לאחר המתקפה האמריקנית:

בוגי מתנצל: לא התכוונתי לפגוע בקרי

הסערה בעקבות דבריו של שר הביטחון משה בוגי יעלון נגד ג'ון קרי: אחרי שמחלקת המדינה והבית הלבן התייחסו בחריפות לאמירותיו, הגיב שר הביטחון יעלון למתקפה והתנצל. בהודעת לשכתו נאמר: "שר הביטחון לא התכוון לפגוע במזכיר המדינה קרי, והוא מתנצל אם מזכיר המדינה נפגע מהדברים שיוחסו לשר" (מדיני)

4תגובות

המתיחות בין ארה"ב וישראל בשל דבריו של שר הביטחון יעלון: הלילה (שלישי), פרסם שר הביטחון בוגי יעלון הודעת התנצלות בפני מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, בעקבות דבריו בשיחות סגורות לפיהם קרי הוא "משיחי ואובססיבי".

בהודעה שפרסמה לשכת יעלון נאמר: "שר הביטחון לא התכוון לפגוע במזכיר המדינה, והוא מתנצל אם מזכיר המדינה נפגע מהדברים שיוחסו לשר".

"ישראל וארצות הברית שותפות למאמץ לקידום המשא ומתן לשלום בין ישראל לפלסטינים בהובלת מזכיר המדינה קרי. אנחנו מעריכים את מאמציו הרבים של מזכיר המדינה למטרה זו" אמר יעלון כשהוא לא מכחיש את הציטוטים שייוחסו לו ב'ידיעות אחרונות'.

דובר הבית הלבן הגיב מוקדם יותר בחריפות לחשיפת 'ידיעות אחרונות' ודבריו של שר הביטחון הישראלי משה בוגי יעלון נגד מזכיר המדיני האמריקני ג'ון קרי. בבית הלבן אמרו כי יעלון סילף את הצעותיו של קרי.

דובר הבית הלבן ג'יי קרני אמר הערב (שלישי): "להטיל ספק במניעים של המזכיר קרי ולסלף את הצעותיו, זה לא דבר שאנחנו מצפים משר הביטחון של בת ברית. אנחנו מחויבים כמו תמיד לביטחון ישראל ולשלום במזרח התיכון שמבטיח את ישראל".

"הדברים של שר הביטחון הישראלי, אם נאמרו, הם פוגעניים ולא נאותים" הוסיף דובר הבית הלבן, "במיוחד על רקע כל מה שארצות הברית עושה כדי לספק את צורכי הביטחון של ישראל. קרי וצוותו עובדים בלי הפסקה לקדם שלום בטוח לישראל, תוך דאגה עמוקה שיש לארה"ב והמחויבות העמוקה של ארצות הברית לעתיד ישראל ולשלום".

יעלון וקרי (ארכיון: פלאש 90)

כזכור, ב'ידיעות אחרונות' צוטט הבוקר יעלון כאומר בשיחות סגורות: "מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, שהגיע אלינו נחוש ופועל מתוך אובססיה לא מובנת ותחושה משיחית, לא יכול ללמד אותי דבר על העימות עם הפלסטינים".

שר החוץ אביגדור ליברמן התייחס מוקדם יותר לדבריו של יעלון ואמר כי "לישראל ולארה"ב קשר מיוחד וארה"ב היא בעלת הברית האמיצה ביותר של ישראל לאורך שנים והוכיחה זאת פעמים רבות. לפיכך אין זה נכון ולא תורם לאף אחד משני הצדדים לנהל ויכוח קולני ופומבי ואין מקום להשתלחות אישית גם אם יש לעיתים אי הסכמות".

יעלון עצמו הגיב לציטוטים שיוחסו לו, ואמר: "היחסים בין ארצות הברית לישראל הם אינטימיים ובעלי משמעות רבה עבורנו. ארצות הברית היא ידידתנו הגדולה ביותר ובעלת הברית החשובה ביותר שלנו, וכשיש מחלוקות אנחנו מלבנים אותן בתוך החדר, כולל עם מזכיר המדינה קרי שאיתו אני מקיים שיחות רבות בנוגע לעתידה של ישראל. אמשיך לשמור בנחישות, באחריות ובשיקול דעת על ביטחונם של אזרחי ישראל".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
http://www.youtube.com/w
davidcohen

עוד בפוליטי מדיני:

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
6

הסרטון היומי

גם היום פרסם ראש הממשלה, כמנהגו בימים האחרונים, סרטון שבו השיב לשאלות דוברו בעניינים העומדים על הפרק | החות'ים: "לישראל יש זרוע ארוכה ואנחנו נפעיל אותה" | על עיתונאים שקראו לא לשדר את הסרטונים: 

||
1

פרסום ראשון 

ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)

||
9

"נגד אלמנות צה"ל"

במהלך ההצבעות היום בכנסת, ביקשו במחנה הממלכתי לצרף את תמיכת יש עתיד לחוק שהגיש ח"כ כהנא, הנוגע לאלמנות צה"ל | אך במפלגתו של לפיד סירבו לתמוך בחוק, בטענה כי החוק משותף לח"כ לימור סיון הר מלך - ממפלגתו של בן גביר (כנסת) 

||
8

"נזק של מאות אלפי שקלים"

בשל עיכוב התקצוב לתלמידי ישיבות ההסדר החרדיות ח״כ רוטמן תוקף את היועמ״שית: ״גורמת נזק של מאות אלפי שקלים למוסדות, מעמידה שלוחות חדשות בפני סגירה ופוגעת ישירות בקידום שירותם של חרדים בצה״ל״ (חרדים)

||
5
ש

הגשם את ייעודך

בימים מאתגרים אלה, מסתמנת מגמה מפתיעה של צעירים חרדים רבים המצטרפים ליחידות הלוחמה המותאמות למגזר החרדי | מה אפשר למצוא במסלולים האלה ולמה הם הפכו לבחירה המועדפת עבור אלה הרוצים לשלב? (חרדים)

בשיתוף אנ"שים|מקודם

בעקבות פרסומים ב-2020

על אף היריבות הפוליטית המרה ארוכת השנים ביניהם, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט שילם לשר איתמר בן גביר סכום של כ-35 אלף שקלים במסגרת הסדר פשרה בין השניים, כך פורסם הבוקר | הרקע להסדר הוא מתקפה הדדית בין בן גביר לבין רעייתו של בנט, גילת, בשנת 2020 (פוליטי)

||
9

השגריר דנון:

השגריר דנון אירח עשרות שגרירים בחגיגת יום העצמאות באו"ם ושיגר מסר לתימן: "אם החות'ים והאיראנים רוצים לשחק באש – הם יגלו מהר מאוד שהאדמה שלהם תבער" (מדיני)

|

המשטרה תפתח בחקירה?

מקורבו של ראש הממשלה יעקב ברדוגו, ככל הנראה העביר לשורת שרים בליכוד מספר דרישות העוסקת בעולם התקשורת, וגם בנוגע למינויים אישיים במשרד ממשלתי | שרים בליכוד תקפו את ברדוגו וטענו כי "הוא מהלך אימים" על נבחרי ציבור (פוליטי)

||
3

הודיע על מותם של שלושה

נשיא ארה"ב טען הלילה כי שלושה חטופים נוספים מתו בשבי חמאס: "יש 21 חטופים בחיים - לפני שבוע זה היה 24, אבל עכשיו רק 21 מהם בחיים" | מטה משפחות: "דורשים מהממשלה: אם יש מידע שהוסתר מאיתנו, העבירו לנו אותו במידי" | גל הירש הבהיר: "24 מוגדרים חיים, והמשפחות מעודכנות בכל מידע שברשותנו" (ארץ)

||
8

המגעים להשבת החטופים

ראשי מערכת הביטחון יצאו במתקפה על התנהלותה של קטאר, בכל הנוגע לקידום עסקת החטופים |  זמיר: "קטר מפעילה לחצים נגדיים במגעים לעסקה, לעומת ההצעה המצרית" | בר: "צריך ללחוץ את ארה"ב שתלחץ עליה לפעול נגד חמאס" | סביבת ראש המוסד: "קטאר עשתה שינוי משמעותי" (מדיני)

|
ש

ברכה בבית

בתרומה של 960 ש"ח תוכלו להאכיל ילדים רעבים ולקבל את הקמיע הקדוש של רבינו הקדוש רבי ישעי'ה מקערעסטיר זי"ע, בהעתק מדויק עליו סמך את ידו מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי זצוק"ל, ימים ספורים לפני פטירתו | הכניסו ברכה אל תוך בתיכם! (חרדים)

כיכר בשיתוף ועד הרבנים|מקודם

העדכון יומי | היישר מהקריה

ראש הממשלה נתניהו, שיגר מוקדם יותר היישר מהקריה בתל אביב עדכון בנוגע למצב הביטחוני  | על התקיפות בתימן: "יש לי עיקרון פשוט: "עיניים תחת עין ושיניים תחת שן. מי שתוקף אותנו, אנחנו תוקפים אותו שבעתיים" | על החטופים: אני אומר לחמאס, אנחנו נקרע לכם את הצורה אם הם לא יחזרו" (פוליטי)

||
23

נגיוד העניינים נחשף

היועצת המשפטית לממשלה, ועד התביעה במשפט נתניהו, הסתירו לכאורה את ניגוד העניינים שהיה ביניהם מצוות ההגנה ומבית המשפט, למרות שהמידע היה חייב להיות גלוי | לפני כניסתה של היועמ"שית לתפקידה הציגה מיארה אתה הקשר החלקי עם אשל, אך בהסדר ניגוד העניינים העניין הושמט (משפט) 

||
3

שדה תעופה בנגב, והבינה המלאכותית

אחרי שהציל את הקואליציה, רה"מ נתניהו הודיע לסגן השר אלמוג כהן על סמכויותיו בתפקידו במשרד רה"מ | על פי ההודעה, כהן יהיה אחראי על קידום שדה תעופה בנגב, הרשות לפיתוח כלכלי בישובים דרוזיים, נציג רה״מ לטיפול בנפגעי מסיבת הנובה, מעבר צה״ל לנגב, ובנוסף יוזמן לדיונים הנוגעים לענייני בינה מלאכותית (פוליטי)

||
3

ה"אח" של לפיד

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיש לרשם המפלגות את המסמכים הנדרשים לרישום מפלגה פוליטית חדשה | המפלגה, הנושאת את השם "בנט 2026" נושאת בדגלה את גיוס כלל אזרחי ישראל ל"נטל הביטחוני, האזרחי והכלכלי" (חדשות, פוליטי) 

||
20
ש

טרגדיה מזעזעת

אבל כבד ירד בירושלים: הגב' אודליה ירימי ע"ה, אם לשמונה ילדים, נפטרה לבית עולמה בגיל 47 בלבד, לאחר שנתיים של מאבק במחלה קשה ונדירה במיוחד | השבר נורא, והמצב הכלכלי מחייב הגשת עזרה (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

"מסרב למסור את הקוד"

למרות החקירה שנפתחה והניסיונות שנעשו, במח"ש לא הצליחו לפרוץ לטלפון האישי של חנמאל דורפמן - ראש לשכתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר | כזכור בית המשפט התיר לחדור לנייד האישי שלו (חדשות)

||
2

"ברוך הבא לירושלים"

ראש הממשלה נפגש עם נשיא אקוודור נובואה בלשכתו בירושלים | נתניהו לנשיא: ״מעריכים את החלטתכם להקים מרכז חדשנות בירושלים; נחזק את הידידות בינינו בתחומי חקלאות, מים, הגנה וביטחון״ (מדיני)

||
2
ש

הגשמה עצמית

יחידות לוחמה שנבנו במיוחד עבורך | ביחידות הלוחמים החרדיות תגלה ותביא את עצמך ואת היכולות שלך, במלוא עוצמתן | כאן תמצא את האיזון הנכון שייתן לך להגשים את עצמך ולתרום למדינה, מבלי לוותר על הזהות החרדית שלך (חרדים)

ציקי גל|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות