השוואה מקוממת

אחמד טיבי על המחבל ברגותי: מנהיג לאומי

הח"כ השווה את המחבל הכלוא בישראל לראשי הממשלה לשעבר: "שמיר ובגין, שהיו באצ"ל ובלח"י, מנהיגים לאומיים - למרות שהם רצחו בעבר. זה מה שיקרה עם ברגותי" (חדשות)

(צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

ח"כ אחמד טיבי, השווה הערב (שני) את ראשי הממשלה לשעבר יצחק שמיר ומנחם בגין למחבל מרואן ברגותי, במהלך ראיון שהעניק לתכנית לפני החדשות ברשת 13.

"ברגותי הוא סמל ומנהיג לאומי. אתם מכנים את שמיר ובגין, שהיו באצ"ל ובלח"י, מנהיגים לאומיים - למרות שהם רצחו בעבר. זה מה שיקרה עם ברגותי בעוד עשר שנים, הוא יהיה בהנהגה הפלסטינית".

הוא הוסיף, "האצ"ל והלח"י פוצצו שווקים ובתי מלון והתנקשו בדיפלומטים. אתם מכנים אותם גיבורי התהילה ואנחנו מכנים אותם טרוריסטים נלוזים. מה שרואים מכאן לא רואים משם".

טיבי המשיך כי "ברגותי הוא סמל ומנהיג לאומי שנמצא בכלא. הוא עוסק במאבק לשתי מדינות לשני עמים ובדרך לשחרור נעשים מעשים אלימים, אלימות מהפכנית זה נקרא. חלק מהמעשים שגויים. לדעתי זו טעות קשה לפגוע באזרחים".

בתגובה להשוואתו לאיתמר בן גביר, שתלה תמונה של הרוצח ברוך גולדשטיין בסלון ביתו: "להשוות אותי לכהניסט זה דבר חמור. אני אדם עם משנה הומנית. מעולם לא אמרתי משהו גזעני נגד יהודי. ברגותי עוסק במאבק לאומי שכולל אלימות, אני רוצה לשנות את זה לכיוון חיים משותפים, לעתיד זוהר יותר מאשר החושך הזה שאליו הכיבוש והשלטון על עם אחר לוקח אותנו".

ממפלגת הליכוד נמסר בתגובה: "ברגותי הוא רב מחבלים וממשלה שנשענת על טיבי לא באה בחשבון. לכן צריך ממשלת אחדות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
אתם מבינים עים מי יש לנו עסק עים מחבלים מהלל את רב המרצחים ברגותי ימח שמו וזכר ערפאת ימח שמם וזיכרם וזכר אזמי בשרה ונסראאלה וזכר ההעכבר מעזה
האריה
20
הערבים מלכלכים על העם והמדינה וכולם שותקים... "האמת- נעדרת" , "אין תוכחת" ... "מדינת ישראל" סיימה את תפקידה ההסטורי.
David
19
עם זבל כמו טיבי גנץ גאה לקבל תמיכה מהערבים
משה
18
מי זה בכלל?????????????.......
אוראור
17
איך ה מרשה לו לדבר כך הגיע זמן למנהיגים הרוחניים של ישראל לתת תשובות
איך
16
איך לא פוסלים אותו מלשבת בכנסת?? מכניסים את האויב הביתה.הזוי
ללא שם
15
לא ידעתי שבגין ושמיר רצחו אזרחים בריטיים ברחובות לונדון.
מד
14
האצ"ל והלח"י לא פגעו בכוונה תחילה בחפים מפשע. החמאס פוגע בכוונה תחילה בילדים ובנשים.
ההבדל ברור
13
הוא מדבר בדומה לשדרן בגלי צה"ל או חמור ממרץ
אבא
12
ביבי או טיבי
צדקו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: