שוברים את הצום עם Mame: מרק ירקות עשיר

מה מכינים לשבירת הצום? שאלת השאלות היום בשיחות בין אמהות ובנות, שכנות וידידות. התשובה: מזון קל לעיכול וקל להכנה - בין אם הוא חלבי או בשרי. בעדות אשכנז נוהגים לפתוח עם דג מלוח, בטענה שהיא מתאימה לפתוח בחזרה את דרכי העיכול שהושבתו למשך 12 שעות. אחרי דג המלוח (מטיאס), עוגת דבש וכוס קפה, ומנוחה קלה, המערכת מוכנה להכיל מזון יותר משמעותי

מרכיבים:
  • נתח דלעת
  • 3 גזרים גדולים
  • 1/2 גמבה לבחירה
  • 1 לפת
  • 1 קולרבי
  • 2 קישואים
  • 1 זוקיני לבחירה
  • 1 גבעול סלרי
  • פלח כרוב
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

קוצצים את כל הירקות על מנדולינה עם סכין דק. מחממים את הסיר, ומניחים פנימה את הבצל לדקה. מוסיפים את השמן, ומקפיצים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הירקות - קודם הירקות הקשים כגזר, ומקפיצים אחרי כל הוספה.

מוסיפים את העדשים ומכסים במים. כאשר העדשים נמסו והירקות התרככו, מוסיפים את המלח והפלפל השחור. לארוחה חלבית אפשר להוסיף חתיכת חמאה לפני ההגשה. תוספת של קרוטונים או שקדי מרק מוסיפה לחגיגת טעמים וצבעים.

]]>

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד באוכל:

ש
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

ש

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

אופים עם הילדים

||
4

"הזמן קצר והמלאכה מרובה"

||
2