עראייס ערבי קלאסי וסלט משוואיה - ליד המדורה: עראייס עסיסי וסלט משוואיה
עראייס ערבי קלאסי וסלט משוואיה (צילום: www.olivemagazine.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(10 מנות):

  • 10 פיתות, חצויות
  • שמן זית
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 200 גרם שומן כבש טחון
  • 1 בצל לבן, מגורד
  • 1 חציל, קלוי וקצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1/2 כוס צנוברים
  • לסלט משוואיה:
  • 1 חציל בלאדי גדול
  • 2 פלפלים חריפים
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 עגבניות
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה:

אאא

הכנת העראייס:
1. בקערה, לשים יחד את כל המרכיבים מלבד שמן הזית (וכמובן הפיתות), מכסים ונותנים לעיסה לשבת יחד במשך חצי שעה.

2. יוצרים קציצות גדולות יחסית, וממלאים כל חצי פיתה בקציצה.

3. מורחים כל חצי פיתה במעט שמן זית, וצולים על מנגל חם במשך 5 דקות מכל צד.

הכנת סלט משוואיה:
4. צולים את הירקות על המנגל היטב מכל הצדדים.

5. מעבירים את הירקות לשקית, סוגרים ונותנים להם לשבת במשך 20 דקות כדי שיהיה נוח לקלף אותם.

6. מקלפים את הירקות וקוצצים אותם בסכין דק דק.

7. בקערה, מערבבים את הירקות הקצוצים עם השום הכתוש, שמן הזית והמלח - והסלט מוכן. 

מקור לתמונה
olivemagazine