זרועות התמנון של חמאס

גם בשוויץ מערימים קשיים: אלו התביעות שהוגשו נגד קרן הסיוע 

בעוד בישראל ממתינים בכיליון עיניים לתחילתה של חלוקת הסיוע לעזתים, מה שצפוי להפחית את הצונאמי המדיני שהחל לאחרונה נגד ישראל, גורמים בעולם מבקשים למנוע את העברת הסיוע דרך עמותות - ומעדיפים את האו"ם ואונר"א | בשוויץ הוגשו מספר תביעות נגד המהלך הישראלי, בעוד בריטניה, צרפת ומדינות נוספות הבהירו כי הן מתנגדות למהלך הישראלי-אמריקני (מדיני) 

סיוע הומניטרי בעזה (צילום: Ali Hassan/Flash90)

כפי שהתחייבה ישראל, ארגון Gaza Humanitarian Foundation (GHF), הנתמך בידי ארצות הברית, מתכנן לפקח כבר בקרוב על חלוקת סיוע הומניטרי ברצועת עזה.

יוזמתו של הארגון נתקלת בהתנגדות מצד האו"ם ומדינות באירופה, שמזהירות כי תכניתו אינה ניטרלית, מחייבת עקירה נוספת של תושבים, ועלולה לסכן אלפים. כעת גם עמותה שווייצרית דורשת לפתוח בחקירה רשמית.

TRIAL International, ארגון זכויות אדם משווייץ, הגיש בשבוע שעבר שתי עתירות רשמיות לרשויות הפדרליות במדינה, בדרישה לבדוק אם GHF, הרשום בשווייץ, פועל בהתאם לחוק השווייצרי ולמשפט ההומניטרי הבינלאומי. הפניות נמסרו לשני גופים – רשות הפיקוח הפדרלית על קרנות ולמשרד החוץ השווייצרי – ב-20 וב-21 במאי. שני הגופים אישרו שקיבלו את הבקשה, והם בודקים כעת את הסוגיה.

לפי הדיווח מוקדם יותר היום (ראשון) ב'רויטרס', TRIAL מבקשת לדעת אם GHF הגיש הצהרה כחוק בנוגע לשימוש בחברות אבטחה פרטיות לצורך חלוקת הסיוע, והאם הצהרה כזו אושרה על ידי הרשויות. משרד החוץ השווייצרי מסר כי הוא בוחן האם נדרש אישור כזה, וציין כי רשות הפיקוח על קרנות אינה מוסמכת לבדוק עמידה בכללי התקנון לפני שהקרן מתחילה לפעול בפועל.

GHF מצדו אומר כי הוא מקווה להתחיל את פעילותו בעזה עד סוף מאי, וכי הוא דבק בקפדנות בעיקרי הסיוע ההומניטרי ואינו תומך בשום צורה של עקירה כפויה של אזרחים. לטענתו, אף שהשימוש באבטחה פרטית מהווה שינוי מהנהוג בעבר, הדבר יבטיח שהסיוע לא יגיע ל או לארגוני פשע.

ישראל עצמה, שעצרה כליל את העברת הסיוע לרצועה ב-2 במרץ, אפשרה בשבוע שעבר לחדש אותה בהיקף מצומצם. עד כה נכנסו יותר מ-380 משאיות לתוך הרצועה, לפי הדיווחים לפחות חלק מאותן משאיות נשדדו זמן קצר לאחר שהוכנסו.

כעת ממתינים בישראל להפעלת המנגנון, שיפריד את הסיוע מחמאס וימנע מצב בו ישראל מזינה את אויבה תוך כדי שהיא נלחמת בו. ובכל זאת כאמור, מדינות אירופה ממשיכות להתנגד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (81%)

לא (19%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
טוב שמכניסים סיוע
אריק1

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצבא וביטחון: