
(עודכן לאחרונה: 15:10)
מבצע "צוק איתן": רשת ה-BBC מדווחת בצהריים (חמישי) בשם גורם ישראלי כי החל ממחר, יום שישי, בשעה שש בבוקר, תחל הפסקת אש בין ישראל לארגוני הטרור בעזה - החמאס והג'יאהד האיסלאמי. הדיווח על הפסקת האש הצפויה הובאה גם בסוכנות הידיעות רויטרס ו-AFP הצרפתית.
בישראל הכחישו את הדיווח על השגת הפסקת אש. דובר מטעם שר החוץ המצרי אומר גם הוא כי הם עדיין מנסים לתווך בין הצדדים אך עד כה לא השוגה הסכמה. גם בעזה אין אישור לדיווח ובכיר בחמאס אף הכחיש את הדיווח. דובר ראש הממשלה לתקשורת הזרה, מארק רגב, התייחס לדיווחים ואמר כי הוא לא מוכן "לאשר או להכחיש" דבר.
בפועל, המתיחות עדיין קיימת בשטח. חייל צה"ל נפצע באורח קל מחילופי ירי באזור כרם שלום. בנוסף, כלב מיחידת עוקץ הצה"לית, שהורד לסריקות במנהרה שהתגלתה נגע מפיצוץ.
בשעות הצהריים הצוות הישראלי, שמונה להיות אחראי על המשא ומתן להסכם רגיעה עם חמאס שב לישראל ממצרים. דובר לשכת הנשיאות הפלסטינית נביל אבו רדינה הודיע שהפגישה בין הנשיא הפלסטיני אבו מאזן לנשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הסתיימה וכי המאמצים להשגת הפסקת אש בין חמאס לישראל נמשכים.
גורמים פלסטינים ביקשו להאריך את הפסקת האש ההומניטרית אך נענו בשלילה.
בשעה 14:59, דקה לפני תום הפסקת האש ההומניטרית, נשמעה אזעקה במועצת חוף אשקלון ואזור התעשייה אשקלון. לפחות שתי רקטות התפוצצו בשטחים פתוחים באזור אשקלון, אין נפגעים.
החל מהשעה 10:00 בבוקר ישנה הפסקת אש הומניטרית בין ישראל לחמאס, במסגרתה נהרו תושבי עזה אל הבנקים וכן לרכוש מוצרים.
הפסקת האש הופרה כעבור שעתיים בירי של פצצות מרגמה מעזה אל המועצה האזורית אשכול.
הפלסטינים מדווחים כי צה"ל יורה לעבר שטחים פתוחים מזרחית לרפיח.
הפסקת האש ההומניטרית, שהתקבלה לבקשת האו"ם במטרה לאפשר העברת סיוע הומניטרי לתושבי עזה, אמורה להימשך עד השעה 15:00 בצהריים.
ברצועת עזה השתרכו תורים ארוכים של תושבים לכספומטים, שביקשו למשוך כסף כדי לרכוש מוצרים, אוכל ושתייה.
גורמי רפואה בעזה דיווחו במהלך היום כי ארבעה פלסטינים נהרגו בתקיפה אווירית וארטילרית של צה"ל ברצועת עזה, זמן קצר לפני הפסקת האש.
הפלסטינים טוענים כי מאז החל מבצע "צוק איתן" לפני עשרה ימים, נהרגו 230 פלסטינים ו-1,682 נפצעו.
מנגד, לעבר ישראל נורו מאז החל המבצע יותר מ-1,200 רקטות, שהכניסו מיליוני אזרחים, בדרום, במרכז, בגוש דן, בשפלה, בשרון ובצפון למקלטים.
לפנות בוקר צה"ל סיכל פיגוע ענק בקיבוץ סופה, כאשר 13 מחבלים הגיחו ממנהרה אך זוהו על-ידי תצפיתנים. צה"ל הפגיז את פיר המנהרה אך טרם ידוע האם חלק מהמחבלים נהרגו.
הבוקר, נשמעו אזעקות באזורים רבים בישראל, עשרות רקטות שוגרו לשפלה, לשרון ולבאר שבע. חלק מהרקטות יורטו על-ידי כיפת ברזל ואחרות נחתו בשטחים פתוחים.
0 תגובות