פשטידת ברוקולי נפלאה בקלי קלות

מערבבים בקערה וישר לתנור: לא תאמינו כמה קל להכין פשטידת ברוקולי טעימה לאירוח משפחה או חברים, וגם אם סתם בא לכם לשדרג את התפריט הרגיל • תתכוננו, המחמאות בדרך (מתכונים, אוכל)

פשטידת ברוקולי קלילה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה65 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גר' ברוקלי קפוא
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 כפות מיונז / 30 גר' חמאה
  • 2 כפות שטוחות אבקת מרק
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • תוספת לגרסה החלבית: 1 קופסאת קוטג' 9%
  • 2 כפיות שומשום / 1/2 כוס פירורי גבינה צהובה לפיזור

אופן ההכנה:

• מפשירים את הברוקולי.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• ממלאים שלושת רבעי סיר גדול במים ומרתיחים אותם.

• מוסיפים למים הרותחים את פרחי הברוקולי המופשרים, לחליטה של 4 דקות בלבד.

• מוציאים את הברוקולי מהמים, מעבירים למסננת, ומסננים היטב מהמים.

• מניחים את הברוקולי בקערת ערבוב גדולה.

• שוברים את הביצים לתוך הקערה.

לגרסה החלבית: ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה. לפרווה: מוסיפים את המיונז.

• קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו קלות במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל לקערה.

• מפזרים מעל את המלח, הפלפל הלבן ופירורי הלחם.

• מערבבים היטב את הכל יחד.

לגרסה החלבית: בשלב הזה, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים שוב.

• מעבירים את התערובת לתבנית אפיה, וכדי שהפשטידה תצא פוטוגנית ויפה, העמידו את פרחי הברוקולי כשהם פונים כלפי מעלה.

• לגרסה החלבית: מפזרים מעל את פירורי הגבינה הצהובה. לפרווה: מפזרים מעל השומשום.

• מכניסים לתנור למשך 40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
מכינה אותה הרבה ותמיד כולם אוכלים אותה עד הפירור האחרון
אלישבע
8
לקחתי את הגרסה החלבית עם מיונז וקוטג'. הופתעתי שאין במתכון קמח (איזה כיף שאין). יצא טעים מאוד! צריך יותר זמן בתנור (היתה אצלי בתנור כמעט שעה). (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרונה
7
הי, במה אפשר להחליף את האבקת מרק? תודה!
ללא שם
6
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
אתי
5
מעולה, תודה לך
ללי
4
?אפשר ללא בצל
נהור
3
אחת הפשטידות היותר טובות שהכנתי אי פעם
אלי
2
יצא ממש טעים! תודה :-) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
1
יש בעיה עם הפשטידה. היא לא כמו עוגה . זה לא אותו זמן אפיה. תמיד יש לי הרגשה שהיא לא אפויה מספיק . היא צריכה להיות קשה לא רכה.
ענת

עוד בקישים ופשטידות:

פינוק מושלם

אם אתם מחפשים מתכון קל, מהיר ומלא בטעמים – פשטידת הברוקולי והקוטג' הזאת היא בדיוק מה שאתם צריכים! שילוב מושלם של פרחי ברוקולי רכים, קוטג' קרמי וגבינה צהובה נמסה, יוצרים פשטידה חלומית המתאימה לארוחת ערב משפחתית או לפינוק של אמצע השבוע (אוכל ומתכונים)

||
4

מה נאכל היום?

מאפיניס הביצים הללו נוצרו בהשראת המאפה היווני המלוח "ספאנקופיטה", שעמוס בתרד, פטרוזיליה, נענע ופטה. הם נשמרים מעולה במקרר 3-4 ימים ולחלופין, ניתן עטוף אותם בנפרד בנייר כסף ולהקפיא עד חודשיים. נהדרים כשזקוקים לארוחת ערב, בוקר או לחטיף עתיר חלבון בהתראה קצרה. וקבלו מאיתנו טריק סודי: קורט אבקת אפייה יהפוך אותם ליפים ואווריריים (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

קבלו מתכון מעולה לפשטידת פיצה מהירה - רק לערבב ולתנור. כל היתרונות של לחם, פשטידה ופיצה במאפה אחד מושלם שאתם עומדים להכין שוב ושוב כדי לסגור פינה לארוחה משפחתית טעימה (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

מיוון באהבה: הכירו את ה-"פרסופיטה", מאפה מבסיס של עלי פילו, מלית טעימה מתערובת של בצלים, כרישה וגבינת פטה ומעל שכבה נוספת של עלי פילו קריספיים (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

מאפינס התרד והפטה הללו מלוחים במידה המדויקת, מזינים, יפים בטירוף (בל נשכח שאנחנו אוכלים קודם עם העיניים), קלים להכנה ומתאימים לארוחת בוקר, צהריים, בראנץ' או ערב - עם חביתה, סלט קצוץ, סלמון מעושן או מרק לצידם. הניחו אחד (או שניים) כאלו בקופסת האוכל של ילדכם ותקבלו "ראש שקט" עד שישוב מבית הספר (מתכונים, אוכל)

|

מה נאכל היום?

הטירופיטה הוא מאפה נפוץ במטבח היווני ומורכב, כאמור, מבצק פילו במילוי גבינות עשירות כדוגמת פטה. התוצאה נפלאה: ריבועיים קראנצ'יים וטעימים מאד, שהולכים נהדר עם, איך לא, סלט יווני (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

שכבות של פרוסות תפוחי אדמה רכים וביניהן שמנת קרמית וגבינה נוטפת. מדובר בחתיכת התפרעות קלורית, אבל נראה שיש לנו את כל הסיבות להצדיק אותה. מתכון לגראטן תפוחי אדמה מושלם מהמטבח הצרפתי (מתכונים, אוכל)

||
3

מה אוכלים היום?

גאלט זה סוג של פאי, רק שמקפלים את הבצק בחופשיות על המילוי - קונספט מושלם אם דיוק זה לא הצד החזק שלכם. מתכון לגאלט ממולא בפטריות, גבינות, שאלוט ועשבי תיבול - מאפה צרפתי מרשים שתמיד יקצור מחמאות (מתכונים, אוכל)

|

מארחים בחנוכה

הקיש הזה יכול להיות מנת פתיחה נהדרת ומרשימה לכל ארוחה חלבית אלגנטית. טעים להגיש לצד מרק מחמם וסלט רענן. מורן פינטו עם מתכון לקיש פטריות אישי שממש לא מסובך להכין (מתכונים, אוכל)

||
3

מיוחד

אחת ממנות הדגל של המטבח הצרפתי שמצליחה לשלב פשטות וטעם עשיר של קלתית חמאתית פריכה ומילוי מושלם של בצל וגבינה. מגישים חם לבראנץ', צהריים או ערב משפחתי. אפשר להכין את הבצק 3 ימים מראש ולשמור במקרר עד לאפייה (מתכונים, אוכל)

|
ש

לדעת, להבין, לזכור

שיטת הלימוד המתקדמת של מ.ל.מ עוזרת לכם לדעת, להבין ולזכור בדרך לתעודת רבנות ולחיי המעשה ביום יום. לפרטים נוספים לחצו (לימודים, חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

מה אוכלים היום?

מאפה נפלא שמתקתקים בקלות ונהנים מארוחה מזינה וטעימה במינימום עבודה. תוכלו לקנות קלתית בצק מוכנה וכבר חסכתם חצי משלבי ההכנה. מתכון לקיש במילוי עגבניות וגבינות שהכי טעים להגיש עם סלט עגבניות יווני בצד וגבינות לטבילה (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

הדרך הכי כיפית וטעימה לאכול מגוון עצום של ירוקים זו הפשטידה הנהדרת הזאת: מתכון לפשטידת אורז וכרישה עם עשבי תיבול, רכה מבפנים ופריכה מבחוץ. פשטידה מהמטבח הפרסי, המכונה "פולו סבזי". מוסיפים סלט מרענן בצד ויש לכם ארוחה משפחתית מושלמת (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

גאלט הוא מאפה שמזכיר פאי או קיש, אך ההכנה שלו הרבה פחות מוקפדת וכל ביס ממנו מרגיש כמו כפר צרפתי קסום. אפשר להכין את הבצק יומיים לפני וכשהאורחים מתקשרים שהם בדרך, שולפים אותו ומתקתקים את הגאלט הנפלא הזה (מתכונים, אוכל)

||
1

מה אוכלים היום?

קיש צבעוני ויפהפה שמכינים בקלי קלות וסוגרים פינה לארוחה משפחתית קלילה ומזינה או לאירוח עם המון סטייל. מתכון לקיש על בסיס קלתית מבצק פריך ומילוי של עגבניות שרי, מוצרלה ותרד - אפשר להכין קיש אחד גדול, 2 קישים בינוניים או קישים אישיים לכל סועד (מתכונים, אוכל)

|

באנו לשדרג

מק אנד צ'יז? תנו לנו את הגרסה היהודית: קוגל אטריות וגבינות עשיר וטעים להפליא. לחוצים בזמן? את הקוגל הזה ניתן להרכיב ולאפות כמה שעות מראש ואז להניח בצד עד ההגשה - כל מה שתצטרכו לעשות זה לחמם אותו ולהנות (מתכונים, אוכל)

|
ש

חזי רובין ושות'

טיפול שיניים הוא עניין רציני, ולמרבה הצער, לא כל רופאי השיניים מסוגלים לבצע אותו במיומנות הראויה. מרבית האנשים לא דורשים את הפיצויים המגיעים להם וחבל… מדובר בפיצויים שמגיעים למאות אלפי שקלים!(בריאות)

כיכר בשיתוף עו"ד חזי רובין|מקודם

מה אוכלים היום?

אם פתיתים נשמעים לכם כמו מנה בסיסית ולא מעוררת תיאבון במיוחד מתפריט ילדים - המתכון הזה יגרום לכם לחשוב שנית: מתכון לפשטידת פתיתים עם גבינות ותרד שמגישים לצד סלט ירוק ענק ורוטב פלפלים קלויים משגע (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

"רוטב בשאמל" זה שם מפוצץ כשבסך הכל מדובר ברוטב חלבי סמיך שהופך את הפשטידה למוקרמת ועסיסית ומעל פירורי לחם מטוגנים בחמאה לציפוי קריספי. מתכון לפשטידת כרובית עם רוטב בשאמל וטופ פריך. תוך פחות משעה על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

הפשטידה הזו טובה כל כך כיוון שהמרקם שלה אינו דחוס ויבש, אלא רוטט ולח, מעין פודינג שנמס בפה - וכל מה שנדרש מכם זה לנעוץ כף ולחסל אותה. מתכון לפשטידת פטריות וגבינות קלה ומעולה שכולם יאהבו (מתכונים, אוכל)

|

מה אוכלים היום?

שימו את המצפון על השתק ובואו להתנחם עם הפשטידה הכי פשוטה ומחממת לב שיש. פשטידה שדורשת מינימום עבודה ושווה כל ביס. מתכון לפשטידת תפוחי אדמה עם חמאה, גבינת שמנת וגבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

||
3

ניצול שאריות

מתכון לפשטידת בצל עם גבינות נמסות על מצע שאריות לחם מאתמול או חלה של שבת עם תוספת מדליקה: ביצי עין שמקשטות את הפשטידה מלמעלה. מתחילים את ההכנה על הכיריים ועוברים לתנור - ואם אין לכם מחבת שמתאימה לבישול ואפייה, זה בסדר. יש פתרון (מתכונים, אוכל)

|
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות