שיחות החטופים בעיצומן 

"השיחות מבטיחות" | כל הדיווחים מתוך חדרי המשא ומתן בקהיר 

אמש התכנסו המתווכים, הישראלים והאמריקאים לשיחות משא ומתן, וכדרכו, עיתון ה'ניו יורק טיימס' מספק הצצה למה שקורה בחדרים הדיפלומטיים בקהיר | דיווח דומה אך שונה במעט גם בוול סטריט ג'ורנל, ובאל-אחבאר הלבנוני מספקים עוד פרטים על התוכנית | זוהי נקודת המחלוקת העיקרית בין הצדדים לפי העיתון האמריקאי (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
ראש המוסד דדי ברנע (אבשלום שושני, פלאש 90)

אמש (שלישי), הגיע לקהיר ראש ה-CIA וויליאם ברנס כדי לדון עם הישראלים והמצרים בשיחות החטופים, חמאס מצידו השתתף במשא ומתן בעקיפין. ראש ה-CIA עזב מאז את חדרי המשא ומתן, והעיתונים עטו על המקורות שלהם בצמרת הממשל כדי להבין אם הייתה פריצת דרך בשיחות.

'ניו יורק טיימס': אופטימיות אך רחוקים מעסקה

ה'ניו יורק טיימס' כדרכו עדכן על המגעים בחדרי המשא ומתן וסיכם כי "המשא ומתן מבטיח, אך עדיין לא קרובים לעסקה", אמר הטיימס.

כפי שדיווחנו הבוקר ב'כיכר', גורם מצרי ואמריקאי אמרו לעיתון כי השיחות יימשכו במשך שלושה ימים על ידי דרגים זוטרים יותר.

לדברי אותם גורמים המעורבים בשיחות עם חמאס, המכשול העיקרי הוא דווקא מה שמכונה בישראל "המפתח", כלומר, השאלה כמה מחבלים ישוחררו על כל שבוי ישראלי. יוזכר כי בהסכם הקודם היחס היה 1 ל-3.

אדמירל ג'ון קירבי, דובר המועצה לביטחון לאומי (צילום: ויקיפדיה / נחלת הכלל)

גם דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן, האדמירל ג'ון קירבי, התייחס למשא ומתן ואמר אמש (שלישי) כי השיחות נעות בכיוון הנכון אך לא מסר פרטים נוספים.

"שום דבר לא נעשה עד שהכל נעשה", אמר לכתבים בבית הלבן.

הנשיא ביידן אמר בהזדמנות אחרת כי מטרת המשא ומתן הינה לשחרר את בני הערובה ולהגיע להפסקת אש של שישה שבועות לכל הפחות.

העיתון גם ציטט בדיווח חוקר באוניברסיטת תל-אביב בשם הראל חורב שאמר כי חילוץ בני הערובה יכול גם להצדיק את המהלך הקרקעי ברפיח ולהוכיח שהלחץ הצבאי אכן עובד.

'וול סטריט ג'ורנל': חזרו כלעומת שבאו

מנגד, בעיתון ה'וול סטריט ג'ורנל' שקיבל אף הוא עדכונים על מצב השיחות נכתב כי ראש ה-CIA עזב את קהיר מבלי להביא לתוצאות משמעותיות, זאת לאחר שניהל שיחות עם ראש המוסד דודי ברנע, ראש המודיעין המצרי כאמל עבאס, וראש ממשלת קטאר א-תאני.

ראש המוסד וצוותו, כמו גם מקבילו האמריקאי ברנס, עזבו את קהיר מבלי לפתור את שתי המחלוקות העיקריות, לדברי ה'ג'ורנל': ה"מפתחות" ביחס אסירים/חטופים, ומשך הזמן שתארך ההפוגה.

הנציגים הישראלים חזרו על מה שאמר ראש הממשלה כי הדרישות של חמאס אינן מציאותיות, נציגי חמאס לא נכחו כלל פיזית בקהיר, לפי הדיווח.

"גורם רשמי אמריקאי אמר שלא הייתה פריצת דרך במשא ומתן. גורמים מצריים אמרו כי השיחות יימשכו בערוצים דיפלומטיים וביטחוניים בימים הקרובים", אמרו ב'ג'ורנל', דיווח דומה ל'טיימס'.

ה'וול סטריט ג'ורנל' חשך עוד כי ההחלטה הישראלית לשלוח את ראש המוסד לשיחות התקבלה לאחר לחץ ישיר שהפעיל ביידן על ראש הממשלה בשיחת טלפון ביום ראשון. גם ראש השב"כ נכח בפגישה בקהיר, נחשף עוד.

עוד עולה כי גורמים רשמיים במצרים וקטאר ניסחו פשרה אפשרית שישראל תשחרר שלושה מחבלים על כל חטוף, בהפסקה שתימשך שלושה שבועות, אך נראה כי חמאס מבקש יותר מכך.

הצלב האדום מעביר חטופים מעזה (פלאש 90)

אל-אחבאר: פרטי התוכנית

בתוך כך, בעיתון אל-אחבאר מדברים על הפסקת אש מוגבלת בזמן - שלא צוין אורכה, ישראל תסכים בימים אלו שלא לקיים טיסות בשמי עזה במשך שש שעות ביום, הסיוע ההומניטרי יוגדל, ובמקביל ישוחררו כל האזרחים והחיילות בעסקה אחת ולא בשלבים.

לגבי המפתח העיתון לבנוני אומר שישראל הסכימה ליחס של 1 ל-3 כמו בעסקה הקודמת "או מעט יותר".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר