דלג לתוכן הראשי
סגירת מעגל

חוסל מפקד פלוגת הנוח׳בה שפיקד על הטבח בנתיב העשרה

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד פלוגת הנוח׳בה שפיקד על הטבח ביישוב נתיב העשרה ב-7 באוקטובר ותועד שותה קולה בזן שילדים טיפלו בבני משפחתם הפצועים (צבא)

בנ
כיכר השבת |
המחבל אחמד פוזי נאצר מוחמד ואדיה בחצר משפחת תעסה

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו בהכוונת שב״כ ואוגדת , מתחם ששימש מחבלים בארגון הטרור חמאס, בסמוך לבית החולים 'אל-אהלי' בעיר עזה.

בתקיפה חוסלו שמונה מחבלי חמאס מגדוד דרג׳ תופאח, בהם אחמד פוזי נאצר מוחמד ואדיה, מפקד פלוגת הנוח׳בה בגדוד ופעיל במערך מצנחי הרחיפה של חמאס.

בבוקר שמחת תורה פשט ואדיה לנתיב העשרה באמצעות מצנח רחיפה ופיקד על הטבח ביישוב.

ואדיה הוא המחבל ששתה קולה בתוך בית משפחת תעסה, לנגד עיניהם של ילדיו של גיל תעסה ז"ל ששרדו את הטבח, לאחר שאביהם נרצח בידי המחבלים.

ב ציינו כי בתקיפה חוסל מחבל נוסף שעסק בהתמחויות קרביות בתחום ההנדסה, צליפה ונ״ט, והיה אחראי על אספקת המטענים לפיצוץ הגדר בגזרת הגדוד במתקפת הטרור ב-7 באוקטובר.

בהודעת דו"צ הודגש כי: "תקיפת המחבלים בוצעה מחוץ לבית החולים. טרם התקיפה ננקטו צעדים בכדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מותאם לסוג התקיפה, חוזי מדויק ומידע מודיעיני נוסף".

עוד בצבא וביטחון: