מתל אביב לירושלים

כך מיכאלי ולפיד מלהיטים את המפגינים | סיקור ההפגנות

אחרי שעות אל מחאות סוערות באיזור המרכז בהן נחסמו נתיבי איילון, המוחים עוברים לירושלים • לפיד: "אנחנו נמשיך להיאבק עד שננצח" (פוליטי, משפט)

המחאות נגד הרפורמה במערכת המשפט: אחרי שמוקדם יותר היום (רביעי) מפגינים חסמו את נתיבי איילון, המוחים עזבו את ההפגנות במרכז והתחילו להתקדם לכיוון ירושלים למחות מול הכנסת.

עד כה מאז החלו ההפגנות עצרה המשטרה 39 מפגינים, בהם טייס חברת 'אל-על' שבעברו שימש כטייס קרב. לצד זאת, בית החולים 'איכילוב' מסר כי 11 מפגינים הגיעו לבית החולים לטיפול רפואי.

קודם לכן יו"ר 'יש עתיד' חבר הכנסת יאיר לפיד הגיע להפגנה ואמר: "עזבנו את הכנסת ובאנו הנה היום מפני שאם יש מאבק בין הממשלה לבין עם ישראל – אנחנו בצד של עם ישראל. אני קורא למשטרה להתעלם מהניסיון הפוליטי המסוכן וחסר האחריות של השר בן גביר לנסות להלהיט את הרוחות ולנסות לגרום ליותר אלימות ויותר אנרכיה".

עוד אמר לפיד: "המפגינים שמאחורינו הם פטריוטים ישראלים ואנשים שאוהבים את מדינת ישראל ומגנים עליה. זהו מאבק על דמותה של הדמוקרטיה הישראלית. אנחנו נמשיך להיאבק עד שננצח".

בהמשך לביקורת נגד המשטרה שהכניסה את השר לביטחון לאומי בן גביר להערכת המצב, דובר המשטרה הגיב: "זכותו של השר לקבל הערכת מצב, מי שמקבל את ההחלטות - הם הקצינים".

יושבת ראש מפלגת העבודה מרב מיכאלי נשאלה על ידי כתב 'חדשות 12' על האלימות שהגיעה גם מצדם של המוחים ולא רק המשטרה, ומיכאלי השיבה לגבי אלימות חלק מהמוחים: "אי אפשר להשוות בין זריקת אבנים על השוטרים לכוח שהופעל על המפגנים - זה לא נעים אבל לא נורא. אני מגנה את בן גביר שמנחה את השוטרים לפעול בכוח".

מאוחר יותר אמרה: "בזמן שאני נלחמת בכנסת נגד פסקת ההתגברות, אני רואה תמונות נוראיות של אלימות מחרידה שהשר לבטחון הפיתות הורה למשטרה להפעיל נגד מפגינות ומפגינים.

אנשים שבאמת, בדמם, נלחמים על המדינה הזאת ועל הדמוקרטיה הזאת. באתי לכאן מיד, הצלחנו להרחיק את השוטרים ואני אומרת לכן ולכם אנחנו נמשיך להילחם בכל זירה. לא נפקיר אף זירה, אנחנו נרחיב את המחאה הזאת, אנחנו נעמיק אותה עד שננצח. מוקדם יותר ראש הממשלה נתניהו פרסם הודעת תמיכה בשר בן גביר וכתב: "לא נקבל אלימות נגד שוטרים, חסימות כבישים והפרה בוטה של חוקי המדינה."

עוד אמרה: "זכות ההפגנה אינה הזכות לאנרכיה. אני נותן גיבוי מלא לשר לביטחון לאומי בן גביר, למפכ״ל המשטרה ולשוטרי משטרת ישראל, שפועלים נגד מפרי חוק שמשבשים את שגרת החיים של אזרחי ישראל."

מוקדם יותר ראש הממשלה נתניהו פרסם הודעת תמיכה בשר בן גביר וכתב: "לא נקבל אלימות נגד שוטרים, חסימות כבישים והפרה בוטה של חוקי המדינה.

זכות ההפגנה אינה הזכות לאנרכיה. אני נותן גיבוי מלא לשר לביטחון לאומי בן גביר, למפכ״ל המשטרה ולשוטרי משטרת ישראל, שפועלים נגד מפרי חוק שמשבשים את שגרת החיים של אזרחי ישראל."

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

36
מיכאלי להקיא
ללא שם
חבל שהיא קוראת לאזרחים "פיתות"
נורד
35
רק השמאל החולה מסוגל להתנהג בארנכיה ולצעוק דמוקרטיה
בשט
חחח שכחתם את הפגנות העצניקים המחבליים
בנישטי
34
מטומטמת
אבי
דווקא מיכאלי הייתה בסדר במ.התחבורה קבעה שיהיו פחות פקחים ופחות קנסות עקב כך שהתחבורה לא מתנהלת גם ככה כראוי והנוסעים סובלים...
טלי
שום דבר רצתה תחבורה בשבת . איכסססס
אלי
ממש בסדר(!) לא עשתה כלום חוץ מלעשות אוטובוס עם "עזרים" נגד הטרדות (כאילו שזה עוזר במשהו) ולקפח את הפריפריה החרדית , מחיר נסיעה עירונית עלה לנו מ2.5 ל5.5!
ע.פ
33
שני מטומטמים מפסידנים צועקים הב הב
אבי
32
אין על יאיר לפיד : עזבנו את הכנסת...’’ למה מתי אתה מגיע לשם?
100
31
מיכאלי היא כלבה וממש לא אצטער אם יד מחבל פלשיתיני ישלח אותה לגיהנום, אשמח לחלק ממתקים לאחר מכן
יוסי
חחחחחח
רבקה
30
עלובים
אלמוני
29
בכדי שהמחאה תחריף ותצליח אני ממליץ להשבית ולסגור את תל אביב עד אחרי פסח, ובנוסף לתת לשמאלנים רשות לישון בכבישים עד ......סוף ספירת העומר
איש קרית ספר
28
לפיד , דבר בשם עצמך, נכון יש מפגינים, נניח 200 אלף. מה קורה עם היתר? אגיד לך מה עושים היתר. היתר מריעים לממשלה, ולמהלכים שלה. על אפך ועל חמתך, הרפורמה תצא לפועל. אתה יכול לאכול את הלב.
צביה
27
פקה פקה פרצוף של חזרזיר
יעל
26
מי זאת איזה בושה לא מאמין שהחלולה הזאת מדברת .שרה כושלת.מנהיגהשל מפלגה כושלת
עמי
25
האנשים שלדברייך שומרים על המדינה מתחמקים משירות צבאי לידיעתך.
תלאביבית
סליחה?! 90% מהחרדים לא מתגייסים. מאיפה החוצפה לשפוט תל אביבים?
ואו
חוצפה???????????????? את הסמולנים האפסים חוסמים כבישים מרביצים ומקללים כל דתי שהם רואים ברחובבבב אהההההההההההה וזה לא חוצפה!!!!!!
בינו
24
הנכדה של קסטנר חזרה לחיים, לאחר שנדרסה בעקבות ההפסד בבחירות האחרונות, לפחות יצא משהו טוב מההפגנות, כה לחי! אנחנו נמשיך לצפות בהצגה הטובה בעיר - מהבית
ששון
23
צריכים לעצור את לפיד ומיכאלי בעוון המרדה
צבי
22
איך ה2 ליצנים האלה חיים עם עצמם...
לא מובן
21
מתקיימת לעינינו "וסכסכתי מצרים במצרים", הכופרים הצבועים הימנים, רבים עם הכופרים השמאלנים, הקב"ה יעזור שלאלו ולאלו תהיה מפלה, ותתבטל מדינתם העלובה, בלי שום שפיכות דמים לשום יהודי, ויחזור שליטת א"י ל עד ביאת המשיח שרק אז נקבל א"י!
AD
20
אחלה דמוקרטיה, אם לא מוצא חן בעיני מישהו אז יוצאים להפגנה מפרקים את המדינה עד שמקבלים מה שרוצים אפילו בצורה לא חוקית- היו בחירות ואתם לא מקבלים אותן, כמובן התירוץ של כל אחד יהיה "זה חשוב מאוד", כמו במקרה הזה.
יעקב.ד
19
לעצור את שני הפרחחים הפאשיסטיים והחולניים האלו
זרע עמלק
18
לפיד אם יהיה רצח את אשם שכחתה שהיתי רוקד במועדונים בושה לך הבית ותעשה חשבון
חסוי
17
לפיד לך בחזרה לרקוד במועדונים אולי שחכתה
חסוי
16
שלא תתבלבלו הכל מכוון בסוף כנגד החרדים
איווט
15
כאיש ימין אני קורא לממשלה לעצור ולהחזיר את השפיות והאחדות בעם רק הממשלה חכולה לעזור ולעצור בעת צרה. מה יותר חשוב?
רונן
הייתי מציע לעצור את ההפגנות ואז אפשר לדבר? מה דעתך בתור ימני? מי אמר שמי שמופרע צריך לנהל את הקצב המדינה. זה כמו תלמיד שאמר למורה אתה רוצה שאני לא אפריע לך תעשה הפסקה
הצעה
מה יש לממשלה לעשות בדיוק???? להתרפס לשמאל????
תמר
14
לא תנצחו אהבלים גמורים
יהודי
13
כאיש ימין אני קורא לכם ולממשלה לעצור את הרפורמה ולשמור על אחדות העם.הרי הכוח בידי הממשלה לעצור את הקרע. מה יותר חשוב רפורמה או אחדות וכלכלה בריאה ולהתכונן לתקוף את איראן. כאיש ימין אני עצוב ובוכה שלא מתמודדים עם האויבים האמיתיים ומחלישים את
רונן
12
עדיף בטחון הפיתות על פני שרת הכבישות והעיזות
אברך
11
לפיד, אם אתה בצד של עם ישראל אז שחרר אותנו כבר. רוב העם שונא אותך ואת הדרך שלך ורוצים רפורמה וכמה שיותר מהר. מה אתה לא מבין שאתה מייצג קומץ של ערב רב מופרעים שמייצגים דעת של מיעוט של המיעוט?! תעוף מהמדינה הזאת כבר אתה סוכן bds
חיים
10
אנחנו מייצגות נשים וגברות שאכפת להן ולהם מהמדינה. שתהיה ברורה, נלחמות ונלחמיות בעד שלטון החוקה והחוק. שתהיה כאן שוויונה בנטלה. רק כך נציל את מדינת ישראלה . מחר מפגינות בשדת התעופה בת גוריון! אתן מוזמנות למחות. אל תשכחנה להביא שלטות וכרזות.
מירב מיכאלי
חזזזזסק
מישהו
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
מיילו
9
יש כאן ציבורה שבאה ומשמיעה קול. היא נגד ה''רפורמה'', זה לא תיתכן שכזו ''רפורמה'' גם אם היא בלשון נקבה. תתבצע על ידי גברים.
מירב מיכאלי
8
תפסנו את מיכאלי על חם היא אמרה "אנשים שבאמת, בדמם, נלחמים על המדינה הזאת". היא שכחה לומר "נשים שבאמת בדמן נלחמות וכו".
מישהו
7
מיכאלי תפסיקי עם המפגינות והמפגינים, לכן ולכם, דיייייייי
אדי
היא מתאמנת על זה בבית
רבקה
6
שני אפסים שהעם זרק אותם לכל הרוחות עושים שירות טוב לאוייבים שלנו כי הם ערב רב של מתבוללים שדם אנטישמי זורם בתוכם
עוכרי ישראל
5
בס"ד לא מבין את מיכאלי לזרוק אבנים על שוטרים ולפצוע אותם זה לא נורא?! הזוי (מה יקרה להם יפצעו קצת אז מה?! מטומטמת זה מחמאה בשבילה
yh
4
חצופיייים ומה קורה שהחרדים נלחמים על גיוס בני הישיבות וכו נוו אז השוטרים לא מעיפים אותם כמו חיות?? מה את מתבכיינת?!! בזמן שאת היית בממשלה לא הורת לאף אחד לעצור את הזועות שהיו לחרדים תתביישי לך !!!!
עדי
3
תפסידו בכבוד.... אנחנו עם ישראל ואתם שמאלנים, בעד מחבלים!! סופסוף קמת מהכיסא! בן גביר עושה את זה כל יום ולא מבקש קרדיט
רבקה
2
הרפורמה תעבור ואתם לא תצליחו לסקל אותה.
פלונית
1
הכול חרטה
לא נכון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: