תקיפת החות'ים בידי ארה"ב

הפרשייה מסתעפת: שר ההגנה הגסת' שוב מסתבך עם 'סיגנלגייט'

מבדיקה שערך משרד ההגנה האמריקני, עולה כי המידע ששיתף שר ההגנה הגסת' בנושא החות'י בקבוצת הסיגנל - אכן היה מסווג | הגסת' עצמו, כמו גם דובר משרד ההגנה, ממשיכים להכחיש למרות ההוכחות (חדשות)

פיט הגסת' (צילום: הפנטגון)

למרות הכחשות חוזרות ונשנות מצד מזכיר ההגנה פיט הגסת’, הבדיקה הפנימית במשרד ההגנה האמריקאי מגלה עדויות מטרידות: מסרים ששלח הגסת’ באפליקציית סיגנל הכילו מידע שסווג כסודי.

מקורות המעורבים בבדיקה אמרו ל־CNN כי המסמכים שהועברו בקבוצה פרטית כללו מידע רגיש מתוך מסמך של פיקוד המרכז האמריקאי, שסומן בחתימת סיווג "סודי/לזרים אין גישה".

כזכור, המסמך הועבר במרץ האחרון, כחלק מדיון פנימי בקרב בכירי הממשל בנוגע למבצע צבאי מתוכנן נגד בתימן. הבודקים הפדרליים, שהחלו בבדיקה באפריל, הצליחו להשיג את המסמך המקורי, ובו סימוני הסיווג המפורשים.

מדובר במסמך המהווה לכאורה הוכחה שהגסת’ חלק חומר מסווג עם גורמים בלתי מוסמכים, בהם גם סגן הנשיא ג’יי־די ואנס, רעייתו של הגסת’, אחיו ועורך דינו האישי, שהיו שותפים לשתי קבוצות סיגנל לפחות.

דובר הפנטגון, שון פרנל, דחה שוב את הממצאים: "הנרטיב הזה עייף כמו מצב התודעה של ג’ו ביידן. עמדת המשרד ברורה: לא שותף מידע מסווג באפליקציית סיגנל. אף אחד לא שלח תוכניות מבצעיות בהודעות. ההצלחות האחרונות של משרד ההגנה, במבצעים כמו 'ריידר האמיץ' ו'פטיש חצות', מוכיחות את האיכות והמשמעת המבצעית שלנו".

אולם עדויות שפורסמו לאחרונה, בהן תמלול של אחת השיחות שנחשף בידי המגזין "האטלנטיק", מצביעות אחרת. מהשיחה עולה כי נידונו פרטים מדויקים על מועד התקיפה, אופי פריסת הכוחות והמשאבים שיופעלו. לפי מקורות המעורבים בחקירה, מידע זה אכן תאם את תוכן המסמך המסווג שבידי הפנטגון.

כפי שדווח אז, עורכו הראשי של עיתון ה'אטלנטיק' מצא את עצמו ככל הנראה בטעות כמשתתף בקבוצת סיגנל בה היו חברים בין היתר הגסת', סגן הנשיא והיועץ לביטחון הלאומי דאז.

החוקרים שואלים כעת את העדים האם ייתכן שמישהו אחר, מלבד הגסת’ עצמו, הקליד את המסר בשמו באמצעות מכשירו האישי. אותו ערב, כך לפי המקורות, שהה הגסת’ בביתו בטנסי. אחד העדים אף מסר כי היה חבר בכתריסר קבוצות סיגנל שבהן השתתף הגסת’ באופן פעיל.

בחודש שעבר נשאל הגסת’ בשימוע בקונגרס על טיב המסרים ששיתף, אך סירב לומר אם מדובר במידע מסווג. עם זאת, טען במקביל כי לא הפר את הכללים. חבר הקונגרס הדמוקרטי סת’ מולטון העיר לו באותו שימוע: "אתה בהחלט יכול לומר אם המידע היה מסווג או לא". הגסת’ ענה: "מה שלא מסווג הוא שהמבצע היה הצלחה מסחררת".

דובר משרד המפקח הכללי סירב להגיב לידיעות, בהתאם למדיניות אי־התגובה בענייני חקירה מתמשכים. הדיווח הראשוני על המסמך הסודי ששותף באפליקציה פורסם הבוקר ב"וושינגטון פוסט", שהביא לגל התעניינות מחודש בפרשה המוכרת בתקשורת כ"סיגנלגייט".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (55%)

לא (45%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בבעולם: