סקר חדש

רוב הציבור בישראל: מסכימים עם פסיקת בג"צ על דרעי

סקר של 'מאגר מוחות' שנערך עבור 'ישראל היום' מוצא כי 65% מהציבור הישראלי מסכים עם פסיקת בג"צ, בציבור החרדי 22% בלבד תומכים בהחלטה (פוליטי מדיני)

(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

רוב הציבור בישראל, לרבות מצביעי הליכוד והציונות הדתית, מסכימים עם פסיקת בג"צ לפיה אריה דרעי לא יכול לכהן כשר - כך עולה מסקר שנערך על ידי מכון מאגר מוחות בראשות פרופ' יצחק כץ, עבור "ישראל היום".

לשאלה מה עמדתך בעניין פסיקת בג"צ לפיה אריה דרעי לא יוכל לכהן כשר - 65 אחוזים ענו כי הם מסכימים עם קביעתו של בג"צ, שדרעי אינו ראוי לשמש כשר. 22 אחוזים השיבו כי הם לא מסכימים עם השופטים ולטעמם בג"צ לא צריך להתערב בנושא. 13 אחוזים ענו שהם לא יודעים.

בחלוקה למפלגות, 57 אחוזים ממצביעי הליכוד מסכימים עם פסיקת בג"צ בעניין דרעי. בציונות הדתית - 42 אחוז מסכימים עם בג"צ, 40 אחוז מתנגדים ו-18 אחוז לא יודעים. בקרב מצביעי ש"ס ויהדות התורה רק 22 אחוזים מסכימים עם פסיקת בג"צ.

באשר לשאלה כיצד נתניהו צריך לפעול לאחר פסיקת בג"צ - 45 אחוזים מכלל המדגם השיבו כי נתניהו צריך לפטר את דרעי, 25 אחוזים חושבים כי דרעי צריך להתפטר בעצמו, 15 אחוז סוברים כי נתניהו לא צריך לכבד את פסיקת בג"צ. 15 אחוזים לא יודעים.

הסקר נערך על ידי מכון מאגר מוחות בראשות פרופ' יצחק כ"ץ בין התאריכים 20-19 בינואר. בפאנל אינטרנטי נדגמו 562 איש שהם מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה הישראלית הבוגרת בגילי 18 ומעלה. גודל הטעות הסטטיסטית: 4.3% ברמת ביטחון של 95%.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

18
נשמע כמו חרטה
אדיר
17
במדגם שלי 99 אחוז רוצים את הרב אריה שר בממשלה
משה
16
לפי הסקרים שלהם גם אין לימין ממשלה....אפילו לא 61.... נו באמת...הם בדיחה
צחי
15
סקר טפשי, אחרי תקשורת שמאלנית ששוטפת את המוחות אין טעם בסקרים
צבי
14
איזה שטויות!!!! פשוט המציאו מספרים הרוב בעד דרעי!!!!!!!!!! והם יראו שבעז"ה הוא עוד יחזור בקרוב
שולמית
13
מכירים כבר איך הסקרים על ש'ס בעיקר לפני הבחירות 6 מנדטים לש'ס
מכירים...
12
סקר מחורטט מהיסוד. סקרי עומק קבעו חד משמעית שלרוב הציבור בישראל אין אמון בישראל במערכת המשפט והשפיטה הישראלית! רק 40 אחוז מאמינים במערכת המשפט! זהו נתון עובדתי מוצק בטון נתונים מכוני בידוק מצב דעת ציבור וקבוע מסמרות אבל נגד דרעי פתאום כולם מאמינים במערכת המשפט?? חח..
יצחק זאב
11
העם לא רוצה את דרעי. מפחדים ממנו הוא חזר לש"ס רק כי איים! גם עכשיו הוא מאיים. בחרו ש"ס גם כאשר היה בכלא, גם כשהיה בקלון, לא בחרו אותו, תפסיקו להשפיל את יוצאי עדות המזרח, הם לא בחרו בו לא רוצים אותו כולם מפחדים ממנו! המלך ערום!!! אף אחד לא מעיז לצעוק. אתם מזהמים את המהפכה המשפטית, מספיק!!!!
אחד בפנים
10
מעולה שבג"ץ פסל את דרעי אחת הסיבות שלי הוא ישב עם רבין ותמך בהסכמי אוסלו גרש בביזיון אחרי שיצא מהכלא את יו"ר ש"ס באותה תקופה לא הקשיב לאדמו"ר מגור ומתנגד להוריד את המס על השתייה המתוקה במקום להוזיל את האוכל הבריא
יהודה
9
רוב האנשים שאני מכיר חרדים מבינים שאדם שממנה את בנו ואחיו לקקל ואחיו נהיה מולטי מליונר הוא לא בן אדם ישר
יאיר
ובמערכת בית המשפט מי מינה את מי?
עוד

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: