13 מאכלים שיעזרו לכם להלחם בסוכרת

ישנם הטוענים כי המזון שאנו אוכלים יכול להיות התרופה הטובה ביותר לכלל המחלות, וזה בהחלט נכון כשמדובר במלחמה בסוכרת. אז הנה רשימה של 13 מאכלים שיסייעו לכם להלחם בה (בריאות)

המזון שאנו אוכלים יכול להיות התרופה הטובה ביותר לסוכרת (צילום: שאטרסטוק)

ישנם הטוענים כי המזון שאנו אוכלים יכול להיות התרופה הטובה ביותר וזה בהחלט נכון כשמדובר במלחמה בסוכרת. מזונות מסוימים מכילים חומרים מזינים וחזקים שיכולים לעזור בשליטה על רמות הסוכר בדם, להסדיר את התיאבון ולהגן על הלב, אשר כולם חשובים במיוחד כאשר אתם מתמודדים עם סוכרת.

אם יש לכם סוכרת, שלבו את 13 המאכלים הבאים בתוך משטר הטיפול הרפואי שנקבע לכם על ידי הרופא האישי כדי לעזור לשלוט על המצב הרפואי שלכם ולהקטין את הסיכון לסיבוכים בריאותיים הקשורים לסוכרת.

1. אבוקדו

שומנים בריאים ושאינם רוויים המצויים באבוקדו יכולים לעזור להסדיר תיאבון. מחקר אחד מצא כי הוספת חצי אבוקדו לארוחה, הפחיתה את הרעב לאחר הארוחה, מבלי להשפיע על רמות הסוכר בדם לאחר הארוחה.
אכילת שומנים בריאים גם מסייעת בהפחתת גורמי הסיכון למחלות לב, אשר אנשים עם סוכרת נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות בהן. נסו להוסיף כמה פרוסות אבוקדו לסלט או לסנדוויץ'.

2. שזיפים מיובשים

פירות יבשים לעיתים קרובות אינם מומלצים לאנשים עם סוכרת, אבל שזיפים מיובשים לא מכילים סוכרים נוספים, הם נמוכים יותר בסולם המדד הגליקמי מאשר רוב הפירות היבשים.
דהיינו, שזיפים מיובשים אינם מייצרים כמות גדולה של סוכר בדם כמו פירות מיובשים אחרים (והם בעלי פחות פחמימות), ולכן הם יכולים להיות תחליף נהדר לסוכר נוסף במתכונים.

מחקר מצא כי אכילת 5-6 שזיפים ביום סייעה במניעת איבוד מסת העצם. המחקר נערך על נשים, אך מאחר ואנשים עם סוכרת סובלים מסיכון גבוה יותר לאיבוד עצם, הוספת שזיפים לתזונה עשויה לסייע בשמירה על צפיפות העצם.

3. שיבולת שועל

התחילו את היום עם קערה של שיבולת שועל כדי לתת לעצמכם דלק ואנרגיה. שיבולת שועל היא מקור טוב של דגנים מלאים וגם עשירה בסיבים. זן הסיבים הכלול בשיבולת שועל, ביתא-גלוקן, נמצא גם הוא יעיל בהפחתת רמות כולסטרול.

4. פלפלים חריפים

פלפלים חריפים הם בעלי ערך קלורי נמוך, מעט פחמימות ומעולים בהוספת טעם פיקנטי לארוחות שלכם. הקפסאיצין שנמצא בפלפלים חריפים הוכח כנלחם בדלקת ומוריד לחץ דם, שניהם עשויים להציע יתרונות בריאותיים ללב ולכלי הדם. כמו כן, יכולים גם לעזור להגביר את חילוף החומרים, אשר עשוי לסייע בשליטה על משקל הגוף.

5. פטריות

תאמינו או לא, פטריות יכולות להיות חלופה ידידותית לבשר לסוכרתיים (וגם דרך מצוינת להוסיף סיבים ונוגדי חמצון לתזונה שלכם). נסו להשתמש בפטריות פרוסות כאלטרנטיבה בשרית במתכונים.

6. פירות הדר

מחקרים מראים כי לאנשים עם סוכרת ישנן רמות נמוכות יותר של ויטמין C בגופם, לכן פירות הדר נוגדי חמצון הם בחירה מעולה כנשנוש. זה אולי נראה יותר פשוט ומהיר ליטול גלולה, אבל מאחר והפרי בעל ערך נמוך של שומן אך עשיר בסיבים, זו בחירה טובה יותר.

7. דג סלמון או מקרל

מחלת לב פוגעת באנשים הסובלים מסוכרת בתדירות גבוהה פי שניים יותר מאשר אנשים ללא סוכרת. דיאטות עשירות בחומצות שומן מסוג אומגה 3 המכונה "השומן הטוב" הנמצא בדגי מים קרים, כגון סלמון, סרדינים ומקרל, יכולות לסייע בהורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם.

8. קטניות

קטניות מכל הסוגים: חומוס, שעועית, עדשים וכדומה, הן תוספת נהדרת למרקים ולסלטים. הן בעלות מעט שומן, דלות בקלוריות, עשירות בסיבים ובחלבון ומסייעות להפחית את הסיכון לסוכרת ומחלות לב. הסיבים מאטים את שחרור הגלוקוז לזרם הדם, המונע את ספיגת הסוכר בדם שגורמת לכם להרגיש רעבים.

9. תה ירוק

מחקרים מראים כי דלקת כרונית הנגרמת על ידי מזונות עתירי שומן, חוסר פעילות גופנית ואכילת מעט פירות וירקות עלולה להגביר את הסיכון להתקפי לב ולסכל את יכולת הגוף לספוג את הסוכר בדם. פתרון פשוט: שתו תק ירוק או מיץ תפוזים / חמוציות. כולם מלאים בפלבנואידים, שהם לוחמי דלקת חזקים. החליפו כוס אחת של קפה ביום באחד מן המשקאות האלו.

10. אגוזים

מחקרים מראים כי לאנשים שאוכלים אגוזים באופן קבוע יש שיעור נמוך יותר של מחלות לב מאשר אנשים שאינם אוכלים אותם. פזרו 2 כפות ביום על דגנים, יוגורט, ירקות, או סלטים.

11. תרד, כרוב וירוקים

כל הירקות העליים הירוקים הם מקורות טובים ללוטאין, קרוטנואידים שטובים לבריאות העיניים. זה חשוב במיוחד כי אנשים עם סוכרת עלולים לפתח בעיות עיניים מתישות כתוצאה מסיבוכים של המחלה. מזונות אלה הם גם מקור נהדר של סיבים, ויטמין B, ברזל, סידן וויטמין C.

12. שוקולד מריר

חוקרים מאוניברסיטת טאפטס גילו כי שוקולד מריר משפר את הרגישות לאינסולין. הוכח שיפור משמעותי במניעה או בטיפול בסוכרת מסוג 2. מעבר לכך, שוקולד כהה גם יעיל בהורדה משמעותית של לחץ הדם, הפחתת כולסטרול רע ושיפור תפקוד כלי הדם.

13. סטייקים

יש משהו בסטייק מעבר לחלבון והוא: ברזל וויטמין B שטובים לגופינו. זו תרכובת המהווה חלק מפרופיל השומן של בשר הנקרא חומצה לינולאית מצומדת. ניסויים הראו כי היא יעילה בטיפול ברמות סוכר גבוהות בדם ויש לה תכונות אנטי סרטניות משמעותיות.

המידע בכתבה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר