האמא - גויה מאוקראינה

סערה אדירה! העילוי הישיבתי החל שידוכים - והתגלה כ'גוי'

בחור שקדן ושטייגעניסט באחת הישיבות המוכרות - החל לשמוע שידוכים, אלא שאז חשפה בפניו אמו כי היא גויה גמורה מאוקראינה; עולמו חרב עליו באחת ובימים אלה הוא החל הליך גיור (עולם הישיבות)

אילוסטרציה; למצולם אין קשר לנאמר בכתבה (צילום: שאטרסטוק)

פרסום ראשון: סערה גדולה פרצה באחת הישיבות המוכרות לאחר שאחד מבחירי התלמידים בישיבה - התגלה כגוי שנולד לאם גויה, כך נודע ל'כיכר השבת'.

הסיפור הדרמטי, שמכה גלים, התגלה כאשר הבחור החל לשמוע שידוכים - או אז התברר כי הבחור השקדן והשטייגעניסט - הוא בכלל גוי גמור.

מדובר בבחור ישיבה, אחד המתמידים של הישיבה ומפארי גידוליה, שהוריו עלו מאוקראינה לפני מספר שנים. בחודש שעבר, כשהוחלט כי יחל לשמוע שידוכים ולצאת להיפגש כדי למצוא את האישה איתה יקים את ביתו על אדני התורה והיראה, הוטלה הפצצה על ראשו.

בשיחה שערכה אתו אימו, היא חשפה בפניו כי אמנם אביו הוא יהודי כשר - אך היא עצמה גויה, מאוקראינה, שלא עברה כל גיור.

המידע - טלטל את עולמו של הבחור, שהרגיש כי כל מה שבנה בעמל וביזע רב, במשך שנים - נחרב ברגע אחד.

בעודו שבור ורצוץ, מיהר הבחור לאחד הר"מים בישיבה, ושיתף אותו בסוד שנחשף בפניו זה מכבר, על-ידי אימו.

ל'כיכר השבת' נודע כי אחד מרבני הישיבה פנה בבהילות אל הראשון לציון והרב הראשי, הגאון רבי יצחק יוסף, בכדי לנסות ולמצוא פתרון הלכתי מהיר ויעיל עבור הבחור ולהביא להרגעת הרוחות הסוערות בהיכלה של הישיבה.

לאחר בחינת הסיפור וצלילה לעומקה של הלכה, הכריע הראשון לציון כי הבחור חייב כמובן לעבור גיור על-פי ההלכה. בכדי לסייע בעדו, פנה הרב לבכירים במער הגיור - כדי שאלו יזרזו ככל יכולתם את הליך הגיור של העילוי הישיבתי.

"צריך לנהוג במקרה הזה כבית הלל, ואהבת את הגר", הסביר הרב הראשי בשיחה עם בכירי מערך הגיור, את פשר הבהילות לזרז את גיורו של הבחור החרדי, שאין לו בעולמו אלא ד' אמות של הלכה ותורה.

בימים האחרונים החל הבחור לעבור את תהליך הגיור, כדת וכהלכה, כשמיד לאחריו ישוב אל הגמרא והסטנדר, ויחזור לפגישות השידוכים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

128
השאלה היא כמה אלפים יש כמוהו במשך הדורות שלא גילו להם.... זו הבעיה נ.ב היה סיפור לפני כעשור שנים ויותר על רב שהתגלה גגוי.
ג.ח.מ
127
אני לא מבין, בלי הרב הראשי אי אפשר היה להבין שהבחור צריך לעשות גיור??
ללא שם
126
אחד הבנים של הרב שלי (מחשובי הרבנים בירושלים) נשוי לגיורת צדק, אשה מקסימה, והם מגדלים ילדים לתפארת. "ואהבתם את הגר".
נחום וו
125
בס''ד יש לי חברה גרת צדק שגיירו אותה והיא צדיקה ממש, אז תפסיקו לומר דברים שאתם לא מכירים. צום מועיל.
ירושלים
124
מסתבר שלהיות "למדן" לא צריך להיות צדיק ואפילו לא יהודי. זה שהוא למדן ושטייגניסט ללא מראה כלום על האדם, לא משנה אותו או עוזר להיות בן אדם יותר טוב.
קניידלך אפוי
123
בכדי לסייע בעדו, פנה הרב לבכירים במער הגיור - כדי שאלו יזרזו ככל יכולתם את הליך הגיור של העילוי הישיבתי. "צריך לנהוג במקרה הזה כבית הלל, ואהבת את הגר", ממש לא נראה לי בכלל שהראשל"צ יגיד כאלו דברים! זה נגד ההלכה מפורשת שיש לדחות את הגוי! ובודאי שלא לשכנעו ולקרבו רח"ל
רחמנא ליצלן
נכון, אבל פה מדובר בבחור ישיבה שוודאי ירצה להיות יהודי ויודע את כל הדינים כך שאין צורך סתם להציק
מענדל
מדובר שהאבא יהודי וזה נקרא זרע ישראל שלא דוחים אם רוצים. שנית מדובר בבחור שנמצא עמוק בעולם התורה ששם לכולי עלמא יגיירו אותו
עמי
ביררת את ההלכה שאתה מגיב כך? נראה שלא, כי לידיעתך- יש גם בהלכה עניין של "זרע ישראל" שיותר מקרבים אותו בגיור.
.
אין זה כלל נגד ההלכה מכיוון שאביו יהודי והוא עצמו גדל כיהודי ומעוניין להיות יהודי ולשמור כל תרי"ג מצוות.
ישראל כהן
לא דוחים גר שאביו יהודי
צפתי
122
לא ראו שהוא לא מתנדנד?!
חמי
בגלל שהוא מהול אז הוא מתנדנד (מילה גמורה עם פריעה לא כמו הישמעלים)
מישהו
הוא מתנדנד. מה הספק?
מיכאל א.
חחחחחחחח
חחחח
חחחחחחח חזק
פלוני
אכן זה אולי סימן מובהק על יהודי ואינו יהודי
כ
121
וזה מה שהשר כהנא רוצה שיקרה אנשים ימצאו את עצמם עם גיור שלא לפי ההלכה ולא יהיה כותרות כי זה יהיה מעשים בכל יום ה"י היו לא תהיה
שמויגר
תפסיקו להאשים את כהנא אתם רואים שגם אצל החרדים יש פרצות.
גוי
120
עלק "לאחר בחינת הסיפור וצלילה לעומקה של ההלכה", זה מקרה פשוט של "זרע ישראל", ועוד שבקי בתורה ומקיים מצוות, ומכריז בדמעות על רצונו להשתייך לחלוטים לעם ישראל. זה יותר קל מלהכריע האם תמונה יפה נחשבת למוקצה מחת חסרון כיס או אין בה כלל דין מוקצה. זה סיפור מסעיר ברמה האנושית, אבל הלכתית פשוט.
שוקי. ד
איפה בשו"ע וברמב"ם מופיע "זרע ישראל"? זאת המצאה רפורמית.
נבוך
כאילו, בדקת? אז זהו שיש. וזה ממש ממש לא המצאה חדשה. מכירה גרים מלפני עשרות שנים עם העניין הזה של זרע ישראל...
.
אין פה שום סיפור הילכתי ולא צריך לצלול לשום מקום אולי לים לא לספרים
ירון
איך יש כאן יהדות אחת ולפחות עשר דעות שונות?!
יאיר ישראל חרעוץ
119
מסכן בחור טוב מעכשיו יהיה סוג ב ככה זה בעולמנו. הלוואי שימצא את זיווגו בקלות ובשמחה
איש יהודי
איזה קיום של "ואהבת לריעך כמוך" הוא זה... מה אני אגיד!
יאיר ישראל חרעוץ

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: