האיראנים: תצוגת הנשק היא בדיחה

באיראן התייחסו לתצוגת הנשק בישראל, וכינו אותה "בדיחה". דוברת משרד החוץ של איראן אמרה: "זה חופף לעובדה שמקומה של איראן באזור משתפר, וכן הקשרים שלה" (אקטואליה)

בנימין נתניהו במסיבת העיתונאים, אמש (צילום: פלאש 90)

בטהרן התייחסו היום למסיבת העיתונאים בה הוצגו אמצעי הלחימה שנמצאו על הספינה קלוז סי, וכינו אותה כ"בדיחה".

דוברת משרד החוץ האיראני מרזייה אפקאם, אמרה היום (שלישי) לעיתונאים כי "ההאשמות הן בדיחה, זה חופף לוועידת השדולה למען ישראל בארצות הברית, ולכך שמקומה של איראן באזור משתפר, וכך גם הקשר שלה עם מדינות שונות". אמרה דוברת משרד החוץ, היא הוסיפה וטענה כי הקשרים בין ארה"ב ואיראן מדאיגים את ישראל.

אמר, במסיבת העיתונאים בה הוצגו הצגת אמצעי הלחימה, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "הנשק הקטלני הזה שאתם רואים לפניכם היה מגיע לפאתי חיפה. יש כאלה בקהילה הבינלאומית שלא היו רוצים שנקיים את האירוע הזה, וגם אינם רוצים שנראה לעולם את מה שמתרחש בתוך איראן. קשה להם עם זה שאנו חושפים את האמת מאחורי החיוכים המזויפים של איראן".

תצוגת הנשק, אתמול (צילום: רועי עידן, מוטי קמחי - ynet)

עוד אמר נתניהו: "שטר המטען המקורי ושטר המטען המזויף שמוצגים כאן מוכיחים כיצד ניסתה איראן להסוות את העמסת מכולות הנשק בשטחה. כך אנו גם למדים מעדותם של אנשי הצוות, שמספרים על הטענת מכולות הנשק בנמל הראשי של איראן - בנדר אבעס. הקהילה הבינלאומית רוצה להתעלם מהמשך התוקפנות איראן. היא רוצה להשלות את עצמה שאיראן זנחה את כוונתה להשיג נשק גרעיני. הצביעות הזאת לא רק שהיא פסולה מבחינה מוסרית, היא גם מסוכנת. בפעם הבאה יכילו הברחות נשק גרעיני".

כזכור, על הספינה נתפסו 40 רקטות מסוג M302 לטווחים שבין 90 ל-160 ק"מ, בנוסף ל-181 פצצות מרגמה מסוג 122 מ"מ וכ-400,000 כדורים מסוג 7.62.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: