מה נאכל היום?

מתכון לגאלט פטריות מוקרמות יפהפה וטעים

גאלט הוא "טארט" מבצק חופשי, עם מילוי מלוח או מתקתק. אחת הסיבות שבגינן אנו אוהבים אותו היא כי אינו דורש תבנית מיוחדת. פשוט מקפלים את שולי הבצק מעל עצמו כדי שיכיל את כל המלית ומקבלים קצוות פריכים ורוטב נוטף שמשתלבים נפלא יחדיו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
גאלט פטריות מוקרמות יפהפה וטעים (צילום: שאטרסטוק)
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

למילוי:
  • 3 כפות חמאה
  • 3 כוסות פטריות
  • 1 בצל קטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס קרם פרש
  • 1/4 כפית טימין טרי
  • 3/4 כוס גבינת גרוייר, מגורדת
  • 1 ביצה
לבצק:
  • ½2 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות עירית טריה, קצוצה
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • 1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 12 כפות חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
  • 6 כפות מי קרח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את הקמח, הסוכר, המלח, הפלפל ועשבי התיבול.

2. בעזרת מזלג, חותכים את החמאה, מוסיפים אותה לתערובת הקמח ויוצרים פירורים בגודל אפונה.

3. מוסיפים את המים; מעבדים את הבצק עד לשילוב הקמח והחמאה, לא יותר מדי. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 20 דקות לפחות לפני השימוש.

4. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המלית: פורסים גס את הפטריות. ממסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 3-5 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.

5. מוסיפים את הפטריות ומגבירים את החום לבינוני-גבוה. מבשלים את הפטריות במשך 5-7 דקות עד שהן רכות ומרבית הנוזלים התאדו. מכבים את האש ומניחים בצד.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. על משטח מקומח קל, מגלגלים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-40 ס"מ בעובי של כ-1/2 ס"מ. מעבירים בזהירות לתבנית המרופדת בנייר אפייה.

7. מורחים את הקרם פרש על הבצק. מתחילים מהמרכז כלפי חוץ ומשאירים את 5 הסנטימטרים בקצוות ריקים.

8. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את תערובת הפטריות מהמחבת בעדינות ומניחים על גבי הקרם פרש.

9. מפזרים את גבינת הגרוייר ואת הטימין. מקפלים את הקצוות פנימה מעל למלית ומהדקים.

10. בקערה קטנה מקציפים את הביצה עם 2 כפות מים. בעזרת מברשת, מברישים את תערובת הביצה מעל שפת הבצק.

11. אופים את הגאלט במשך 45-50 דקות. אם הקרום מתחיל להיות חום מדי, מצפים בנייר כסף. מקררים במשך 5 דקות לפני שחותכים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר