
כעת כבר ניתן לספר: המלחמה מול איראן לא היתה רק מלחמה חמה וקרבות צבאיים, אלא גם מתקפות קרות ועמוקות בתחום הסייבר.
ובמילים פשוטות: באותם 12 ימים של מבצע עם כלביא איראן, ניסתה לפגוע בישראל גם בזירת הסייבר.
לפי דיווח הבוקר בגלי צה"ל, עשרות ניסיונות תקיפה איראניים בוצעו על ידי האקרים איראנים במהלך 12 ימי הלחימה, כולל ניסיונות לחדירה למערכות פיקוד העורף.
לפי בכירים בצה"ל שעסקו בניתוח ולמידת האירועים, חלק מהניסיונות הניבו "הצלחות מקומיות", אך התמקדו רק בחברות אזרחיות המספקות שירותים לצה"ל.
יודגש כי המערכות הצבאיות עצמן היו חסינות מאוד, ולא נגרם כל נזק לרציפות התפקוד המבצעי.
לפי גורמי מודיעין ישראלים, איראן זיהתה כי חברות משנה אזרחיות, הנחשבות למערך לוגיסטי ושרשרת אספקה במערכת הביטחון, מהוות יעד נוח יותר למתקפה ולכן נעשו ניסיונות רבים של דיוג וגניבת מידע במטרה לשבש את פעילות אותן חברות.
לצד זאת, בוצעו הרבה ניסיונות חדירה גם למערכות פיקוד העורף. ניסיונות אלו לא צלחו, והמערכות תפקדו במלואן לאורך כל ימי המערכה.
גופי הביטחון, בהם צה"ל, השב"כ ומערך הסייבר הלאומי, הציעו סיוע במהלך הלחמה לאותן חברות שהותקפו. החברות קיבלו גם תמיכה בהגברת שכבות ההגנה, במסגרת תהליך המכונה "הגבהת חומות".
בכיר במערכת הביטחון אמר לגל"צ, "החומות הצה"ליות חזקות - אבל אנחנו צריכים לקחת בחשבון שכמו בכל גבול פיזי - גם בסייבר קו ההגנה לעולם ייפרץ. משימתנו לאתר את נקודות התורפה האלה מבעוד מועד, ולהגיע מוכנים יותר להמשך העימות מול האיראנים".
0 תגובות