הכל בגלל טראמפ

המלך צ'ארלס מבקר היום בקנדה - וזו הסיבה האמיתית 

מלך הממלכה המאוחדת צ'ארלס השלישי מבקר היום בקנדה, אחת מ-15 המדינות השייכות לחבר העמים הבריטי, עליו הוא מולך באופן סמלי | כראש המדינה, המלך יישא נאום היסטורי בסנאט הקנדי לראשונה מזה 68 שנה - ויש לכך סיבה טובה (בעולם) 

מלך קנדה צ'ארלס השלישי (צילום: shutterstock)

המלך צ’ארלס הגיע היום (שני) לביקור בן יומיים בקנדה – מסע סמלי אך טעון, שמציב את בריטניה בין שני קטבים: נאמנות היסטורית לממלכה הצפונית לבין קשרים גוברים עם ארצות הברית של , השואפת להפוך את קנדה למדינה ה-51.

הביקור, שנערך בהזמנת ראש הממשלה הקנדי מארק קרני, כולל את פתיחת הפרלמנט באוטווה – מעמד טקסי שמעולם לא התקיים בידי מלך מאז ביקורה של המלכה אליזבת לפני 68 שנים. עבור המלך בן ה-76, שממשיך לקבל טיפולי סרטן, מדובר בצעד הממחיש את מחויבותו האישית לאחת מ-15 המדינות בהן הוא משמש כראש המדינה.

המלך מגיע לקנדה בשעה רגישה במיוחד. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ חזר והביע עניין בסיפוחה של קנדה לארה"ב, רעיון שנתקל בהתנגדות חריפה מראש הממשלה קרני, שאף ביסס חלק מקמפיין הבחירות שלו על התנגדות לרעיון זה.

זכורה היטב המבוכה ששררה בחדר הסגלגל בשעה שראש ממשלת קנדה החדש אמר לנשיא מול המצלמות: "קנדה לעולם לא תימכר", הנשיא ענה לזה לאחר מספר דקות: "לעולם אל תגיד לעולם". למרות החיוכים בין שני המנהיגים, תחושה כבדה שררה בחדר באותם רגעים של עימות מנומס.

"קנדה איננה למכירה – לא כעת, ולא בעתיד", הצהיר שליח קנדה לבריטניה, ראלף גודל, במהלך ביקורו של צ’ארלס בנציבות העליונה הקנדית בלונדון.

המסר הזה, כך נאמר, יזכה לחיזוק סמלי דרך נוכחותו של המלך – "סמל לאחדות הריבונית של קנדה", כלשון גורמים קנדים. צ’ארלס עצמו הקפיד בחודשים האחרונים לשדר תמיכה בקנדה: הוא ענד מדליות קנדיות, כינה עצמו "מלך קנדה", והתייחס לדגל המדינה כ"סמל מעורר גאווה".

אלא שבצד הבריטי, יש מי שמאותת אחרת. ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, מנסה בימים אלו להתקרב לממשלו של טראמפ – במיוחד בתחום הסחר ובמדיניות כלפי אוקראינה. בביקורו בבית הלבן בפברואר, סטארמר אף הציע לטראמפ הזמנה חסרת תקדים לביקור מדינה שני בבריטניה – מחווה שעוררה תרעומת בקנדה.

קרני, נגיד הבנק האנגלי לשעבר וכיום ראש ממשלת קנדה, הביע מורת רוח מהמחווה, שראתה בה "איתות פסול של העדפה לאמריקאים על פני בני ברית מסורתיים". בכך נחשף הקרע העדין בין בריטניה לבין קנדה – שתי מדינות עם קשרי דם, אך גם עם אינטרסים גיאופוליטיים סותרים.

הביקור הקצר של צ’ארלס וקמילה כולל טקסים אזרחיים ותרבותיים – פגישה עם אמנים וספקים, פתיחת משחק הוקי רחוב, נטיעת עץ והשתתפות בטקס היסטורי בסנאט הקנדי. המלך צפוי לשאת את "נאום מהכס" – מסורת פתיחת מושב הפרלמנט – בפעם השלישית בלבד בהיסטוריה, בנאום בן 25 דקות שייכתב על ידי ממשלת קנדה, מתארים הבוקר ב'רויטרס'.

שר התרבות הקנדי סטיבן גילבו הגדיר את המעמד כ"אירוע מאחד, שמחזק את הדמוקרטיה והמוסדות שלנו".

המלך, כדמות לא פוליטית, ממלא את תפקידו בטקסיות ובשקט, אך עצם נוכחותו היא אמירה פוליטית – אחת שאינה בהכרח מתיישרת עם עמדת ממשלתו, שנואשת לקבל יחס חיובי יותר מטראמפ, בפרט ברקע המלחמה הבלתי נגמרת בין אוקראינה לרוסיה מזה יותר משלוש שנים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (91%)

לא (9%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: