לא נכנע

למרות איומי חמאס: השר איתמר בן גביר עלה להר הבית

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, עלה הבוקר להר הבית וזה למרות איומי ארגוני הטרור • נתניהו הבהיר אתמול כי לא ביקש מבן גביר להימנע מהעליה להר הבית (חדשות)

בן גביא בהר הבית (צילום: מנהלת הר הבית)

יממה לאחר שבישראל דיווחו כי השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, דחה את עלייתו להר הבית, בן גביר עלה הבוקר (שלישי) להר הבית, לראשונה מאז חתם על הסכם קואליציוני עם בנימין נתניהו.

בן גביר עלה להר תחת אבטחה כבדה של היחידה לאבטחת אישיים וכוחות משטרה גדולים. הביקור הסתיים ללא אירועים חריגים.

אמש דווח בתקשורת כי נתניהו לחץ על בן גביר לדחות את הביקור בהר הבית אך מלשכת נתניהו הכחישו ופרסמו הודעה לפיה: "לאחר שהתייעץ עם גורמי ביטחון, ראש הממשלה נתניהו לא ביקש מבן גביר שלא לעלות להר הבית".

בן גביר אמר בהר כי: "הממשלה שלנו לא תיכנע לאיומי החמאס. הר הבית הוא המקום החשוב ביותר לעם ישראל, ואנחנו שומרים על חופש התנועה למוסלמים ולנוצרים אבל גם יהודים יעלו להר ומי שמאיים צריך לטפל בו ביד ברזל".

יצוין כי בן גביר קיים אמש הערכת מצב עם מפכ"ל המשטרה ומפקד מחוז ירושלים ונפגש עם ראש השב"כ וכולם קבעו שאין מניעה שבן גביר יעלה להר הבית. גורמי ביטחון שהשתתפו בהערכת המצב סברו גם שהתקפלות מול האיומים תהווה פרס לטרור ומתן לגיטימציה לפעולות נגד ישראל.

בפתח ישיבת הסיעה שלו אתמול, תקף יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד, את הכוונה של בן גביר לעלות להר הבית ואמר: "אסור שאיתמר בן גביר יעלה להר הבית, זו התגרות שתוביל לאלימות שתסכן חיי אדם ותעלה בחיי אדם. עם כל זה שביבי חלש הוא מוכרח הפעם לעמוד ולהגיד לו אתה לא עולה להר הבית כי ימותו אנשים".

כזכור, ארגון הטרור 'חמאס' שיגר אתמול (שני) מסרים תקיפים לישראל, בצל הדיווחים על תכנונו של השר בן גביר לעלות השבוע להר הבית. בחמאס הודיעו כי "לא יעמדו מנגד", והוסיפו כי הדבר אף "יוביל לפיצוץ המצב". את המסרים העביר למצרים ולאו"ם. כ לפי דיווח בערוץ אל מיאדין. גם בארגון הטרור 'הג'יאהד האסלאמי', תקפו את עלייתו המתוכננת של בן גביר להר הבית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
עלה נעלה וירשנו אותה .........
מתיתיהו
19
אין על בן גביר!!!! הוא אף פעם לא מאכזב...
יוסף
18
כל הכבוד.
רפאל
17
למה זה צריך לעניין את התקשורת החרדית העברות הקשות של בן גביר
יוסי
16
אני לא מבין את המטרה.להחדיר אצבע לעיני הערבים או לקיים מצווה שלפי רוב הגדולים הוא חייב כרת....ועוד יותר גרוע מחטיא אחרים שצריכים לשמור עליו.
דרעי הזכאי
15
חזק ואמץ. מול הערבים רק כח ועוצמה. זה מה שהם מבינים
יצחק בן אדירובומביץ
14
יישר כח לאיתמר הענק
דוד
13
ועדיין רוב הרבנים פוסקים שזה איסור כרת לעלות להר אדם יקר חבל שהולך נגד רוב רבני היהודים כולל הרבנות הראשית לדורותיה
מנחם
12
ילד מגודל.. עכשיו יש לך כרת על הראש. מה יש בהר הבית?? שואלים מהלכים בו.
יהודה החסיד
עונש כרת זה רק על מקום המקדש עצמו . לא כל שטח הר הבית. לידיעתך שהמלך הורדוס הגדיל את שטח הר הבית פי 2.5 !!!
ירושלים
11
איתמרררר יה גברררר!!!!
Someone

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: