
לנארט מונטרלוס, צרפתי בן 18, החליט בשנה שעברה לקחת את האופניים שלו - ולהגיע בעזרתם עד ליפן. במהלך השנה, התקדם הצעיר במסעו ואף הגיע רק לאחרונה לאיראן.
אלא שהתאריך בו נכנס לאיראן כחוק היה בעייתי במיוחד עבור כל אזרח מערבי: ה-12 ביוני, יממה בלבד לפני שישראל פתחה במלחמה מול מדינת הטרור השיעית.
לדברי בני משפחתו ומשרד החוץ הצרפתי, הצעיר ההרפתקן מוגדר כנעדר מתאריך ה-16 ביוני, ימים ספורים בלבד לאחר שהחלה המלחמה עם ישראל ובזמן שהאיראנים חשדו בכל אדם זר - בפרט מערבי, כמרגל.
משרד החוץ הצרפתי תיאר את היעלמותו של הצעיר באיראן כ"מדאיגה". יש לציין כי מלבד אותו צעיר, איראן מחזיקה בשני בני ערובה צרפתים נוספים בכלא אווין הידוע לשמצה, המואשמים בריגול עבור המוסד הישראלי.
ב-13 באוגוסט 2024, הצעיר, שזה עתה מלאו לו 18, לקח את אופניו כדי לצאת למסע ארוך, אותו תכנן מסוף 2023, במטרה להגיע ליפן. קמפיין גיוס המונים אף הושק כדי לסייע לו לממן את הטיול הזה, שהוצג כ"הפסקה" לפני "השכלתו הגבוהה".
"בגיל 18, 400 ימים באירואסיה, 35 מדינות, 35,000 ק"מ, עד 4,693 מטר מעל פני הים", כתב הצעיר ברשת החברתית בה גייס כספים. "אני מאוד נהנה לקרוא ולטייל דרך ספרים, ועכשיו אני רוצה לטייל בעולם באופניים. מאז שהייתי צעיר מאוד, אני מטייל באופניים, מתמקם במשך כמה ימים ולפעמים שבועות".
ימים לפני היעדרותו, הצעיר אמר שלא כולם הסכימו עם ההחלטה שלו לעבור דרך איראן.
משרד החוץ הצרפתי הגיב לכתבה ברשת תקשורת בצרפת בנושא: "כל צרפתי צריך לעיין באתר האינטרנט של משרד החוץ, שם המידע מוצג בצורה אובייקטיבית וברורה", הזכיר לורן סן-מרטן, השר לענייני אזרחים צרפתים בחו"ל, ל-RTL ביום שני. מאז העלייה במתיחות באזור, "מומלץ בחום לאזרחים צרפתים לעזוב את המדינה", קרא משרד החוץ.
"אני יכול להבטיח לכם שהגנה קונסולרית היא זכות לכל אזרחי צרפת במדינה זרה. אבל אם אנו ממליצים לעתים קרובות בחום לא לנסוע למדינות מסוימות, זה דווקא כדי להימנע מלסכן את עצמנו", הוסיף.
0 תגובות