כמו שהמערכת רגילה לעשות כאשר כותבים דברים שלא נוחים לה
יוסי
13
כנראה: המכבים נגד היונים. שבעת אלפים איש שלא כרעו לבעל. גדעון עם 300 איש נגד מדין ,וכו'."ומסרת רבים ביד מעטים.וזדים ביד עוסקי תורתיך". התפוח לא נופל רחוק מהעץ...
מרן.
12
הוא פשוט מחליא כל אחד יחליט לעצמו מה לעשות איכס אני ממש נגעל ממנו
יעל
11
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום אמן ואמן. חרבם תבוא בליבם וקשתותם תישברנא אמן.
קופי אבא טומי
10
מר לפיד . תקשיבי לי ותקשיב לי טוב. הם בכנסת לא מחליטים. אנחנו מחליטים. ותאמין לי התשעים שאתה מתאר הם לא תשעים בכלל! הרי כל המסורתיים וליכודניקים מבית דתי יצאו איתנן לרחובות. כל העבריינים יהיו בצד של התורה. אני חושב שאתה יותר מתכוון לחמישים חמישים כשאתה בצד של החנונים. חמוריקו יהיה כאן דם ברחובות והר
נדמה לך
9
מועדון מפלגת שינוי תתמוטט במהרה
אלימות דמוקרטית
8
הבחור הזה הוא שליחו של הקדוש ברוך הוא.
אברהם
7
בוחר כמה שפחות לייחס חשיבות למדינה הזאת מעתה זו עוד סתם מדינה של גויים, אנחנו נקצין עמדות ונתנתק לאט לאט הרי הצפי יגיע והוא לבטל את כל התקציבים אז אין בעיה נראה מה בורא עולם יבשל להם, או אותם מזה משנה
123
ואיך בדיוק אתה מחובר כיום למדינה?
משה
6
חוצפה לדבר על שוויון בנטל כאשר זה היה המצע המרכזי שבשבילו נבחרת. צודק הכתב הנכבד התוקף את יאיר לפיד על שבחר לדבר על הנושא המרכזי במצע שלו בכנסת. הרי ברור שכל בוחריו בקלפי, רבבות מכלל ישראל, מעוניינים בכל ליבם ששבט לוי הקדושים ישבו על מושבם בישיבות הקדושות בשעה שאחיהם יוצאים ליהרג ולחרף את נפשם. מי ש
מיכה גרוס
5
שס ישנה ארבע שנים ארבע שנים היתעסקו בביזה הנה התוצאות הדתיים אחראים למצב הזה
רבי אברהם
4
לפיד של גאווה 10% של ציבור שמוכן למסור נפשו עד מוות זה די הרבה , לא?! אבל באמת הכח שלך הוא רק מנפתלי בנט בן המדתא האגגי צורר כל היהודים...הדתי...
נוחימצחיק וחי
3
אם אני חרדי שלא רוצה לשנות כהוא זה ממנהג אבותי, לא לליבה, לא לעבודה, לא לצבא. הייתי מתחיל לארוז,,,,
דן סגל
2
לפני שהוא מדבר יאיר: קודם תבדוק ואח"כ תדבר
גפני
1
אמנם המסית לפיד שחיק שמיא תפס על זה גב ברצינות הוא ל אפחות מצודק לגבי לימודי אנגלית. אמנם זה לא הוא שצריך לעשות זאת אלא הגיע הזמן לראות שאי אפשר לעבוד כמעט בשום עבודה היום מבלי לדעת אנגלית הגיע הזמן ללמד אנגלית לילדנו זה יותר מנחוץ.
אמת

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: