לכבוד שבת

מתכון לסיגרים במילוי פירות יבשים ואגוזים של מורן פינטו

סיגר פריך עם מילוי מתוק של פירות יבשים ואגוזים שמגישים ליד המנה העיקרית בשולחן השבת או כקינוח לצד כוס תה לוהטת וכדור גלידה קר - תלוי בטעם האישי שלכם (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
סיגרים במילוי פירות יבשים ואגוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת עלי סיגר
  • 200 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • 100 גרם שזיפים מיובשים, קצוצים
  • 100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
  • 4 כפות שומשום
  • 2 בצלים לבנים, פרוסים דק
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון עמוק / חצי עמוק

אופן הכנת סיגרים במילוי פירות יבשים ואגוזים:

1. במחבת, מחממים 4-5 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפירות והאגוזים, מערבבים, מוסיפים את השומשום, מתבלים במלח ופלפל שחור, מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

2. בכל עלה סיגר מניחים כף מהמלית בשורה, מקפלים מעט משני הצדדים פנימה ומגלגלים. מכינים את כל הסיגרים מראש לפני הטיגון - ומסדרים אותם במגש כשצד התפר כלפי מטה.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק או חצי עמוק, ורק כשהשמן חם מאוד מורידים לתוכו בזהירות חלק מהסיגרים ומטגנים עד להשחמה יפה משני הצדדים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר