סטרוברי שורט קייק - לתקתק קינוח לחג בחצי שעה: סטרוברי שורט קייק
סטרוברי שורט קייק (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 6-7 כוסות תותים חתוכים לרבעים
  • 1/4 כוס + 2 כפות (75 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
  • לביסקוויטים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח, מנופה שישב במקפיא 30 דקות לפני תחילת העבודה
  • 1/4 1 כוס (50 גרם) סוכר + תוספת לפיזור
  • 2 כפות אבקת אפייה (כן, כפות!)
  • 1 כפית מלח
  • 180 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס חלב + 2 כפיות חומץ לבן או מיץ לימון טרי
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

אאא

מתכון ל10-12 קינוחים

הכנת התותים:
1. בקערה גדולה, מערבבים את התותים עם 1/4 כוס סוכר. מכסים ומעבירים למקרר עד לשימוש, מה שיאפשר לתותים להגיר מיצי טעם.

הכנת הביסקוויטים:
2. מחממים את התנור ל-218 מעלות.

3. בקערה גדולה או במיקסר עם וו לישה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.

4. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. נזהרים לא לעבד את הבצק יותר מדי. 

5. יוצקים את החומץ או מיץ הלימון לכלי ועליו יוצקים את החלב, מערבבים ונותנים להם להתאחד במשך 6-7 דקות. 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

6. (אם אתם משתמשים במיקסר, מעבירים את פירורי הבצק לקערה גדולה ואז) יוצקים מעל את החלב המוחמץ. מערבבים הכל יחד ובעדינות יוצרים כדור (אין צורך לעבד לכדור חלק).

7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי, ובזהירות מרדדים לעובי של 1 ס"מ. קורצים 10-12 עיגולים, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהם צמודים זה לזה. 

8. מברישים את עיגולי הבצק בשמנת מתוקה, מפזרים מעל סוכר ואופים במשך 15 דקות או עד שהביסקוויטים זהובים. מוציאים מהתנור ומאפשרים להם להתקרר במשך 10 דקות לפני הרכבת הקינוח.

הכנת הקצפת: 
9. מקציפים 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ותמצית הווניל במהירות בינונית במשך כ-3 דקות, עד לקבלת קצפת רכה.

הרכבת הקינוח:
10. פורסים את הביסקוויטים לרוחב, מניחים שכבה של קצפת ותותים, סוגרים עם חצי ביסקוויט נוסף ועליו מניחים שכבה נוספת של תותים וקצפת. מגישים מיד.

טיפ: כל חלק בקינוח הזה יכול להיות מוכן מראש. את הביסקוויטים ניתן להכין עד 3 ימים מראש ולאחסן בכלי אטום היטב בטמפרטורת החדר או להקפיא עד 3 חודשים ולהפשיר לחלוטין לפני השימוש. 
את הקצפת והתותים אפשר להכין יום לפני ולאחסן במקרר.