מתכון לזניה עם ירקות קלויים ורוטב מיוחד

מתכון ללזנייה מפוארת על בסיס צמחוני ברוטב קרמי עם טעם מיוחד. הלזניה היא מנת אירוח אולטימטיבית. אין צורך להכין ברגע האחרון, והיא נשמרת מעולה בקירור והקפאה (מתכונים, אוכל)

לזניה עם ירקות קלויים ורוטב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 1 חציל קטן
  • 4 קישואים קטנים
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל כתום
  • שמן זית
  • מלח גס
  • לרוטב:
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כוס חלב
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון ללזנייה מפוארת על בסיס צמחוני ברוטב קרמי עם טעם מיוחד. הלזניה היא מנת אירוח אולטימטיבית. אין צורך להכין ברגע האחרון, והיא נשמרת מעולה בקירור והקפאה.

הכנת הירקות הקלויים:

• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

• פורסים את הירקות לרצועות עבות (2 ס"מ), מניחים את הרצועות בתבנית, מזלפים מעל שמן זית זית וזורים מלח גס. קולים בתנור שחומם מראש עד שהירקות ישחימו.

הכנת הרוטב:

• ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח מתמזג עם הנוזל.

• מסירים מהאש ויוצקים את החלב לסיר. מחזירים לאש מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, וכאשר הרוטב הופך לסמיך מסירים מהאש.

הכנת הלזניה:

• מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.

• מסדרים שליש מעלי הלזניה בתבנית (גודל 20*30 ס"מ) מניחים על העלים שליש מהירקות, יוצקים מעט רוטב ופירורי גבינה צהובה. כך יוצרים עוד 2 קומות זהות. לסיום, מפזרים מלמעלה את כל הנותר מן הירקות, הגבינות והרוטב.

• עוטפים את תבנית הלזניה בנייר כסף, ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות. לאחר חצי שעה של אפייה, מסירים את נייר הכסף ואופים במשך 10 דקות נוספות, או עד להשחמה יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר