ברקע המלחמה באוקראינה

איתות לפוטין: הונגריה תאשר היום את הצטרפות שבדיה לנאט"ו

הונגריה צפויה לאשר היום את הצטרפותה של שבדיה לברית נאט"ו, לאחר תקופה ארוכה של התנגדות למהלך | אחרי שטורקיה אישרה את ההצטרפות גם הונגריה שנחשבת לקרובה יחסית למוסקבה מאשרת את ההצטרפות לברית ההגנה שמאיימת על פוטין (בעולם) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
דגלי המדינות החברות בנאט"ו (צילום: shutterstock)

הונגריה תאשר היום (שני) את הצטרפותה של שבדיה לברית ההגנה הצפון אטלנטית - נאט"ו, ותביא לסיומה של תקופה ארוכה בה הייתה הונגריה המדינה האחרונה שמנעה את המהלך.

הונגריה, בראשות ראש הממשלה ויקטור אורבן, שנחשב למקורב ביותר לפוטין מבין מדינות אירופה, מנעה במשך תקופה ארוכה יחד עם טורקיה את הצטרפותה של שבדיה לברית ההגנה נאט"ו, היום היא צפויה לאשר את ההצטרפות באופן סופי, לאחר שגם טורקיה הסירה את התנגדותה.

ביום שישי האחרון ביקר ראש ממשלת שבדיה אולף קריסטרסון בהונגריה, ושני ראשי המדינות חתמו יחד על עסקת נשק כצעד מקדים להצבעה בפרלמנט ההונגרי היום על אישור הצירוף של שבדיה לברית ההגנה.

ההצבעה בפרלמנט צפויה לעבור ללא תקלות, ובסוף היום שבדיה תצטרף תוכל להצטרף רשמית לברית נאט"ו. לאחר האישור הסופי תהפוך הונגריה למדינה השנייה שמצטרפת לאמנה הצפון-אטלנטית לאור הפלישה של רוסיה לאוקראינה, יחד עם פינלנד שפילסה את דרכה לברית ההגנה באפריל 2023.

ארגון נאט"ו הוא ברית צבאית בין 31 מדינות צפון אמריקה ואירופה והארגון מממש את האמנה הצפון-אטלנטית שנחתמה ב-4 באפריל 1949. האמנה קובעת שמתקפה על אחת מהמדינות מהווה מתקפה על כולן וכלל החברות ייאלצו להתנגד לתוקף באמצעים צבאיים אם תותקף אחת מהן.

המשמעות היא שאם רוסיה תנסה לפלוש לאחת ממדינות נאט"ו, ייאלצו כלל המדינות לתקוף בחזרה את רוסיה ולהגן על המדינה החברה.

אוקראינה כיום אינה חברה בברית נאט"ו, ואינה צפויה להצטרף בעתיד הנראה לעין לאור המלחמה המתקיימת בשטחה בימים אלו מול רוסיה. אם אוקראינה הייתה מצטרפת לברית, מדינות המערב היו נאלצות כאמור לפתוח במתקפה צבאית נגד מוסקבה, לאור הסעיף הנ"ל באמנה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר