הפצצה אירופית על ג'באליה?

קואליציה צבאית למלחמה בחמאס | המשמעות וההשלכות 

במהלך ביקורו של נשיא צרפת אמש, הציע האחרון להקים קואליציה של מדינות שיילחמו בחמאס באותה הדרך שהוקמה קואליציה למלחמה בדאע"ש על ידי לא פחת מ-86 מדינות | הרעיון הוא מהפכני ומעניין אבל גם טומן בחובו סכנות עבור ישראל - שמיהרה להתנער | וגם: אלו מדינות יסכימו להצטרף לקואליציה כזאת והאם נראה מטוסים צרפתיים תוקפים את ג'באליה? (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
נשיא צרפת עמנואל מקרון (שאטרסטוק)

במהלך ביקורו אמש (שלישי) הציע נשיא צרפת עמנואל מקרון כי הקואליציה הנלחמת בדאע"ש, תצרף למטרותיה גם את הבסת ארגון הטרור של חמאס.

למרות שעצם ההצהרה המקשרת בין חמאס ודאע"ש על ידי מעצמה אירופית כמו צרפת היא חשובה בפני עצמה, הרעיון טומן בחובו סכנה גדולה עבור חופש הפעולה של ישראל. הרמטכ"ל אמש הגיב לרעיון כי ישראל איננה זקוקה לצבאות זרים שיגנו עליה, אמירה שמשמעותה בגדול: "תודה, אבל לא תודה".

יצוין כי בארמון האליזה מיהרו להבהיר שאין הכוונה להקים כוח צבאי למלחמה נגד החמאס כפי שהיה נשמע מדברי הנשיא באופן די מפורש: "זו שאלה של לשאוב השראה מהניסיון של הקואליציה הבינלאומית נגד דאע"ש ולראות אילו היבטים ניתנים לשימוש חוזר נגד חמאס. לכן אנחנו זמינים לשקף, עם שותפינו וישראל, על דרכי פעולה רלוונטיות נגד החמאס".

כלומר, צרפת לא תקים קואליציה בינלאומית נגד החמאס. אף מדינה מערבית לא תפיל פצצות על עזה. מה שכן, צרפת ומדינות נוספות החברות בבעלות הברית למלחמה בדאע"ש, יוכלו "לייעץ" לישראל כיצד להתנהל מול חמאס, לפי ההצעה.

ברשת צרפתית, הביאו מומחים למזרח התיכון שטענו כי הסיכויים לצירוף חמאס למטרות הקואליציה הזו הינם אפסיים.

יצוין, כי מאז דבריו של הנשיא, אף גורם מערבי בפרט או עולמי בכלל, לא הזכיר את הרעיון המוזר מעט של הנשיא הצרפתי.

בנוסף, צוין כי הרעיון לצרף מדינות ערביות אפילו מתונות למהלך שכזה הוא חסר סיכוי: "זה נראה "לא סביר ביותר" שמדינות כמו ערב הסעודית או קטאר, "נותנות חסות של חמאס", יתאחדו נגד ארגון הטרור", מסר אחד המומחים לרשת BFMTV.

"אף מדינה ערבית היום לא הולכת לקחת אחריות כלפי דעת הקהל שלה לשלוח חיילים, במיוחד לא לרצועת עזה. כולם בעצם מחכים שישראל תעשה את העבודה המלוכלכת", הסביר מומחה אחר.

הקואליציה למלחמה בדאע"ש, מכילה בתוכה גם מדינות כמו עיראק שאיננה מכירה בזכות קיומה של מדינת ישראל.

אפילו ארה"ב, ידידתה הקרובה של ישראל, נראה שאינה מתלהבת מהרעיון של הנשיא הצרפתי. נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ששוחח אמש (שלישי) עם יורש העצר מוחמד בן סלמאן, הבהיר כי מטרת השיחה הייתה לחפש דרכים שיביאו ליציבות באזור, אך לא הזכיר ולו ברמז את הקואליציה הדמיונית.

הכותב מסיים את המאמר בתמיהה: "איך אפשר להסביר שהנשיא העלה הצעה שעלולה לעצבן את מדינות ערב, ישראל, ארצות הברית? ההתקפלות של ארמון האליזה וחוסר ההבנה כביכול של משרד החוץ הצרפתי, מראים כי ההצעה הושקה לציבור לפני שהבשילה. 

שום דבר לא מצביע על כך שעמנואל מקרון שוחח בטלפון על הרעיון עם מנהיגי המעצמות טרם הגעתו לישראל", מציין הכתב.

גם בישראל לא מעוניינים שמדינות זרות יתוו את דרכי הפעולה שלה באופן מלחמתה נגד ארגון הטרור הנאצי חמאס, בטח שלא קואליציה של עשרות מדינות.

נשיא צרפת הבהיר טרם נסיעתו כי הוא יגיע לאזור רק אם יראה שיש בכך "תועלת אמיתית וקונקרטית", מצד שני, אחרי שרוב מנהיגי המעצמות המערביות כבר ביקרו בתל-אביב, קשה היה לנשיא הצרפתי לראות את עצמו מדשדש מאחורה.

הרעיון שנזרק לחלל האולם, היה ככל הנראה לא יותר מגימיק יחצני שנועד להראות לעולם שצרפת מגיעה עם תוכניות אופרטיביות על מנת לסיים את הבעיה הבלתי נגמרת שנקראת "ישראל-עזה".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר