מתכון למרק עגבניות

השפית מורן פינטו, עורכת מדור האוכל של 'כיכר השבת', מגישה מתכון למרק עגבניות מחמם, המוגש לצד קרוטונים במרקם קרנצ'י. ובזילוף עדין של שמנת חמוצה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 12 עגבניות בשלות
  • 1 צרור בזיליקום טרי עלים בלבד, או 1 כף גדושה בזיליקום מיובש
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 2 פרוסות חלה
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים רותחים
  • מלח
  • קמצוץ סוכר
  • פלפל לבן

אופן ההכנה:

אופן ההכנה של מרק עגבניות;

  • בקערה עם מים משרים את שתי פרוסות החלה למשך 10 דק׳.
  • סוחטים היטב את הלחם ומניחים בצד.
  • קולפים את העגבניות, וחותכים לקוביות.
  • מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים בו קלות את קוביות העגבנייה ואת השום יחד מספר דק׳.
  • מוסיפים את עלי הבזיליקום כשהם קרועים.
  • מפוררים עם הידיים את הלחם ומערבבים לתוך הסיר.
  • מתבלים במלח ופלפל וסוכר
  • מוסיפים את רסק העגבניות והמים.
  • מבשלים כ-20 דק' באש נמוכה.
  • בזמן שהמרק מתבשל חותכים את 2 פרוסות החלה לקוביות קטנות
  • מניחים בתבנית אפיה, מזלפים שמן זית ומפזרים מלח.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
  • אופים כ-20 דק' או עד הזהבה וקרנצ'יות רצויה.
  • אחרי שהמרק בושל טוחנים אותו בעזרת מקל בלנדר היטב.
  • מביאים לרתיחה נוספת.
  • מגישים מרק ומעל כף של שמנת חמוצה לצד הקרוטנים האפויים

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר