יכבוש את כל המשפחה

מורן מציגה: כך לוטוס תהפוך את שבועות לחוויה קולינרית בלתי נשכחת

מ'ביסקוויט פרימיום' לקינוח מושלם: לוטוס מעניקה טעם קרמלי מיוחד לחג שבועות • מורן פינטו מציגה במטבח של כיכר השבת מתכון פשוט ומושלם לקינוח כוסות גבינה בטעם לוטוס הקרמלי והמושלם (קינוחים)

מורן פינטו במטבח כיכר השבת מכינה את קינוח הכוסות המושלם לשבועות - עם לוטוס, הכל פשוט יוצא טעים! (צילום: כיכר השבת)

כיצד לוטוס הפכה את הביסקוויטים הקרמליים שלה לגולת הכותרת של קינוחי שבועות

זוכרים את הימים שבהם עוגיית לוטוס הייתה מוצר פרימיום מיוחד שרק בבתי קפה יוקרתיים ניתן היה לטעום?

היום, לוטוס הפכה לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, ובמיוחד בחגי ישראל. עם התקרבות חג שבועות, מורן פינטו מציגה מתכון מושלם שמנצל את הקרמליות הייחודית של לוטוס ליצירת קינוח כוסות גבינה מפנק.

המתכון הזה מוכיח בדיוק מדוע לוטוס הפכה מביסקוויט פשוט לכוכב הקינוחים הביתיים בישראל.

התוצאה המושלמת: קינוח כוסות גבינה לוטוס עם שכבות של טעם קרמלי שפשוט נמס בפה (צילום: כיכר השבת)

המתכון הזה מיוחד במינו - הוא קל להכנה, מתאים להכנה מראש, ומשלב את הטעם הקרמלי המפנק של לוטוס עם קרם גבינה עדין ורך. התוצאה? קינוח שיגרום לכולם לבקש עוד.

החומרים הדרושים:

  • 200 גרם עוגיות לוטוס
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 240 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות פודינג וניל
  • חצי צנצנת ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

שלב ראשון - הכנת הבסיס: מרסקים את עוגיות הלוטוס לפירורים גסים (לא לחול דק!). חשוב לשמור על פירורים נגיסים שיתנו מרקם מעולה לקינוח. מחלקים את הפירורים בצורה שווה בין הכוסות ומסדרים בתחתית.

שלב שני - הכנת הקרם: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה (זהירות לא להקציף יותר מדי!). מוסיפים את פודינג הוניל ומערבבים בעדינות. לאחר מכן מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בתנועות מלמטה למעלה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

שלב שלישי - מילוי הכוסות: מעבירים את תערובת הקרם לשקית זילוף (או שקית רגילה עם חיתוך בקצה) וממלאים את הכוסות מעל שכבת העוגיות.

שלב רביעי - הגמר המושלם: ממיסים את ממרח הלוטוס במיקרוגל למשך 30 שניות, ואם צריך עוד 30 שניות נוספות, עד לקבלת מרקם נוזלי וחלק. מוזגים בעדינות מעל הקרם ומסדרים שהמשטח יהיה חלק ויפה.

שלב אחרון: מכניסים למקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה. הקינוח יכול להישמר במקרר עד יום לפני החג.

קינוח שבועות שכולם יבקשו את המתכון שלו - פשוט, טעים, ועם הקרמליות המושלמת של לוטוס (צילום: כיכר השבת)

טיפים מקצועיים:

  • ניתן להכין את הקינוח מראש ולשמור במקרר
  • לתוצאה מושלמת, בחרו כוסות שקופות ויפות שיציגו את השכבות
  • העוגיות הפרורות בתחתית יוסיפו מרקם מעולה לכל ביס
  • אם הממרח לא זורם יפה, ניתן לעזור בתנועת הכוס ולא בכף

הקינוח הזה מושלם לחג שבועות - הוא חלבי, פשוט להכנה, ויפנק את כל המשפחה בחג. טעם הלוטוס הקרמלי משתלב בצורה מושלמת עם קרם הגבינה העדין, ויוצר חוויית טעם בלתי נשכחת.

וככה לוטוס הוכיחה שוב למה כולם כל כך אוהבים אותה - פשוט לוקחים אותה, עושים איתה קינוח פרימיום, והכל יוצא מושלם וטעים בטירוף!

**חג שבועות שמח!

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקינוחים :