ארוחה בסיר אחד

מתכון לתבשיל קינואה וחומוס בסגנון ספרדי

הולה! מצאנו דרך לא משעממת להכין קינואה: מסתבר שהזרעים שמעוררים בנו אסוציאציות של בריאות ושמירה על משקל יכולים להפוך תוך 30 דקות לארוחה שלמה טעימה במיוחד או תוספת מוצלחת לעיקרית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קינואה מכל סוג תתאים כאן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1 כוס קינואה לא מבושלת, שטופה
  • 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
  • 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + אבקת מרק
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק משימורים, מסוננים וחתוכים לרבעים
  • 1 לימון, סחוט היטב
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום, הכמון, האורגנו, הפפריקה החריפה והמלח ומטגנים יחד במשך כ3 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף.

2. מוסיפים את הקינואה, קוביות העגבניות (יחד עם המיץ), גרגרי החומוס ומרק הירקות ומביאים לרתיחה עדינה. לאחר הבעבוע הראשוני, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 20-30 דקות, ומדי פעם מערבבים. הקינואה צריכה להיות רכה וכמות הנוזלים תצטמצם ברובה.

3. מוסיפים את רבעי תחתיות הארטישוק, מערבבים עד שהם מתחממים ומתאחדים עם התבשיל ומסירים מהאש. סוחטים מעל את הלימון, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר