זאב מגיב להודעת יאיר לפיד: "מפלצת"

הודעתו של יאיר לפיד מטלטלת את המערכת הפוליטית. ח"כ אייכלר: מסע ההסתה - תשדיר פתיחה למפלגה הזו. ש"ס: "הוא לא מהווה איום עלינו". יו"ר מפלגת העבודה ח"כ שלי יחימוביץ' ברכה על כניסתו של יאיר לפיד לזירה הפוליטית, והוסיפה "יחד עם זה, יחזק לפיד את אלו המאמינים בימין כלכלי ושמרני. לפיד מייצג ערכים חברתיים הפוכים מאלו של מפלגת העבודה שלה ערכים סוציאל דמוקרטים"

|
3
| כיכר השבת |
(פלאש 90)

תגובות מעורבות במערכת הפוליטית בעקבות הודעתו של יאיר לפיד על כניסתו לחיים הציבוריים.

ח"כ הרב ישראל אייכלר אמר בשיחה ל"כיכר השבת": "זה היה צפוי, מי שלא ראה את מסע ההסתה בחודשים האחרונים כתרועת פתיחה של המפלגה הזאת, רק הוא יכול להיות מופתע. לא אנחנו".

לדברי אייכלר, "עדיף לפיד בוער בגלוי מאשר גחלים נסתרים מתחת לקש שמציתים אש כל הזמן בשדותינו וכזה יש לנו הרבה. כל מסע ההסתה היה תשדיר פתיחה למפלגה הזאת, הוא לא יקח אפילו קול אחד מקולות אהובינו. אולי זה יהיה האות וסימן ליהודים החרדים להתעשת ולהתארגן".

ח"כ הרב ניסים זאב הגיב לכניסתו של לפיד למרוץ לכנסת: "בתוך כל הלבה הזו של הכפשת חרדים והדה-לגיטימציה של השבועות האחרונים, היה זה טבעי שמפלצת כזו, שכולה תיבנה על שנאת יהדות ותהיה 'מהדורת 2' של טומי לפיד, הולכת לקום. אין בכך שום הפתעה. "בכל מקרה, את ש"ס הוא לא צריך להדאיג", אמר זאב. "הוא לא מהווה איום עלינו, כמו ששינוי לא איימה. מי שצריכות לדאוג זה בעיקר קדימה ומרצ, וגם ישראל ביתנו. רק מהן הוא ינגוס. יש אנשים שאוכלים את השנאה הזו ונבנים עליה, ולכן אני מקווה שהוא ייכשל ובגדול".

ח"כ דני דנון (ליכוד) אמר על ריצתו של יאיר לפיד לפוליטיקה כי "טוב שלפיד סגר לעצמו את המיקרופון כעת וזנח את פעולותיו לקידום מעמדו האישי, על ידי תעמולה פוליטית בחסות התקשורת. הגיע הזמן שיפעל לפי ערך ההוגנות שהציב לעצמו ויפסיק להשתמש בשופר התקשורתי"

יו"ר מפלגת העבודה ח"כ שלי יחימוביץ' ברכה על כניסתו של יאיר לפיד לזירה הפוליטית, והוסיפה "יחד עם זה, יחזק לפיד את אלו המאמינים בימין כלכלי ושמרני. לפיד מייצג ערכים חברתיים הפוכים מאלו של מפלגת העבודה שלה ערכים סוציאל דמוקרטים".

יושבת ראש מפלגת קדימה ח"כ ציפי לבני הגיבה: "כמו שאמרנו בעבר, אנחנו מברכים על כל אדם שירצה להצטרף לחיים הפוליטיים בישראל ולתרום למדינה״.

יו״ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ח״כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד) אמר, "יאיר לפיד נהג נכון לטובת טהר המסך. הנסיון לריקוד בשתי הרחבות זו הפוליטית והתקשורתית היה מביך ומסוכן, מאחר ויש דברים שאסור לערבב כמו הון, שלטון ותקשורת. קידום החקיקה פשוט לא השאיר לו ברירות וטוב שכך".

ח"כ אורי אורבך, התייחס לפרישתו של יאיר לפיד מערוץ 2, "אני בעד כניסתם של עיתונאים מוכשרים לפוליטיקה, ונגד חוקי צינון מגוחכים. הפוליטיקאים ה'מקצועיים' ייאלצו להתרגל למציאות בה הכנסת פתוחה לא רק בפני עסקנים, ומ׳קדימה׳ ניפרד כידידים"

ח״כ אופיר אקוניס, יו״ר צוות התגובות של הליכוד: "לפיד יגלה שהחיים הפוליטיים הם הרבה יותר מורכבים מלכתוב טור בעיתון או להגיש תכנית טלוויזיה. הציבור ראוי לקבל מלפיד תשובות אמיתיות ויסודיות שיחשפו את תפיסותיו בביטחון, ביחסי החוץ ואת דעותיו בנושאי כלכלה, חברה וחינוך".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
בחור נחמד, יש סיכוי שיחזור בתשובה, דברו איתו הבחור מסכן, נולד לאבא מסכן יותר, בא ננסה להבין אותו אולי יתעורר לאמת. לענין
לענין
1
זה רק יגרום למצביעים חילונים להצביע דוקא למפלגת ערוץ ‏2 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודה יהודה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות