אסון מירון

השרים אישרו: ביום ראשון - 'יום אבל לאומי'

שרי הממשלה אישרו, במשאל טלפוני שנערך ביניהם, את ההכרזה על יום ראשון הקרוב כיום אבל לאומי, בעקבות אסון מירון - האסון האזרחי הגדול ביותר בתולדות המדינה (בארץ)

'יום אבל לאומי': כך אישרו לפני זמן קצר (שישי) שר ממשלת ישראל, את הכרזתו של יום ראשון הקרוב, זאת בעקבות אסון מירון בו נזפו 45 בני אדם.

דגלי המדינה יורדו, כנהוג בימי אבל, לחצי התורן, במבני ציבור, מחנות צה"ל ונציגויות ישראל בעולם. גם ישיבת הממשלה שנקבעה לראשון, לעסוק בעניינים השוטפים שעל הפרק - נדחתה.

יצוין, כי זהו האסון האזרחי הגדול ביותר בתולדות מדינת ישראל, ומכאן בין היתר הזעזוע הרב האוחד בכל שדרות הציבור ובקרב ההנהגה.

מוקדם יותר אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ביום ראשון נקיים יום אבל לאומי בעקבות האסון בהר מירון, מהאסונות הכבדים ביותר שפקדו את מדינת ישראל. כולנו נתייחד עם היגון של המשפחות ונתפלל לשלום הפצועים".

לסיוע למשפחות הנפגעים באסון מירון לחצו כאן

"חלק גדול מהנספים עדיין לא זוהה ואני מבקש להימנע מהפצת שמועות ברשתות החברתיות כי הדבר הזה קורע את לב המשפחות. תנו לרשויות לעבוד".

נתניהו הוסיף: "אני חייב גם לציין שהיתה פה פעולת חילוץ מהירה של המשטרה, כוחות החילוץ והביטחון ואנחנו אסירי תודה להם - הם מנעו אסון גדול בהרבה".

"אנחנו נערוך בדיקה יסודית, רצינית ומעמיקה כדי להבטיח שאסון כזה לא ישנה. אני מבקש להכריז ביום ראשון על יום אבל לאומי. בואו נתייחד כולנו עם היגון של המשפחות ותפילה לשלום הפצועים", סיים ראש הממשלה.

נשיא המדינה, רובי ריבלין, כתב: "זהו יום קשה וכואב. אסון שובר לב. תפילותינו ומחשבותינו נתונות אל הפצועים ואל משפחות ההרוגים והנעדרים באסון הנורא שארע אמש בהר מירון".

לסיוע למשפחות הנפגעים באסון מירון לחצו כאן

"אני שולח תודה מעומק הלב לעוסקים ללא הרף מאז אמש, במלאכת החילוץ והטיפול הרפואי. זוהי השעה לחבק את המשפחות. לתת יד לכל המחפשים אחר יקיריהם. לאמץ את הפצועים אל ליבנו. לבכות יחד".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
עם כל הכבוד לביבי באת עד מירון כדי להזדהות עם הכאב היית שם כיפה במקום כזה ולא רק עושה קמפיין לבחירות הבאות
ללא שם
19
עכשיו ראינו שהכניעות של ביבי לדרעי וליצמן רעה לחרדים.פתאום הם נעלמו אך רק לפני שבוע צרחו שלא יהיו הגבלות... וביבי נכנע וביטלו את כל ההגבלות. וגרוע יותר לפני יומיים קבוצת קיצונים התפרעה על ההר והרסה את הגדרות בן נשים לגברים כאשר הם מקללים קללות איומות ,ויום אחרי תיראו מה קרה. מנהיגות חרדית צריכה להיו
david77
18
כל הכבוד לשרים שזה מה שאישרו מקווה שדרעי ורגב כולל נתניהו יזמו מנהיגות נראית בדיחה
נחמיאס
17
יתאבלו להם כרצונם אין לנו עסק איתם. ממילא הכל מס שפתיים. הפעולות של המשטרה גרמו לאסון, שיצאו לנו כבר מהחיים.
פפפ
16
מתוך היום שנקבע לאבל לאומי, מתחזקת חשיבות הערבות ההדדית. כל אחד במקומו. גם בקטן. שותף ונושא בעול. לא רק לכאוב אלא לעשות ולפעול. ואולי נצליח להפוך אותו יום נחמה לאומי
נחמה מתוך הכאב
15
נתניהו.דרעי.אוחנה ורגב אשמים.לא עשו דבר למנוע האסון!
תודה לשוטרים. לאנשי הצלה .לרופאים.לעובדי
14
שמרדונה נפטר הוכרז 3 ימי אבל בארגנטינה
גיא
13
איזה אסון אוי קורע לב שמים לא מפסיק לבכות אחינו המתים ע"ה אחינו הפצועים רפואתם לשלומם . כול ישראל אחים אחדות העם הזה.יום קדוש וכואב הוא לנו התפילות"לכלל עם ישראל.יישר כוח בייבי ⁦🕎
ללא שם
12
ראש ממשלה דפוק ועבריין שממנה לתפקידי שרים דפוקים ועבריינים כמוהו. בכל מקום אחר הם דורשים קפסולות של מאה, במירון פתאום אין הגבלות ואין כלום. צריק לזרוק את כולם! חבורת הדפוקים שמנהלת לנו את החיים היא אשמה באסון הזה!
רוה"מ דפוק
11
הנשיא עמי בחר סדרך הטרור
אמי
10
המדינה דרך המשטרה אשמה שהרשתה להכניס אנשים ללא הגבלה100,000 איש במקום שיכול להכיל מקסימום 2000 איש.....נס גלוי שזה לא קרה עד היום....מהיום והלאה אסור לדבר הזה לקרות...אסור להכניס כמות כה גדולה של אנשים בבת אחת להר מירון.......השר אוחנה והמפכ"ל וראש המחוז הצפוני צריכים להתפטר מיד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קובי
9
נתניהו המנהל הכושל הגרוע בתולדות ישראל, לך!!!!
תודה לכוחות ההצלה! תודה לשוטרים לרופאים
8
קורע לב. למרות שזה מתוך מהלכים פוליטיים, זה עדין יפה לראות איך הם דואגים לעשות משהו לזכר הנספים.
שפירא
7
וירויח ממנו כל רווח אישי שאפשר להרויח! תסמכו עליו!
בני
6
הממשלה קובעת יום אבל על בני הציבור שלנו, והמנהיגים שלנו ממשיכים להסית נגד "שנאה" שקיימת רק בדימיונם הפורה.
רפאל
5
במה זה מתבטא יום האבל?... עציץ והורדה לחצי תורן? עם כבר שיהיה יום חופש על חשבון המדינה
בליון בבונים מב
4
האם משחקי כדורגל יידחו מיום זה?
גיא
3
האירוע רב משתתפים במדינה. התרעות מבקר המדינה על מחדלים מסכני חיים. 12 שנים. מתחמק מלהתמודד בבעיה. זו לא גזרת גורל. יש אחריות . ביבי – מספיק !!! לך !!
אברהמי קול
2
אולי תעשו ביום הזה צפירה בערב לזכר הנפטרים
סיבובים
1
סדורי בטיחות היו מונעים את המוות חסר התכלית הזה. לו היתה לנו ממשלה מתפקדת...
עמכם באבל הכבד!

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: