רולדין, מאחוריכם

מתכון לסופגניות מושלמות שאף אחד לא יאמין שהכנתם בעצמכם

עגולה, שמנמנה, תפוחה, אוורירית, רכה, זהובה, מתוקה וטעימה בדיוק במידה הנכונה ועם שלל תוספות מוגזמות: אוראל בראל ילמד אתכם להכין את הסופגניה המושלמת עם מדריך מצולם שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

סופגניות מושלמות כמו בקונדיטוריה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 3 כוסות חלב
  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מלח
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והחלב ונותנים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות עד שעולה קצף.

2. מוסיפים את הקמח, החמאה, הביצים, הברנדי ותמצית הווניל ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים במשך 7 דקות עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה.

3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומקומחת בנדיבות, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.

4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ומרדדים אותו בעדינות לעלה בעובי 2 ס"מ.

5. קורצים מהבצק עיגולים שווים בעזרת רינג ומסירים את עודפי הבצק.

6. גוזרים את נייר האפייה סביב כל עיגול בצק, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן מגיע ל-170 מעלות, מניחים בו מספר עיגולי בצק יחד עם נייר האפייה ואז מסירים אותו בזהירות. מטגנים את הסופגניות בקבוצות עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים אותן לנייר סופג ומצננים קלות לפני שמקשטים וממלאים אותן באפשרויות הבאות: אבקת סוכר וריבה, קרם פיסטוק, קרם שוקולד ואגוזי לוז או מקופלת לבנה, קרם לוטוס - או כל אפשרות מוגזמת אחרת שעולה על דעתכם.

אופן ההכנה בתמונות:

מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ (צילום: אוראל בראל)
קורצים את הבצק לעיגולים בעזרת רינג (צילום: אוראל בראל)
מסירים את עודפי הבצק (צילום: אוראל בראל)
גוזרים את נייר האפייה סביב עיגולי הבצק (צילום: אוראל בראל)
מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק שחומם ל-170 מעלות (צילום: אוראל בראל)
מטגנים להזהבה יפה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג (צילום: אוראל בראל)
ממלאים ומקשטים את הסופגניות! (צילום: אוראל בראל)

הנה כמה אפשרויות נוספות:

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר