מופע של התפרקות

רע"מ החליטו: החברות בקואליציה מוקפאת

בצל ביקורת קשה מבית וזעם במגר הערבי, במפלגת רע"מ שוקלים הקפאה זמנית של החברות בקואליציה. טאהא: "ככל הנראה הקואליציה תתפרק, אני לא אופטימי" (חדשות, פוליטי)

מנסור עבאס במליאה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

מתיחות בקואליציית בנט בצל המהומות האלימות בהר הבית: וואליד טאהא, מחברי הכנסת של רע"מ התבטא היום (ראשון) אחר הצהרים כי המחיר יהיה, ככל הנראה, פירוק הקואליציה.

בשיחה עם חדשות 13 אמר טאהא: "אני לא אופטימי בנוגע להמשך דרכה של הקואליציה". לדבריו, "הייתי מצפה שהממשלה תנהג אחרת מול היהודים שעלו לעשות פרובוקציה במסגד אל אקצא אבל היא אפשרה לכמה מאות פאשיסטים לנהוג כך. המחיר יהיה כנראה פירוק הקואליציה".

בתוך כך האפשרות הנשקלת במפלגה הערבית, הנמצאת בין פטיש לסדן, היא להקפיא זמנית את החברות בקואליציה עד להודעה חדשה. כך לפי פרסום של העיתונאי עמית סגל. לא ברור מה המשמעות של הצעד בזמן פגרה, אולם מדובר בצעד שנועד להרגיע את הרוחות במגזר הערבי התוסס.

המופתי של רע"ם, השייח' מוחמד סלאמה חסן, היה הראשון לקרוא הבוקר לפרוש מהקואליציה, וזאת בשל "תקיפת המקומות הקדושים בפלסטין השייכים לאיסלאם", כך לדבריו.

בראיון לרדיו נאס, אמר המופתי: "אנחנו כבר סבלנו מספיק ממשלת בנט הפושעת, אנחנו צריכים לקבל החלטה היום שתחייב את מנסור עבאס ורע"מ לפרק את הממשלה". לדברי המופתי בריאיון: "מסגד אל-אקצא, הוא קו אדום ואין ליהודים שום בעלות עליו".

גם יו"ר רע"ם לשעבר וחבר מועצת אל-שורא, אבראהים סרסור, קורא בימים האחרונים וביתר שאת היום, לפרוש מהקואליציה. לדברי סרסור, "הממשלה הזו פשיסטית בדיוק כמו קודמותיה, לכן אני קורא לפרק את הממשלה באופן מידי, ושיקרה מה שיקרה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מה ממשלה זה דיפ-פריז?
ברדקסקי
1
לא ליפול שוב ברשת שקריו הגסים והדוחים של בנט הנוכל הזה והתיאום עם שותפיו.. בנט כבר עשה זאת במו"מ להקמת קואלציה טרם הוקמה הממשלה..בעיצומו של העימות עם עזה.. ומיד כשפסקה הלחימה חזר לזרועותם של לפיד ועבאס.. בפרט כעת שהדיווחים אומרים שזה מתואם עם לפיד.. וגם בלאו הכי הקפאה פירושה הפשרה על פי אינטרסים.. ו
מלכודת שניה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני:

"בונים חיים-של רוח ומעש"

פעם השנייה מאז המלחמה: הרצוג ונשיא גרמניה סיירו בבארי

בפעם השנייה מאז פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', נשיא המדינה ונשיא גרמניה ביקרו בקיבוץ בארי | הרצוג: "אנחנו יודעים שאנחנו בונים חיים- של רוח ומעש, ומי שבונה אותם זה הקיבוץ" | נשיא גרמניה: "מה שראינו אז לא ימחק מזיכרוננו לעולם" (מדיני)

יוני גבאי|

להבריח את הקיצונים 

"שינוי שיטת הפריימריז" | התכנון הדרמטי של מפלגת הליכוד

בימים האחרונים נערכים במפלגת הליכוד לקראת הבחירות לפריימריז של המפלגה, בצל חילוקי בדעות הקשיים סביב סוגיית גיוס החרדים | במפגלה שוקלים לשנות את מיקום המחוזות שישובצו ברשימת הליכוד | הסיבה חשש מבריחת מצביעים פוטנציאליים סביב רשימת קיצוניים (פוליטי)

יוני גבאי|

רה"מ והרצוג היום, גנץ מחר

"המדינה הכי חשובה באירופה" - הנשיא הרצוג וראש הממשלה נתניהו, נפגשו עם נשיא גרמניה 

ראש הממשלה ונשיא המדינה נפגשו היום עם נשיא גרמניה שהגיע לביקור בישראל | נתניהו שיבח את ההזדמנות להעמיק קשרים עם "המדינה הכי החשובה באירופה" | הרצוג: "אני גאה להעניק לך היום את עיטור הכבוד הנשיאותי של מדינת ישראל -על עשרות שנים של אומץ מוסרי | מחר ייפגש גנץ עם הנשיא הגרמני (מדיני)

ארי כהן|

"מאבק משמעותי ביוקר המחיה"

בקרוב: הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון, בניהול חשבון 

מליאת הכנסת אישרה את הצעת 'חוק הבנקאות', שקובעת כי לראשונה בישראל - תתקיים תחרות על מאגר הפיקדונות | על פי ההצעה: "הבנקים לא יוכלו להתנות פתיחת פיקדון בפתיחת חשבון עובר ושב, והאזרח יוכל להפקיד את כספו בכל בנק בו ירצה גם אם חשבונו לא מתנהל באותו הבנק" (כנסת)

ארי כהן|
ש

דירות יוקרה

180 מטר מהים: 46 יחידות קרקע למכירה בחדרה

הרובע החדש שיוקם בעיר צפוי למשוך אליה עשרות אלפי תושבים חדשים | חברת א. גלובל נדל”ן החלה בשיווק יחידות קרקע מאושרות למגורים לבנייני יוקרה ‘תכלת על המים’, המציעים דירות יוקרה בחדרה – 180 מטר מהחוף בקו הראשון לים – ללא הפרעות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף א. גלובל נדל"ן|מקודם

העדכון היומי | צפו

נתניהו: "בלי הלחץ של חיילי צה”ל – שום דבר לא היה קורה"

ראש הממשלה נתניהו ממשיך לפרסם את העדכון היומי בסרטון אותו הוא צילם בלשכתו | על השיחה עם החייל ששוחרר: זהו בוקר מאוד מרגש | החמאס נדב את עידן אלכסנר כי הוא מרגיש את הלחץ של חיילי צה"ל (פוליטי)

יוני גבאי||
2

"ארה"ב לא עושה מה שצריך"

נתניהו לראשי המפלגות: המו"מ יתקיים "רק לפי מתווה וויטקוף"

ראש הממשלה טען היום בישיבת ראשי הקואליציה כי המשא ומתן לשחרור החטופים יתקיים רק לפי מתווה וויטקוף | לדבריו: "לא יינתנו ערבויות, והסכמה לסיום המלחמה תתממש רק אם חמאס יתפרק מנשקו" (מדיני)

יוסי נכטיגל|

בניגוד לעמדת נתניהו

החוק לקיומה של ממשלת החילופים - "יבוטל מהכנסת הבאה"

הכנסת אישרה סופית כי החל מהכנסת הבאה, יבוטל הסדר ממשלת החילופים | את הצעת החוק יזמו חברי הכנסת רביבו, רייטן וקארין אלהרר | 84 חברי כנסת תמכו בהצעה, והיא עברה ללא מתנגדים או נמנעים (כנסת)

יוני כץ|

שחרור עידן אלכסנדר | התגובות

נתניהו: "זה רגע מרגש מאוד - עידן חזר הביתה בזכות הלחץ הצבאי"

במערכת הפוליטית הגיבו בהתרגשות לשחרורו של עידן אלכסנדר | נתניהו: "זה הושג בזכות הלחץ הצבאי שלנו והלחץ המדיני שהפעיל הנשיא טראמפ" | ‏שר הביטחון: "אנחנו מחויבים לפעול בכל דרך עד שכל החטופים, ישובו ארצה | סמוטריץ': ""ברוך שובך, עידן!" (חדשות)

ארי כהן||
6

בניגוד לעמדת סולברג

בג"צ ביטל את עמדת הממשלה וקבע: "מינוי הנציב יהיה בהליך תחרותי"

בניגוד לעמדת הממשלה, בית המשפט העליון החליט כי ההליך למינוי נציב שירות המדינה יהיה בהליך תחרותי | השופט עמית: "מנגנון מינוי תחרותי יתרום לצורך למנוע חדירת שיקולים פוליטיים להליך המינוי של הנציב" | סולברג: "אין מקום להכניס את ההליך התחרותי בחזרה 'דרך החלון' באמצעות ביקורת שיפוטית" (חדשות)

יוסי נכטיגל||
6

ציטט אם לחלל חטוף

הנשיא טראמפ: "חשבו שעידן מת, עכשיו הוא חוזר הביתה"

נשיא ארה"ב דולנד טראמפ אמר במסיבת העיתונאים: "חשבו שעידן אלכסנדר מת, והוא ישתחרר בחיים עוד שעתיים, וויטקוף עשה עבודה פנטסטית" | על איראן אמר הנשיא: "הם לא יכולים להחזיק בנשק גרעיני | על החות'ים: "אף אחד לא הצליח לעשות את מה שאנחנו עשינו" (מדיני)

יוסי נכטיגל|

מתקפה באופוזיציה

לפיד: 'כישלון מדיני' | גנץ: 'נתניהו מפריט את הביטחון הלאומי'

בפתח ישיבות הסיעה שנערכות ברקע ההיערכות הסופית לשחרורו של החייל החטוף עידן אלכסנדר, ראשי יש עתיד והמחנה הממלכתי, מתחו ביקורת על התנהלות הממשלה וגרירת הרגליים בסוגיית שחרור החטופים (פוליטי, מדיני)

יוני גבאי||
3