רוב המחלוקות הצטמצמו

המגעים לעסקת חטופים: זה סלע המחלוקת עם ארגון הטרור הרצחני חמאס

המגעים להשלמת העסקה: בחמאס דורשים שצה"ל יסוג מציר מורג, אך בישראל מסרבים לכך ודורשים להקים "עיר הומניטרית" - ציר שיכתר את אזור העיר רפיח | ההתעקשות הישראלית להישאר בציר, מגיעה בשל העובדה כי בצה"ל רוצים להמשיך לפקח, לבדוק ולסנן את מאות אלפי הפלסטינים, שיחזרו לחורבות רפיח, ובמטרה לשמור על המקום נקי ממחבלי חמאס (צבא, מדיני)

פעילות כוחות צה"ל ברצועה (צילום: דובר צה"ל )

המגעים להשלמת עסקת חטופים נמשכים - בארצות הברית הכריזו אמש כי ישנה התקדמות משמועתית בנוגע לחתימה על העסקה, אך עדיין קיימים פערים בין ישראל ל, אם כי רוב הפערים הצטמצמו.

על פי הדיווחים היום (רביעי), המכשול המרכזי בין ישראל לחמאס, הוא ההתעקשות של ארגון הטרור שצה"ל יסוג מציר מורג השוכן בין רפיח לפאתי חאן יונס.

בנוסף לכך על פי גורמים המעורים בפרטי העסקה: המחלוקת בשאלת הקמת העיר הומניטרית, "תוקעות" כעת את המשך המגעים, בשל העבודה כי בארגון הטרור חמאס - מתנגדים להקמת העיר בנחרצות.

ההתעקשות הישראלית להמשיך להישאר בציר מורג, מגיעה בשל העובדה כי בצה"ל רוצים להמשיך לפקח, לבדוק ולסנן את מאות אלפי הפלסטינים, שיחזרו מרצון / בכפייה לחורבות רפיח, ובמטרה לשמור על המקום נקי ממחבלי החמאס, כאשר בצה"ל רוצים להקים מחסומי בידוק לאורך כל הציר.

אך צריך לציין כי רובה של העיר רפיח לא ראויה למגורים, ואף לא למחייה מינימלית בשל פעולות צה"ל העוצמתיות במקום, ובשל כך מתכננים בממשלה לבנות שם תשתיות חילופיות, עם מבני אוהלים תקינים.

החשש הכבד בישראל מהאפשרות של נסיגה מציר מורג, היא שיחזור של מה שקרה בציר נצרים בעבר, כאשר בצה"ל פתחו את הכניסה לעיר לכולם, צעד שהחזיר אלפי מחבלים על העיר.

מקורות פלסטינים המעורים בפרטי המגעים להשגת עסקת חטופים טענו אמש, כי היוזמה הישראלית להקמת "עיר ההומניטרית" ברפיח, היא מוקד הוויכוח כרגע בין ישראל לחמאס, והיא המעכבת את השלמת המגעים, כך על פי הדיווח בכאן חדשות.

בימים אחרונים דיווחנו כי בדרג המדיני מקדמים הקמה של "עיר הומניטרית" חדשה בדרום הרצועה, בין ציר פילדלפי לציר מורג, שתשמש מוקד לריכוז האוכלוסייה העזתית. המטרה: בידוד האוכלוסייה ממחבלי חמאס, הקמת מנגנונים לעידוד הגירה מרצון - ויצירת סדר אזרחי חדש. כך על פי דיווח בחדשות 12.

על פי הדיווח, העיר העתידית תהיה סוג של מתחם ענק שיכלול תשתיות בסיסיות, מאהלים ומבני קבע. המטרה היא שהעיר תרכז את מרבית אוכלוסיית הרצועה.

לפי התכנון, רוב הסיוע ההומניטרי שיוזרם ל אחרי סיום הקרבות יועבר לשם, בתקווה שעצם ריכוז הסיוע במתחם הזה יוביל גם לריכוז של רוב האוכלוסייה העזתית במקום. זאת במטרה להוציא את מוקדי ההתנגדות של חמאס מתוך האוכלוסייה.

עוד דווח, כי העיכוב בהקמת העיר ההומניטרית גרם למתיחות בדיון בקבינט המדיני-ביטחוני בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לרמטכ"ל אייל זמיר. כאשר בדרג המדיני רואים בה את אחת מ"אבני היסוד" של מה שמכונה "היום שאחרי". נתניהו אמר לזמיר בדיון: "אין עוד מה לחכות - צריך להתקדם". 

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (78%)

לא (22%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אסור לשחרר רק חלק החיים לשחרר את כל החיים!!!
רחל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בפוליטי מדיני: