מתוק לקינוח

מתכון לטראפלס שוקולד קלילים עם מגוון ציפויים - חלבי או פרווה

מה שכיף בטראפלס, זה שההכנה שלהם קלה ומרכיבים פשוטים, אך התוצאה עשירה והציפוי הופך אותם לכדורים יפהפיים ואף יכול לשדרג אותם לקינוח גורמה שאפשר להכין חלבי או פרווה. בונוס: הם נשמרים שבועות ארוכים בקירור וטיפ של מקצוענים איך לצפות את הטראפלס בלי ללכלך את כל הסביבה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
טראפלס שוקולד עם מגוון ציפויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 285 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 30 גרם חמאה / מחמאה ללא מלח
  • 1/2 כוס שמנת (125 מ"ל) - לא דל שומן או שמנת צמחית

רעיונות לציפוי:

  • 1/2 כוס קוקוס מיובש
  • 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/2 כוס בוטנים מרוסקים
  • 1/3 כוס סוכריות לקישוט - בכל צבע שרוצים
  • 1/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מניחים את השוקולד, החמאה והשמנת בקערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל במשך 30 שניות - 4 פעמים. כל פעם 30 שניות, ובין לבין מערבבים את תכולת הקערה.

2. מכסים את הקערה בצלחת, ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד שהשוקולד נמס וחלק (אגב, זה גנאש!)

3. מכניסים את הקערה למקרר למשך 6 שעות - אל תתפתו להקפיא, המרקם של הטראפלס ייהרס.

טיפ חשוב לפני גלגול הטראפלס:
תערובת השוקולד אמורה להיות קרמית ורכה בטמפרטורת החדר, כך שהשוקולד מתרכך במהירות ברגע שמתחילים לטפל בו. לכן, דאגו לעבוד עם ידיים קרות כל הזמן ולהקפיא את הצלחת או המגש עליהם אתם מסדרים את הכדורים המוכנים.

4. ממלאים צלחות קטנות בציפויים לטראפלס, ומוציאים את הגנאש מהקרר. התערובת צריכה להיות יציבה - רכה יותר מחמאה קרה, אך קשה יותר מחמאת בוטנים. מניחים בסמוך שקית עם אפונה קפואה מהמקפיא (או כל חבילה קפואה שיש לכם במקפיא) כדי לקרר את הידיים מפעם לפעם.

5. לוקחים כף מתערובת השוקולד ובעזרת כפית מגרדים את השוקולד מהכף ומעבירים לידיים. מגלגלים לכדור ומסדרים על צלחת / מגש מצוננים. לאחר הכנת הכדורים, מגלגלים אותם בציפויים שבחרתם.

הטארפלס נשמרים היטב בכלי אטום במקרר במשך שבועות רבים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר