בחירות 2020

בחירות רביעיות או אופוזיציה: החרדים לאן?

זה כבר נראה סופית. גוש הימין קיבל רק 58 מנדטים ובמפלגות החרדיות מתחילים להיערך לקראת התרחישים האפשריים הבאים • האם יעזבו את הבלוק עם נתניהו? • פרשנות (פוליטי)

(צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

תוצאות הבחירות מביאות את ראשי ש"ס ויהדות התורה להיערכות לכל תרחיש מהליכה לבחירות רביעיות ועד לגרוע שבהם – ישיבה באופוזיציה בארבע שנים הקרובות.

יו"ר ש"ס, השר אריה דרעי כמבוגר האחראי וכראש המפלגה השנייה בגודלה בגוש הימין כבר השמיע קולות שלפיהם נמצאה הנוסחה שתאפשר להקים ממשלה.

ביציאתו מפגישה בארבע עיניים עם נתניהו אמר דרעי בביטחון: "אנחנו קרובים ל-61". האם אכן זו תמונת המצב? לא, ממש לא!.

באותה ישיבה עם דרעי ובישיבה שהתקיימה עם ראשי בלוק הימין, העלה נתניהו את הרעיון הבא במטרה לפתור את הקושי בהרכבת הקואליציה: להכריז כי אין פסילה של מפלגות המצהירות על ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. או במילים פחות מכובסות, להסיר את הווטו על אביגדור ליברמן.

החרדים הביעו בפני נתניהו את התנגדותם לישיבה עם ליברמן, אך באותה נשימה הנהנו בראש כשהוסבר להם כי צירוף אביגדור ליברמן עשוי להיות ברירת מחדל למניעת בחירות רביעיות.

בליכוד לא אהבו את הידיעות על הסרת הווטו, ובכיר בלשכת רה"מ התקשר לכתב 'כיכר השבת' והכחיש את המיוחס לנתניהו.

אך בכל מקרה, נראה כי מדובר ביוזמה לא רלוונטית שכן ליברמן מצידו, הבהיר שוב ושוב, גם לאחר הבחירות, כי ישיבה בכפיפה אחת עם נתניהו והחרדים - אינה אופציה.

כמוצא אחרון, עשויים חברי בלוק הימין לחשוב על אפשרות נוספת שלא הועלתה כחלק מהתרחישים האפשריים להקמת ממשלה, והיא, קואליציה בראשות גדעון סער או בכיר אחר בליכוד במקומו של "הנאשם" נתניהו, כאשר לא ברורה השתתפותן, אם בכלל, של המפלגות החרדית בממשלה שכזו.

אין טיימינג מושלם יותר לחשוף את התיעוד מהחדר הפנימי של מטה דגל התורה כמה ימים לפני הבחירות. אז התריע ח"כ אורי מקלב מפני אופציה כזו.

"אף אחד לא יודע מה התרחישים לאור מה שהיה ליכוד בבחירות פנימיות, הרבה הפתעות יכולות להיות יבוא לידי ביטוי גודלן וכוח השפעתן של דגל התורה חשוב מאוד".

רבים מאיתנו שואלים את עצמם האם הניצחון האלקטורלי יגיע אל תוך ביתו של המצביע וישפיע לטובה על תקציבי הישיבות, קצבאות הילדים ושלל התופינים.

את מערכת הבחירות סיימו במפלגות החרדיות עם ניצחון קצת חמוץ: בקלפיות רשמו עליה נאה המתבטאת גם במספר המנדטים, אך מצד שני, איבדו את יכולת ההשפעה שלהם וגם אם יצטרפו לקואליציה במקרה של ממשלת אחדות - יהיו ככל הנראה הגלגל החמישי.

הרגע הזה, שבו מתמודד משיג את הרוב הדרוש להכריז עליו כראש המפלגה הגדולה, אמור להיות רגע מאחד, שממנו יוצאת כל המפלגה כראש חץ אחד להילחם מול המפלגה היריבה.

בשיחות פנימיות בליכוד החלו להישמע קולות על הצורך בהקמת ממשלה רחבה שתכלול גם את "כחול לבן" לצד המפלגות החרדיות.

אם עד לא מזמן הפרשנים צפו שהבלגן יחגוג ב"כחול לבן", הרי שדווקא שם מסתמנת הצטופפות שורות מאחורי גנץ.

חבריו למפלגה יוצאים בזה אחר זה ומתנגדים לישיבה משותפת עם נתניהו לצד הגינוי לצוד עריקים ממפלגתם לגוש הימין - כך שגם ממשלת אחדות רחבה בראשות נתניהו, נראית רחוקה מתמיד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

14
אם מפלגת 'כחול לבן' תיאלץ ללכת לאופוזיציה, היא תנשוך שפתיים ותשתוק. אם 'הליכוד' ילכו לאופוזיציה, הם יעשו אותו הדבר. 'ימינה' יכולה ללכת לאופוזיציה, והיא אף מאיימת שתעשה כך. 'העבודה' ו'מרצ' לא זוכרות בכלל את הקואליציה. אבל רק המפלגות החרדיות, מבין כל המפלגות בישראל, תלויים ב"שלל התופינים" (כמו שכתבת)
חנן. ב.
13
לא מענין כלום רוצה עוד ועוד בחירות גם כך הקיצבאות בתחתית.. איו מה להפסיד
מזכיר קלפי
12
צריכים להוציא כמה חברי כנסת מרשימת השעטנז כחול לבן, ולהבטיח להם הבטחות מפליגות, רק לא בחירות נוספות, או לקחת את אורלי לוי ואפילו את פרץ, בן כספית שהוא שונא מושבע של ביבי גם אומר כבר שחייבים להקים ממשלת אחדות ולהתחשב במציאות, כעת רואים איזה שפלים שלשת הרמטכ"לים לשעבר, שמוכנים לחוקק חוק בעזרת הערבים ש
צבי
11
אם חברי הגוש יחתמו שבמידה ונתניהו יפסל באמצעות חוק בתמיכת הערבים, הם לא יכנסו לשום קואליציה.
איציק
10
מי אתה קובי?? שמאלני? פלשתיני? מי בדיוק??? לא אומרת שתבכה, אבל לשמוח?? במה אתה שמח? שאולי תקום פה ממשלה שונאת חרדים?? שמאלנית?? זה מה שאתה רוצה?? תעשה חושבים...
שיראל
9
זה עונשם של הצוהלים לפני הזמן והמקללים מפלגות אחרות וצוחקים על מגמגמים ומקליטים בסתר את גנץ ומדברים לשון הרע,ובזים למי שלא חושב כמותם,ומחללים שם שמים ברבים ומלבינים פני אנשים ברבים וכל ראשם בקומבינות,רמאות,שררה,תככ זכויות האחר ...לכו לאופוזיציה ושם ילמדו אתכם לקח כיצד להתייחס לכל יהודי ויהו
יאיר
אתה מתוסכל ומריר על משהו, והחלק שאמרת לא לפגוע בשום יהודי זה טוב לשמוע בכל יום, אבל אל תנסה לעשות טראמפ על חשבון הבחירות האלו, זה טוב שהקליטו את גנץ, זה אולי אפילו מצווה בגלל שהוא ושותפיו רצו להלחם ביהדות, ועל זה נאמר שאם אין לך שכל לא יעזור להסביר לך שתתחזק באיסור לשון הרע כשזה נוגע לעצמיך ובדב
א
אמר הגאון הרב חיים שמואלביץ " המלבין פני חברו ברבים משחק באש....." ואש שורפת....
רותי
8
אם הגענו לזה שרב בישראל מקליט אנשים המדברים בגנות גנץ ועובר על לשון הרע.הלבנת פנים.חילול השם.כנראה פה הקב"ה לא שתק ומסלק את החרדים מהממשלה עד עולם..
יאיר
7
We have 61.... oops only 58.. . I need to learn to count
Darhi
6
יש !!!!! אני שמח שאין ממשלה לחרדים ולליכוד . ממשלה אנטי חברתית שונאי נכים וקשישים. לא מגיע להם, הקדוש ברוך הוא לא נותן להם להמשיך הלאה לצער את הנכים בקצבה עלובה. הלואי וביבי יודח כבר.
קובי
5
מגיב מספר 3- אתה צודק !!!! כל מילה !!!!!
דודו
4
ככה זה כאשר לא לומדים ליבה..... צהלו וצהלו כי לא ידעו לספור ל61.. נראה לי שהעריקים יהיו מהליכוד הפעם...כי ביבי כמו שזרש אמרה אם נפול תיפול.....
אבא
ליצמן מהרגע הראשון לא צהל ולא רקד כמו שס ודגל, אז תדייק... אגב הסוחרים הכי גדולים בהסטוריה באירופה היו דווקא חסידים שלא למדו באוניברסיטה ולא למדו ליבה, והם שניהלו את כל המסחר עם הגויים בוורשא ואוקראינה והונגריה
ר
3
זה באמת ממעניין הסיפור הזה תראו חרדים היו בשלטון הרבה שנים היה לנו הזדמנות לעזוק לעניים וחסרי בית המון פעמים להציב דרישות לעזרה לזולת נכון ישיבות זה דבר מבורך והכל אבל לפי דעתי גאוותנים נהיינו יותר מדי תראו את ועדות הקבלה תישבות קטנות וגדולות את הייסורים שמערימים על בחורינו כל אותם ישיבות שמקבלים תק
לטיפול דרעי
צודק 100
יוני
צודק 100 אחוז קצה נפשנו בדרעי ודגל התורה הכל קומבינות רמאות וסידורי עבודה למשפחה...
יוני
2
בורא עולם לא רוצה שוב ממשלת חרדים-ליכוד המתעמרת בנכים וקשישים. הפקירו לגמרי את החלשים בחברה. ובורא עולם כועס על זה מאוד. גם הרב עובדיה לפני מותו ציוה את דרעי- "תדאג לעניים ולחלשים" והוא הצביע נגד העלאת קצבת הנכות.
קובי
אתה צודק ..ומדהים שחרדים רצים כמו עיזות עיוורות אחרי נתניהו.... אפילו שהקב`ה מוכיח להם שוב ושוב שנתניהו לא ינצח...ועוד יותר מדהים שמשמיים עוצרים את מספר הקולות כדי שפינדורס לא יכנס...בבחירות הקודמות בערך 30 קולות וג` לא קולטת. יש עליו קפידא עצומה ממאות נערות שבכו יום ולילה על שדאג שלא יכנסו לסמינר
mike
1
את גבולות העולם ממש ימי אחרית .מלחמות גוג אותיות מחלות גוג .בימים ההם אין מלך בישראל
יעקב

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני:

בניגוד לעמדת נתניהו

הכנסת אישרה סופית כי החל מהכנסת הבאה, יבוטל הסדר ממשלת החילופים | את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת רביבו, רייטן וקארין אלהרר | 84 חברי כנסת תמכו בהצעה, והיא עברה ללא מתנגדים או נמנעים (כנסת)

|

שחרור עידן אלכסנדר | התגובות

במערכת הפוליטית הגיבו בהתרגשות לשחרורו של עידן אלכסנדר | נתניהו: "זה הושג בזכות הלחץ הצבאי שלנו והלחץ המדיני שהפעיל הנשיא טראמפ" | ‏שר הביטחון: "אנחנו מחויבים לפעול בכל דרך עד שכל החטופים, ישובו ארצה | סמוטריץ': ""ברוך שובך, עידן!" (חדשות)

||
3

בניגוד לעמדת סולברג

בניגוד לעמדת הממשלה, בית המשפט העליון החליט כי ההליך למינוי נציב שירות המדינה יהיה בהליך תחרותי | השופט עמית: "מנגנון מינוי תחרותי יתרום לצורך למנוע חדירת שיקולים פוליטיים להליך המינוי של הנציב" | סולברג: "אין מקום להכניס את ההליך התחרותי בחזרה 'דרך החלון' באמצעות ביקורת שיפוטית" (חדשות)

||
2

ציטט אם לחלל חטוף

נשיא ארה"ב דולנד טראמפ אמר במסיבת העיתונאים: "חשבו שעידן אלכסנדר מת, והוא ישתחרר בחיים עוד שעתיים, וויטקוף עשה עבודה פנטסטית" | על איראן אמר הנשיא: "הם לא יכולים להחזיק בנשק גרעיני | על החות'ים: "אף אחד לא הצליח לעשות את מה שאנחנו עשינו" (מדיני)

|

מתקפה באופוזיציה

בפתח ישיבות הסיעה שנערכות ברקע ההיערכות הסופית לשחרורו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, ראשי יש עתיד והמחנה הממלכתי, מתחו ביקורת על התנהלות הממשלה וגרירת הרגליים בסוגיית שחרור החטופים (פוליטי, מדיני)

||
3

יפורסמו לאחר שימוע

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, חשף בכנסת את דוחות הביקורת על כשלי 7.10 וחרבות ברזל, שטיוטות שלהם נשלחו לתגובות כללי הדרגים - המדיני, הצבאי והאזרחי | המבקר אנגלמן אמר: "הדוח"ות יתפרסמו כשהעבודה עליהם תסתיים" (בארץ)

||
1

אזרח אמריקאי קודם, לישראלי?

על פי הודעת לשכת רה"מ: "ארה"ב הודיעה לישראל על כוונת החמאס לשחרר את החייל עידן אלכסנדר כמחווה לאמריקנים, וללא תמורה או תנאי | בהמשך ההודעה נאמר: כי "המשא-ומתן עם חמאס יתקיים תחת אש תוך מחויבות להשגת מטרות המלחמה" (מדיני)

|

"עקף אותם ברייטינג"

אחרי הודעת חברת החדשות, בערוץ 14 עולים למתקפה: "אנו קוראים למשטרת ישראל שלא לשמש כאידיוט שימושי בקמפיין סתימת הפיות" | מוקדם יותר "חדשות 12 הגישה תלונה למשטרה נגד ינון מגל - על הסתה לאלימות" (ברנז'ה) 

|

חשף מי צפוי להשתחרר מהשבי

נתניהו השתתף היום בדיון חסוי בוועדת חוץ וביטחון וניפק לחברים שלל כותרות בכלל הנושאים הבוערים העומדים על הפרק, כולל בסוגיית חוק הגיוס | נתניהו חשף, כי ייתכן והחייל עידן אלכסנדר ישתחרר בקרוב (חדשות, פוליטי)

|

"יהיו חסרי תוקף משפטי"

הקבינט המדיני-ביטחוני אישר היום, את הצעתם של שר הביטחון ושר האוצר, לחדש את ביצוע הסדר המקרקעין ביהודה ושומרון | המתווה שאושר "יבלום את ניסיון ההשתלטות הבלתי חוקי של הרשות הפלסטינית על קרקעות בשטחי C" (מדיני)

|

"נהדר להיות כאן״

נתניהו נפגש היום עם שר החוץ של גרמניה יוהאן ודפול, בלשכתו בירושלים, השניים דנו "בתחומי עניין משותפים, ערכים ואתגרים משותפים נוספים" | נתניהו: "נחזק עוד יותר את השותפות שלנו" | שר החוץ הגרמני: "זאת זכות להיות כאן" (מדיני)

|

חצי מהחרדים רוצים להיות ישראלים?

בשבוע שעבר פורסם מחקר שנערך במכון 'נתוני אמת' בהובלת החוקרת החרדית ד"ר נחומי יפה, ועורר הדים רבים בתקשורת הכללית, אך מצלילה לנתונים ומשיחה עם החוקרת עולה תמונה מורכבת יותר | ריאיון מרתק (חדשות חרדים)

||
24

בוועדת שרים לענייני חקיקה

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום את הצעת החוק של ח"כ שמחה רוטמן שתפקיע מידי נשיא בית המשפט העליון את הסמכות לקבוע את הרכב השופטים בדיוני בית המשפט | לפי הצעת החוק, הרכבי השופטים בעליון ייקבעו באמצעות מחשב, גם בתיקים "רגישים", שבהם עד היום נקבע ההרכב על-ידי נשיא העליון (משפט, פוליטי)

|
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות