הקץ למו"מ? אבו מאזן מימש את איומיו ופנה לאו"ם

הרשות הפלסטינית עושה ככל שביכולתה כדי לפוצץ את המו"מ עם ישראל, זאת בשל אי ביצוע הפעימה הרביעית ושחרור המחבלים הפלסטינים. כעת מומשו האיומים והרשות הפלסטינית הגישה מסמכים להצטרפות לכ-12 אמנות בינלאומיות של האו"ם (פוליטי מדיני)

מו"מ לא רלוונטי: אבו מאזן ונתניהו (צילום: פלאש 90)

הסדקים במו"מ מול הפלסטינים מתרחבים והופכים כבר לקרע של ממש. לאחר שראש הראשות הפלסטינית אבו מאזן איים כי במידה וישראל לא תבצע את הפעימה הרביעית ולא תשחרר אסירים הוא יפנה לאו"ם, כעת האיומים ממומשים.

כזכור, אמש (שלישי) חתם אבו מאזן על 12 אמנות בינלאומית בניגוד להתחייבות הפלסטינית המוקדמת במסגרת השיחות, היום (ד') הוגשו המסמכים לאו"ם.

עם זאת הרשות עדיין לא הצטרפה למוסדות המשמעותיים יותר של האו"ם, אלא מימשה רק את הצעד הראשון בדרך להצטרפות מלאה לאו"ם.

הניירות נמסרו על ידי שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מאליכי, לנציג האו"ם לענייני המזרח התיכון רוברט סרי. בכך למעשה הופרכה הטענה שהם רק חתמו על המסמכים אך לא יגישו אותם. החתימה אתמול הועברה בשידור ישיר בטלוויזיה הפלסטינית, לאחר שחברי ההנהגה הצביעו פה אחד בעד המהלך.

אבו מאזן הבהיר שהאדישות הישראלית הביאה אותו לצעד שעשה הערב. "הצגתי את העובדות האלה להנהגה הפלסטינית ואני אומר לכם: אם לא ישוחררו האסירים, נתחיל בתהליכים להצטרפות לאו"ם", אמר.

"הבאתי את ההחלטה להנהגה והיא התקבלה פה אחד. כעת אנו חותמים על כמה הסכמים - בקשות להצטרפות כמדינה עצמאית. המסמכים יישלחו מיד למטות המרכזיים של המוסדות ובקרוב נהיה חברים רשמיים כמדינה עצמאית".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אבו מאזן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: