הקרע הראשון בין ש"ס לליכוד

שרי הממשלה אישרו את הצעת שר האוצר יובל שטייניץ להגדיל את הגירעון בשנתיים הקרובות: ש"ס והעבודה התנגדו. יהדות התורה תמכה, למרות ההתנגדות העקרונית

שטיימיץ, ישי וברק בישיבת הממשלה, היום (פלאש 90)

אחר-הצהריים אישרו שרי הממשלה את הצעת שר האוצר, יובל שטייניץ, להגדיל את יעד הגירעון ב-1.7 אחוזים בלבד. כך גם בשנה הבאה, 2010. מרבית שרי הממשלה תמכו, מלבד מספר עשרה שרים שהתנגדו: בהם שרי העבודה וש"ס. מפלגת יהדות התורה תמכה בהצבעה, למרות התנגדותה העקרונית.

על-פי החלטת שרי הממשלה, יעד הגירעון יעמוד השנה על כ-45 מיליארד שקל, ושיעורו כ-6 אחוזים מהתוצר הלאומי הגולמי (תל"ג). היעד ל-2010 היא הגדלת תקרת ההוצאה ב-1.7 אחוזים, אז יעמוד הגירעון על כ-41 מיליארד שקלים - ויעמוד על כ-5.5 אחוזים מהתל"ג, שיגדל בעצמו לפי התחזיות. עד 2014, הכוונה היא להחזיר את הגירעון לאחוז בודד מהתל"ג.

העיתונאי החרדי יוסי אליטוב פרסם בסוף-השבוע ב´משפחה´, כי במהלך ישיבת הממשלה, כשהוצגו עיקרי התוכנית הכלכלית, התפתח עימות מעניין בין סגן שר הבריאות לבכירי האוצר, בנושא גובה הגירעון שאליו ישראל תיכנס. האוצר דרש לצמצם והחרדים - להגדיל.

ליצמן שהחל להשתתף בישיבות הממשלה, ביקש את רשות הדיבור והמשיל משל: יהודי תעה ביער. ככל שביקש לצאת, הסתבך יותר ולא מצא דרך להיחלץ. לפתע מצא יהודי בעל פנים הדורות וזקן לבן ומיהר לחבקו ולשאול אותו כיצד יוצאים מהיער. השיב לו היהודי הדור הפנים: "גם אני מחפש את הדרך, ואינני יודע מהי. דבר אחד אני יכול לומר לך, בדרכים האלו והאלו ניסיתי ולא הגעתי למקום ישוב, לכן, אל תנסה ללכת בדרכים האלו ונמשיך לחפש יחדיו".

למה הדבר דומה, הסביר ליצמן: "פקידי האוצר יושבים כאן מידי שנה בשנה ומאיימים עלינו שאם לא נגדיל את הגירעון - כל תחלואי המשק הישראלי ירופאו. עד היום הקשבנו לכם וראו לאן הגענו. אולי הגיע הזמן לנסות דרכים אחרות? את הדרכם שהצעתם, ראינו".

בכירי האוצר הגיבו ואמרו שהחשש הגדול של ישראל היא מהורדה בדירוג האשראי העולמי. ליצמן ביקש בשנית את רשות הדיבור. "כל אלו שמעניקים את הדירוג, פספסו בגדול את הקריסה הגדולה של כל החברות הכלכליות באמריקה ובאירופה. מה שווה כל הדירוג הזה, שבגללו נלך לגזור רעב על אנשים? בואו נעזור לעניים ונקווה שחברות הדירוג ישפרו את הכלים שלהן כדי למצוא פרמטרים מקצועיים יותר למדידת הכלכלה העולמית".

בסופו של דבר פנה ליצמן אל כמה בכירים שנאבקו בלהט נגד הגירעון ושאל אותם: "כשרציתם לעשות את ההתנתקות, ידעתם לגייס מיליארדים. פתאום מצאתם נוסחאות מנוסחאות שונות. עכשיו כשאנחנו לא מדברים על חורבן אלא על בנייה, אין מאיפה לגייס את הכסף? כאן המקום לגלות יצירתיות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: