רכיבים
- 4 כוסות קמח (500 גרם)
- 1/2 1 כפות סוכר (22 גרם)
- 1 כף מלח
- 25 גרם שמרים טריים
- 1/4 כוס מים חמים
- 2/3 כוס חלב חם (אפשר להחליף במים)
- 2 ביצים
- 60 גרם חמאה (אפשר להחליף במחמאה)
- 1 ביצה טרופה, להברשה
- שומשום, זעתר, פרג או כל תוספת אהובה אחרת, לקישוט
אופן הכנת לחמניות קונוס:
רגע לפני: המתכון המקורי חלבי, אך ניתן להמיר את החלב והחמאה במים ומחמאה - והלחמניות פרווה לגמרי.
ציוד נדרש: 16 דפים בגודל A4, ו-8 ריבועי נייר כסף.
1. בקערה גדולה, מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. יוצרים גומה, יוצקים לתוכה את המים החמים ואז את השמרים, הביצים, והחלב/מים ומערבבים יחד. מוסיפים את החמאה ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים את הקערה במגבת נקייה, ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. במקביל, מכינים 8 קונוסים: לוקחים 2 דפים, יוצרים קונוס ומגלגלים את הקונוס בריבוע נייר כסף (ראו סרטון).
3. מעבדים את הבצק בעזרת כמה אגרופים כדי להוציא את האוויר הכלוא, ומחלקים ל-8 חתיכות שוות. משהים למנוחה של 5 דקות.
4. מגלגלים כל חתיכת בצק לחבל באורך 80 ס"מ, ומלפפים את "חבלי הבצק" סביב הקונוסים. מסדרים בתבנית מרופד בנייר אפייה, ומשהים למנוחה של 20 דקות.
5. מברישים כל קונוס בביצה טרופה, ומפזרים מעל תוספת אהובה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך 16-18 דקות, עד להזהבה-השחמה.
7. מניחים את הקונוסים לצינון מלא על רשת, וממלאים בכל מילוי אהוב - סלטים שונים, ממרחים או כל דבר אחר שעולה בדעתכם (אל תשכחו לשתף בתגובות במה בחרתם!).