לפנות בוקר

נעצרה הנערה השניה שהכתה חיילי צה"ל

כוחות הביטחון עצרו גם את הנערה השנייה בת דודתה של עהאד תמימי שנעצרה כבר עם אמה, שהכו והתעללו בחיילי צה"ל בנבי סאלח בסרטון שהופץ ועורר סערה (צבא וביטחון)

תקיפת החיילים (צילום פלסטיני)

בפיקוד המרכז ממשיכים בתחקור האירוע בנבי סאלח שזכה להד ציבורי רחב בישראל וברשות הפלסטינית, כשהנערה שסטרה - עאהד תמימי - נמצאת במעצר, ביחד עם אמה. לפנות בוקר (רביעי) עצרו כוחות הביטחון גם את הנערה השנייה בת דודתה אף היא ממשפחת תמימי שהייתה עם עאהד וביחד איתה הציקה והכתה את החיילים.

האירוע שחשף את התנהלות חיילי צה"ל אל מול הפרובוקציות הפלסטיניות ואת אוזלת היד של החיילים שמעדיפים "לחטוף" מבלי להגיב עורר סערה רבה בישראל ובצה"ל שם הובהר לחיילים כי היה עליהם לעצור אותה בעת המעשה.

בצה"ל מסבירים כי הפעילות בקרב חברה אזרחית מכריחה את החיילים לפעול בצורה מאופקת כדי למנוע מקרים של ירי מיותר או פגיעה בחפים מפשע.

בישראל הביעו מחאה על כך שתמימי נעצרה רק לאחר שסרטון האירוע הופץ ברשת, שלושה ימים לאחר שקרה וכי ככל הנראה לולי היה מצולם ומופץ היא לא הייתה נענשת על התנהגותה האלימה והחצופה.

בצה"ל מסבירים כי באוגדת איו"ש חלה מהפכה דרמטית בשנה האחרונה בכל הקשור ללמידה מאירועים. כך למשל, לוחמים עוברים סדנאות הכנה שכוללות סימולציות של מקרים מהסוג של נבי סאלח, כאשר את הפלסטינים מדמים שחקני תיאטרון מקצועיים. הלמידה נמשכת גם בתעסוקה המבצעית עצמה: בחטיבת חברון נפתחה מדרשת לימוד שבה עברו עד כה יותר מ-500 לוחמים, שמגיעים ליום עיון שבו הם נחשפים לתכני קרב מגע, שחזורי תקריות, סרטונים מפיגועים, הרצאות מודיעין, שיחות עם קצינים בכירים מאוגדת איו"ש ולמידה מתחקירי אירועים במינון המדויק לכל כוח וכוח.

בצה"ל מתגאים בעובדה כי מינואר 2017 עד היום עצרו הלוחמים 58 פלסטינים שברשותם סכין במרחב היישוב היהודי, מבלי שנורתה ירייה אחת.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מעניין מה היה קורה במדינות ערב אים נשים יהודיות היו מכים חיל של מדינה ערבית (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רפי
1
"סדנה להכנה לאירועים מסוג זה". החיילים אחוזי פחד ממקרה אזריה ועכשיו אומרים להם שהיה עליהם לעצור את הנבלות. איך חייל צעיר יכול לא להתבלבל מול ההוראות?
יוחנן

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון:

״לחמו בשג׳אעיה ודרג׳ תופאח״

600 תשתיות טרור - ומאות מטרים של מנהרות הושמדו

כוחות חטיבת ירושלים השלימו היום את פעילותם בצפון רצועת עזה | על פי הודעת דו״צ: ״מחבלים רבים חוסלו, יותר מ-600 תשתיות טרור הושמדו ומאות מטרים של תוואים תת-קרקעיים נוטרלו, במרחב שג׳אעיה ודרג׳ תופאח שבצפון רצועת עזה״ (צבא)

ב. ניסני|

"בפעילות סמויה"

שב"כ מתאר: כך נעצר ראש ההתארגנות בכפר הטרור טובאס

בפעולה סמויה בכפר טובאס שבמרחב מנשה, עצרו הבוקר מסתערבי מג"ב איו"ש, בהכוונת השב"כ, את ראש התארגנות הטרור המקומית ומבוקש בכיר נוסף | השניים היו מעורבים בביצוע פיגועים, סיוע בהתחמשות ותכנון מתקפות נוספות (צבא וביטחון)

יוני גבאי|

אחרי 76 שנים

דובר צה"ל: אותרה גופתו של חלל צה"ל מימי קום המדינה

דובר צה"ל הודיע הבוקר כי אותרה גופתו של חלל צה"ל מימי קום המדינה, טוראי ארתור גסנר זכרו לברכה | טוראי ארתור גסנר ז״ל, נפל בקרב בפעילות צה״ל במזרח חבל לכיש באפריל 1949 ומקום קבורתו לא נודע, היום הודיע צה"ל על סגירת המעגל (צבא)

ב. ניסני||
1

מהמהירים בעולם

"כולם בהכרה"; כך חיל הרפואה פועל תחת אש ברצועה | צפו

עם פיתוחים טכנולוגיים לטיפול בשדה הקרב, וחידושים למען משרתי צה"ל: התיעודים והנתונים של חיל הרפואה במלחמה נחשפים | תיעוד בלעדי ממצלמת גוף של אנשי חיל הרפואה במהלך טיפול רפואי תחת אש בעומק רצועת עזה: "אני איתך, תוביל אותי לפצועים, חמישה פצועים כולם בהכרה, מוכן לפינוי" (צבא וביטחון)

ב. ניסני|

תיעוד מהזירה | צפו

הרמטכ"ל בזירת הפיגוע: "נגיע למרצחים ונבוא איתם חשבון"

הרמטכ״ל אייל זמיר הגיע הבוקר לזירת הפיגוע הרצחני בשומרון: ״נמשיך בפעילות הסיכולית שלנו, נגיע למרצחים ושולחיהם ונבוא איתם חשבון״ | מצבו של הפעוט שיולד קשה אך יציב | סמוטריץ': "ברוקין וא-דיק צריכים להיראות כמו סג'עיה ותל סולטן" (חדשות)

ב. ניסני||
9
ש

מי שתופס- תופס

מדהים: ככה ילדים חרדים לומדים היום אנגלית בכיף

"מיסטר ספיקר" היא תוכנית לימודי אנגלית לילדים של 'למדם' ועכשיו עם שוברי הנחה מטורפת ברכישה דרך המתנסים. רק 490 ש"ח במקום 1800! הנחה של 1310 ש"ח!! מי שתופס - תופס! (לימודים)

אסף מגידו|מקודם|
1

קרעו שערי שמים

פיגוע טרור בשומרון: אישה נפצעה אנוש - ילדה תינוק בבית החולים

מחבל חמוש פתח הערב בירי לעבר רכב ישראלי בכביש 446 בשומרון, בין ברוכין לפדואל - ופצע באורח קשה ואנוש גבר ואישה בשנות השלושים לחייהם | בבלינסון נלחמים על חיי האישה ועל עוברה | החובש בעדות מחרידה: "הפצוע ניסה לעצור את הדימומים לפצוע שלידו ברכב" | צה"ל פתח במרדף אחר המחבל (ביטחון)

ב. ניסני||
23

יממה אחרי ניסיון החיסול הדרמטי

"חגורת אש": צה"ל בתקיפה נוספת בשילוב ירי כבד - באזור שבו הותקף מוחמד סינוואר

לפי דיווחים פלסטינים בעזה, צה"ל פתח הערב בתקיפה נוספת בסביבת בית החולים האירופי בדרום הרצועה - המקום שהותקף אתמול ובו לפי ההערכות שהה מנהיג חמאס מוחמד סינוואר | דובר צה"ל מפרסם הודעת פינוי לשכונת א-רימאל בעזה (צבא וביטחון)

ב. ניסני||
1

בבתי חולים ומוסדות חינוך

צה"ל חושף הוכחות: כך חמאס ממשיך לייצר טרור במתקנים אזרחיים בעזה

נחשפו אינדיקציות מודיעיניות לפעילות טרור של חמאס במתקנים אזרחיים במרחב העיר עזה שבצפון הרצועה |המידע ממחיש באופן ברור את הניצול הציני של ארגון הטרור, אשר עושה שימוש במתקנים אזרחיים לפעילות טרור ולניהול הלחימה (חדשות, צבא וביטחון)

ב. ניסני||
1

"מגייסים בחרדת קודש"

הרמטכ"ל ללוחמים: "מודע לכובד המשימה, האחריות והעומס"

הרמטכ"ל ביקר במרכז הלאומי לאימונים ביבשה והצטרף למודל מבצעי של חטיבה 7 לקראת חזרתם ללחימה | הוא גם שוחח עם מפקדים במילואים וציין את הערכתו למשרתים המתייצבים לכל משימה ולכל קריאה למען ביטחון המדינה (חדשות, צבא וביטחון)

ב. ניסני|
ש

טרגדיה

מחריד: אם לשניים מביתר נפטרה לאחר מחלה אגרסיבית

טרגדיה נוראה בביתר עילית בחג האחרון, כאשר בשביעי של פסח נלקחה לבית עולמה הגב' אסתר חנה גולדברג ע"ה, אם צעירה לשני ילדים רכים, לאחר מאבק קצר אך קשה במחלה נדירה. בעלה האברך ר' צבי גולדברג שליט"א, יושב בימים אלו שבעה, כשהוא המום וכאוב נוכח האסון הנורא (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם|
2

עשרות נהרגו בתקיפות

סמוך למקום ניסיון החיסול של סינוואר: צה"ל ממשיך לתקוף

כוחות צה״ל ממשיכים לתקוף גם היום, סביבות בית החולים האירופי בחאן יונס - במקום שבו גוברות ההערכות כי שם שהה מוחמד סינואר, עשרות עזתים נהרגו במהלך התקיפות | מעל אדמת לבנון: רכב הופצץ ועלה באש, מחבל חיזבאללה חוסל (צבא)

ב. ניסני|

"פגיעה אנושה במראית פני הצדק"

שדה תימן: הסנגורים דורשים מצה"ל להדיח את ראש צוות החקירה

התפתחות בחקירת פרשת שדה תימן לאחר שהבוקר פנו סנגוריו של רס"ן א' מטעם הסנגוריה הצבאית, בדרישה להדיח משירות במצ"ח את ראש צוות החקירה בפרשה, ג', וכן לפתוח בחקירה נגדו בחשד לביצוע עבירות של שיבוש מהלכי משפט והפרת צו איסור פרסום לאחר ראיון שנתן בשבוע שעבר (משפט, צבא)

דוד הכהן||
3

תיעוד מטקס החילופים

מונה מפקד חדש לשייטת 13 | "הייתם במקומות שלא חשבנו שנהיה בהם"

אלוף-משנה ר', נכנס לתפקיד מפקד שייטת 13, במקומו של אלוף-משנה א' | במהלך הטקס, אמר מפקד זרוע הים, אלוף דוד סער סלמה: "הייתם במקומות שלא חשבנו שנהיה בהם, ביצעתם פעולות שלעולם לא ישמעו עליהן" (חדשות)

ב. ניסני||
2

אחרי שיגור 3 טילים ביממה

דובר צה"ל שוב מזהיר את החות'ים: פנו את 3 הנמלים בתימן

דובר צה״ל בערבית, אל"ם אביחי אדרעי, שיגר שוב את הודעת הפינוי של שלושת הנמלים הימיים של החות׳ים בחודיידה, ראס עיסא וא-צליף | ״התרחקו מהם למען ביטחונכם עד הודעה חדשה״, כתב (חדשות)

ב. ניסני||
2

רשימת המחוסלים מתארכת

לבנון: צה"ל תקף רכב בדרום המדינה; דיווח על פעיל חיזבאללה שחוסל

בלבנון מדווחים הבוקר כי כטב"מ ישראלי תקף בשני טילים, רכב באזור קעקעיה אל-ג'סר בדרום לבנון מצפון לנהר הליטאני | על פי חלק מהדיווחים מדובר בחיסול של פעיל חיזבאללה על ידי ישראל | החיסול מצטרף למאות תקיפות וחיסולים ברחבי לבנון מאז הפסקת האש (חדשות)

דוד הכהן||
1