באנו לשדרג

מתכון למאפה פילו יפהפה במילוי פטריות וערמונים

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו יוצרת מנה אלגנטית של מאפה פילו הממולא בפטריות (תזכורת: לא שוטפים אותן ורק מנגבים, כדי לשמור על הבשרניות שלהן במיטבה) המטוגנות עם בצל וערמונים שמוסיפים טעם אגוזי משובח. קיפול הבצק מעט מאתגר, אך קל לביצוע כשמבינים את הרעיון העומד מאחוריו. בהצלחה ובתאבון, כמובן (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
יפה ומאפה: בצק פילו במילוי פטריות וערמונים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • שמן לטיגון ומריחת הבצק
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 10 פטריות פורטבלו, קצוצות דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • מלח ופלפל
  • 1 חבילת ערמונים בוואקום, קצוצים דק
  • 1 כף סילאן - לא חובה
  • 1 חבילת בצק פילו מופשר
  • רוטב צ'ילי מתוק - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במחבת, מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הערמונים והסילאן, אם משתמשים. מערבבים הכל יחד.

2. משמנים את הבצק בשמן, מקפלים וממלאים, לפי הסרטון. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות עד להזהבה.

3. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר