מתכון לריזוטו פטריות של מורן פינטו

לריזוטו יש סטיגמה של מנת מופת שלא כדאי להתחיל איתה בכלל כי לכו תדעו מה יקרה. אז זהו - שלא. השפית מורן פינטו מנפצת דעות קדומות עם מתכון לריזוטו שכל אחד יכול להכין (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
ריזוטו פטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
  • 1/2 סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות דק
  • 500 גרם אורז ריזוטו
  • מלח ופלפל שחור
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 ליטר מים / ציר מרק ירקות
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם פרמזן, מגורר

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית.

2. מטגנים קלות את האורז, מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מבשלים במשך דקה.

3. יוצקים מעל את המים בהדרגה - כל פעם מצקת אחת של מים ומערבבים עד שהם נספגים באורז, עד לדרגת עשייה אל דנטה.

4. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים, מוסיפים את השמנת המתוקה והפרמזן ומערבבים עד לאיחוד מלא במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר